Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.06.2015.
17:35
mozzartsport.com A

Žreb za evrokupove: Na koga će Zvezda, Partizan, Čuka i Voša?

Jedna nada za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope. Srpski klubovi će ubrzo biti u "trenutku istine" kada će morati da polažu evropske ispite u kojima nema poklonjenih ocena. Već u ponedeljak u popodnevnima časovima će poker naših predstavnika u kvalifikacijama za evrokupove znati kojim putem kreće ka ostvarenju evropskih ambicija.

Arhiva
Foto: Ilustracija

U Nionu je u ponedeljak žreb za prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. U podne će biti poznat protivnik Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u 13.00 će Crvena zvezda, Čukarički i Vojvodina saznati imena rivala u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, a sat i po kasnije je žreb za drugo kolo.

partizan.rs

Krenimo prvo od Partizana i kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan preskače prvo kolo, gde će se naći zaista one najsitnije ribe evropskog fudbala. Osam šampiona iz najslabije rangiranih zemalja će biti podeljeni u dva šešira. Nosioci su TNS (Vels), Levadija (Estonija), Pjunik (Jermenija) i Santa Koloma (Andora). Nepovlašćeni su Krusjeders (Severna Irska), B36 Torshavn (Farska Ostrva), Linkoln (Gibraltar) i Folgore (San Marino). Četiri pobednika ovih duela su potencijalni rivali Partizana u drugom kolu.

I definitivno - najpoželjniji rivali. Ostaje ih još 13 koji su direktno obezbedili plasman u drugu rundu kvalifikacija i za razliku od našeg šampiona imaju status nepovlašćenih. To su: Sarajevo (BiH), Ventspils (Letonija), Dila Gori (Gruzija), Trenčin (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Astana (Kazahstan), Milsami (Moldavija), Rudar (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Stjarnan (Island), Fola Eš (Luksemburg), Dandalk (Republika Irska) i Hibernijans (Malta). Zahvaljujući statusu nosioca, Partizan je u drugom kolu izbegao Steauu, Seltik, Bate Borisov, Ludogorec, Dinamo Zagreb, Maribor, APOEL, Leh…

Termini za odigravanje mečeva drugog kola su 30. jun i 1. jul (prvi meč), 7. i 8. jul (revanši).

Crvena zvezda, Vojvodina i Čukarički će u ponedeljak znati imena rivala u prvom kolu, a potom i i moguće protivnike u drugom kolu. Zvezda i Voša imaju status nosilaca u obe runde, Čukarički je od prvog kola u grupi nepovlašćenih timova. Naravno, nisu mogući njihovi međusobni dueli.

Fonet

U žrebu za prvo kolo se nalaze kuglice sa imenima 104 kluba. Zvezda i Vojvodina su među 52 povlašćena, a Čukarički među 52 nepovlašćena kluba.

Mogući rivali beogradskih i novosadskih crveno-belih su:

Celje (Slovenija), Kalju Nome, Kalev i Flora (svi Estonija), Ferencvaroš i MTK (oba Mađarska), Sutjeska i Mladost (Crna Gora), Skonto, Jelgava i Jurmala (Letonija), Vikingur i Runavik (Farska Ostrva), Renova i Škendija (Makedonija), Od Grenland (Norveška), Kukeši, Lači i Partizani (Albanija), Gabala (Azerbejdžan), Ordabaši i Kajrat (Kazahstan), Širak, Ulises i Alaškert (Jermenija), Saksan (Moldavija), Glentoran i Glenavon (Severna Irska), VPS, SJK  i Lahti (Finska), Dinamo i Spartak (Gruzija), Lusitanos  i Sant Hulija (Andora), Vikingur (Island), Olimpik (BiH), Atlantas, Kruoja i Trakai (Litvanija), Kork i Ju-Es-Di (Republika Irska), La Fjorita i Juvenes (San Marino), Erbas, Njutaun  i Bala Taun (Vels), Progres (Luksemburg), Balzan (Malta) i Koledž Evropa (Gibraltar).

fkcukaricki.rs

Čukarički ima 50 mogućih rivala u prvom kolu. To su:

Vest Hem (Engleska), Šerif i Dačija (Moldavija), Rozenborg i Stromgodset (Norveška), Elfzborg i AIK (Švedska), Hajduk i Lokomotiva (Hrvatska), Apolon i Omonija (Kipar), Slovan, Spartak i Žilina (Slovačka), Nefči i Inter Baku (Azerbejdžan), Slask i Jagielonija (Poljska), Aktobe (Kazahstan), Go Ahed Igls (Holandija), Debrecen (Mađarska), Brondbi i Randers (Danska), Šahtjar i Torpedo (Belorusija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Liteks i Beroe (Bugarska), Hafnarfjordur i Rejkjavik (Island), Sent Džonston i Aberdin (Škotska), Željezničar (BiH), Botošani (Rumunija), Šamrok i Sent Patriks (Irska), Didelanž i Diferdanž (Luksemburg), Linfild (Severna Irska), Valeta i Birkirkara (Malta), Rabotnički (Makedonija), Koper i Domžale (Slovenija), Beitar (Izrael), Zrinjski (BiH), HB Torshavn (Farska Ostrva) i Vaduc (Lihtenštajn).  

Ako izvuče i eliminiše nekog od favorita, Čukarički preuzima ulogu nosioca i u drugom kolu bi mogao da igra protiv rivala iz grupe nepovlašćenih čime bi mu se otvorila i vrata trećeg kola.

Žreb za drugo kolo će biti obavljen u 14.30, a tada se u grupu nosilaca uključuju: Kopenhagen (Danska), PAOK (Grčka), Trabzon (Turska), Legija (Poljska), Rijeka (Hrvatska), Tun (Švajcarska), Astra Đurđu (Rumunija), Dinamo Minsk (Belorusija), Mlada Boleslav (Češka), Šarlroa (Belgija), Geteborg (Švedska), Volfsberger (Austrija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Invernes (Škotska), Černo More (Bugarska).

Ako prođu prvo kolu, Zvezda i Vojvodina će se pomenutim klubovima pridružiti u grupi nosilaca. Teoretski gledano, po koeficijentu bi najteži protivnik beogradskih i novosadskih crveno-belih u drugom kolu mogao da bude škotski Sent Džonston. Slede Geteborg, Željezničar, Randers, Stromgodset… Sve to od uslovom da ovi klubovi prođu prvo kolo.

Treba napomenuti da se nosioci i nenosioci ne dele samo u dva šešira, već UEFA nekoliko sati uoči žreba kompjutserskim sistemom određuje podgrupe kako bi izbalansirala kvalitet i sporečila eventualnu mogućnost da se satanu klubovi iz istih zemalja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online