Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.06.2015.
08:55
Vestionline A

Pao Mali, na redu veliki - Brazil!

Da nam je neko pričao, ne bismo mu verovali. Onaj ko čita verovatno će sa dozom sumnje uzeti u obzir rečenicu koja sledi. Srbija je u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu!

Tanjug/AP
"Orlići" sa navijačima na Novom Zelandu proslavljaju plasman u finale Svetskog prvenstva

Zato što se ovi momci ne zadovoljavaju malim.

Posle 120 minuta, Srbija - Mali 2:1 (1:1, 1:1)!

"Orlići"  će u subotu rano ujutru (7.00) za titulu Svetskog prvaka igrati protiv Brazila, koji je deklasirao Senegal - 5:0 (1:0).

Našu reprezentaciju u finale je odveo gol rezerviste Ivana Šaponjića u 101. minutu. Centrirao je strelac vodećeg pogotka Andrija Živković, a visokim skokom asistirao Miloš Veljković.

Prvi je mrežu tresao gore pomenuti Živković već u četvrtom minutu. Na odlično dodavanje Nemanje Maksimovića, čiji je pas samo "potkačio" Kulibali, ofanzivni vezista je izašao "jedan na jedan" i bez problema savladao Dijaru.

Bili smo bolji u prvih pola sata igre. Rival je napadao, ali nije NIJEDAN šut uputio ka golu Predraga Rajkovića!

Sergej Milinković-Savić i Staniša Mandić propustili su prilike da u 13, odnosno 21. minutu udvostruče prednost i uvedu nastavak meča u mirniji tok.

Kažnjeni smo NAJSKUPLJE!

U 39. minutu Kone je sa 25 metara odlično i snažno šutirao, Rajković je bio markiran, nije video loptu dok nije bila blizu... Bilo je kasno (1:1).

Od tog trenutka afrički predstavnik bio je bolji rival, odlučniji, fizički spremniji, mada treba uzeti u obzir da su naši momci odigrali (pre ovoga) dva produžetla...Pobedio - HRABRIJI!

Deco, hvala vam! Vidimo se u finalu...

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

120+3. minut - KRAAAAAAAAAAAAJ!!!!!!! Srbija je u finalu SP!
120+2. minut - Šta sada rade "orlići"?!?!?! Identičnu šansu sada promašuje Šaponjić.
120+1. minut - Tri minuta sudijske nadoknade.
120. minut - Prečkaaa!!! Neverovatno šta je promašio Živković. Šaponjić je uradio ogroman posao, dodao do klupskog kolegu, a ovaj iz srca kaznenog pogađa okvir gola.
117. minut - Igrač više dao je "orlićima" dosta samopouzdanja. Pomerili smo poslednju liniju ka protivničkoj polovini, napadamo... Milinković-Savić izlazi iz igre, Vukašin Jovanović u igri.
112. minut - Mali ostaje sa 10 igrača. Drugi žuti i automatski crveni karton Koneu. Kulibali i Dijara (golman) zbog žušstrog protesta dobijaju po žuti karton.
111. minut - Najbolja prilika za Mali. Traore pada u kaznenom prostoru, ali argentinski arbitar odmahuje rukom.
109. minut - Šansaaaa, jao! Živković igra odlično, sada je po visu centrirao ka Šaponjioću, od svega - samo korner.
106. minut - Počeo je drugi produžetak. Kone se poigravao, ali mu je loptu uzeo Živković. Uputio je dodavanje u peterac, ali niko nije uspeo da je "spakuje" u mrežu.
105. minut - Prvi produžetak je završen. Ajde momci, još malo!

101. minut - GOOOOOL!!! Živković je ubacio loptu iz kornera, najbolji u skoku bio je Veljković koji maestralno dodaje do Šaponjića. Ofanzivac Partizana sa pet metara zakucava loptu u mrežu!

97. minut - Bez ozbiljnijih prilika na obe strane...
91. minut - Počeo je prvi produžetak.
90+3. minut - Kraj meča - PRODUŽECI!
89. minut - Propuštena prilika da se ugrozi gol Malija. Gajić je centrirao, preblizu gola.
88. minut - Posle novog prekršaja Traore direktno šutira sa 30 metara. Bez opasnosti po naš gol... 
83. minut - Kone je iz "ćoška" šesnaesterca pokušao direktno da šutne, ali lopta odlazi nebu pod oblake.
81. minut - Srećaaa, Rajković na vreme istrčava i "seče" ozbiljnu šansu.
76. minut - Milinković-Savić je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac glavom poslao daleko pored gola. Nova propuštena prilika.
75. minut - Milošević je na travi, iz igre je izašao Mandić.
70. minut - Au, kakva prilika za "orliće"! Gajić je sa 25 metara "opalio" iz sve snage, ali je sreća pogledala mali - PREČKA!!! 
68. minut - Bravo, Rajkoviću! Sjajna akcija Malija, sam ispred našeg gola izlazi Dubmbija, ali je čuvar mreže Srbije sjajno odbranio.
65. minut - Ritam utakmice znatno je opao u odnosu na prethodni deo meča.
60. minut - Prva izmena u našem sastavu. Ulazi Šaponjić, izlazi Gaćinović.
54. minut - Identična situacija ispred kaznenog prostora Srbije. Traore se lako "šunja" i licem okrenut golu predstavlja sve veću opasnost i brigu za Veljka Paunovića.
50. minut - Prekršaj "orlića" u zoni šuta. Bilo je blizu prečke, ali je Rajković dobro procenio da nema opasnosti po gol.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme, odmah velika šansa za Srbiju. Gaćinović je loše šutirao, iako je na desnoj strani imao usamljenog Mandića. Šteta...
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena!
42. minut - Uh, kakva odbrana Rajkovića. Dobili su reprezentativci Malija na samopouzdanju i u završnoj fazi prvog poluvremena igraju bolje. 

39. minut - GOOOOOL!!! Kone sa 25 metara trese mrežu Srbije, iako ona nije bila ugrožena (bar što se šuteva tiče) do 35. minuta. Kazna je usledila za promašaj "orlića" u prethodnom napadu sa pet metara.

35. minut - Traore 10 minuta pre kraja prvog poluvremena upućuje prvi udarac golu Srbije. Oštro, po zemlji, ali ni blizu gola...
31. minut - Sve više dešavanja ispred gola "orlića". Ponovo je lopta proletala kroz peterac, ali je izboksovao Rajković.
25. minut - Opasnost ispred našeg gola. Na centaršut je natrčao golman Rajković, ali je zakačio loptu tek toliko da, uz pomoć saigrača, otkloni opasnost.
21. minut - I druga velika prilika za izabranike Veljka Paunovića. Na ubačenu loptu Milinković-Savića stigao je Mandić koji sa pet metara traljavo šalje loptu u gol aut.
16. minut - Nisu ni preprezentativci Malija bezopasni. Kada krenu u polukontru ili kontru deluju prilično opasno, samo im je u dva-tri navrata na ovom meču nedostajao završni udarac.

13. minut - Jaoooj, kakva šansa za "orliće"! Majiga je napravio veliku grešku, do lopte je u kaznenom prostoru stigao Mandić, dodao je do Milinković-Savića čiji udarac sa 15-ak metara sa gol linije skida Kulibali.

4. minut - GOOOOOL!!! Visoka odbrana od samog početka utakmice Maliju se isplatila u prvom napadu "orlova" kada se Andrija Živković našao u ofsajdu. U sledećem, nešto ozbiljnijem, obila im se o glavu. Maestralan pas uputio je Maksimović, lopta je zakačila Kubalija i stigla do Živkovića koji u situaciji "jedan na jedan", bez problema, donosi "orlićima" uvodno vođstvo.

1. minut - Utakmica je počela.

Srećno, nacija je uz vas!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online