Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.06.2015.
22:33
Vestionline A

EP: Srbija remizirala sa Nemačkom

Mlada reprezentacija Srbije započela je takmičenje na šampionatu Evrope u Češkoj remijem protiv selekcije Nemačke – 1:1 (1:1).

Tanjug/AP
Majstorija Filipa Đuričića nije valorizovana

Osim Srbije i Nemačke, u A grupi su još Danska i domaćin Češka, a ekipa Danske slavila je na otvaranju sa 2:1.

Da je ekipi Mladena Dodića neko ponudio remi pre početka meča oberučke bi ga prihvatili, ali posle ovakve predstave naših momaka, "orlići" imaju za čime da žale. Srbija je bila bolji rival u većem delu meča i može da žali zbog prečke Gorana Čaušića u prvom poluvrememenu. Sreća nije bila na našoj strani.

Fenomenalno su izabranici Mladena Dodića ušli u utakmiciu. Željni igre, nadmetanja, dokazivanja, sa mnogo agresivnosti - napadački i bez straha. Odmah su počeli da ređaju napad za napadom, a nagrada je stigla već u 8. minutu.

Filip Đuričić je izveo pravu majstoriju kojom je podsetio na to kakav je biser i kakav se "čarobnjak" krije u njemu. Primio je loptu na 20 metara od gola, proturio je Knočeu kroz noge i izbio sam ispred Ter Štegena kojeg je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za 1:0.

Nisu se posle toga povukli, već su nastavili sa svojom igrom momci u crvenim dresovima. Dominirali su apsolutno na terenu, pokretljivi, kreativnim, sa jasnim idejama šta žele da urade u svakom napadu. Jedino je falio završni pas. I onda neočekivani šok. Nemci su prešli na našu polovinu, razmenili nekoliko dodavanja, lopta je došla do Emrea Čana, koji se driblingom oslobodio čuvara, pronašao prostor za udarac i sa ivice šesnaesteerca poslao loptu u malu mrežu Dmitrovićevog gola za 1:1.

Krajem prvog poluvremena nemački tim je pogledala sreća posle pravog projektila, koji je sa 30 metara uputio Čaušić, ali je Ter Štegen zakačio loptu taman toliko da je skrene do prečke od koje se odbila ispred same gol linije.

Potpuno obrnuta slika bila je na početku drugog poluvremena u odnosu na onu iz prvog. Nemci su zaigrali ozbiljnije, organizovanije, preuzeli kontrolu nad loptom i igrom, dok smo se mi koncentrisali na kontranapade preko brzih krilnih igrača, ali šansi izglednijih osim one Hofmanove nije bilo sve do 69. minuta.

Tada su se ponovo preokrenula dešavanja na terenu, jer je Ginter dobio drugi žuti karton posle pokušaja da iscenira prekršaj. Nemačka je ostala sa desetoricom na terenu, a mi smo ponovo zagospodarili terenom, ponovo prešli u inicijativu, ali su nedostajale šanse.

SASTAVI TIMOVA:
NEMAČKA
: Leno, Korb, Krisitjan Ginter, Ginter, Knohe, Mali, Foland, Lejtner (Kimič 46), Džan, Mejer (Bitenkur 76), Hofman (Šulc 71). 
SRBIJA: Dmitrović, Petković, Pantić, Petrović, Ćirković, Mijailović, Čaušić, Đuričić, Jojić (od 90 Milunović), Srnić (Čavrić 75), Pešić (od 90+3. Trujić).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online