Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.06.2015.
20:21
Vestionline A

Putuj Evropo!

Bila jednom jedna Srbija... Što imade "ozbiljan" tim. Skup. Kvalitetan. Fali smo ono zbog čega se fudbal igra - gol. Još jedno jalovo izdanje "orlova", još jedan poraz i gotovo siguran izostanak sa još jednog velikog takmičenja, šampionata Evrope 2016.

Reuters
Jusuf Poulsen postiže vodeći pogodak

Lekcija!

Danska - Srbija 2:0 (1:0).

Ništa novo kada je naš nacionalni tim u pitanju. Nešto se dešava, a ne dešava se ništa. Gol rivala je u opasnosti retko, mreža se trese još ređe.

Danci su iskoristili bledo izdanje pulena Radovana Ćurčića i znalački materijalizovali svaku grešku protivnika. Prvu dobru akciju u gol je pretvorio Jusuf Poulsen u 13. minutu. Neopaženo se "prošetao" do ivice kaznenog prostora, a onda mogao da bira gde će da šutira. Epilog, jasan kao dan...

"Orlove" nije trgao ni odbranjen jedanaesterac Vladimira Stojkovića u 33. minutu. Nastasić je oborio Hojbjerga, a Kujpers bez dileme pokazao na "kreč". Lopte se latio kapiten domaćih Danijel Ager, ali ga je čuvar mreže Makabija iz Haife pročitao i dao kakvu takvu nadu.

Grešku Ljubomira Fejse i tačku na prilično dosadan meč stavio je Jakob Poulsen u 88. minutu. Fintom tela, potom i driblingom prevario je Maksimovića i, poput reprezentativnog kolege i prezimenjaka, sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu i postavio konačnih 2:0.

Putuj Evropo, super smo se družili...

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj utakmice.

87. minut - GOOOOOL! Fejsa je izgubio loptu, a Jakob Poulsen na sličan način kao njegov prezimenjak matira Stojkovića.

86. minut - Kombinuju Đuričić, Mitrović i Kolarov, ali je lopta na kraju završila u korneru. Nedugo zatim Đuričić snažno šutira po zemlji, Ager maestralno blokira.
83. minut - Odličan pokušaj Eriksena i još bolja reakcija Stojkovića.
79. minut - Odlična ideja Kolarova da uposli Mitrovića. Centrirao je sa levog boka po zemlji, ali Ager u poslednjem trenutku izbacuje loptu iz kaznenog prostora.
69. minut -  Konačno nešto ofanzivnija igra Srbije, a u 69. minutu nedostajalo je i sreće pa da Aleksandar Mitrović izjednači. Dobro je šutirao na centaršut Branislava Ivanovića sa desne strane, ali malo iznad prečke.
65. minut - Prva izmena u reprezentaciji Srbije. Iz igre je izašao Tošić, na terenu je Tadić.
58. minut - Marković je prošao po desnoj strani, traljavo uputio dodavanje, lopta nekako stiže do Ljajića koji snažno, iz okreta, pogađa direktno u golmana domaćih.
49. minut - Prečka spašava Dance! Kakva prilika za Aleksandra Mitrovića. Posle sjajno ubačene lopte mladi napadač je ostao sam na pet metara, glavom "zapeo", ali pogodio direktno u Šmajhela, koji se nekako snašao.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Kjer oštro faulira Markovića na početku drugog poluvremena i dobija žuti karton. Ljajić sa 20-ak metara daleko iznad prečke.

45. minut - Poluvreme. Danska bolja, konkretnija, opasnija. Ipak, nada poslednja umire

38. minut - Nova šansa za strelca jedinog pogotka na meču. Šutirao je glavom posle centaršuta, ali je Stojković ponovo spasio Srbiju.

34. minut - Bravo, Stojke! Srbija u igri. Čuvar mreže "orlova" odbranio je jedanaesterac koji je skrivio Matija Nastasić.

29. minut - Dobra prilika za domaće. Na centaršut su natrčala dva danska reprezentativca, do lopte je nekako stigao Bendtner, ali sa peterca šutira daleko preko gola.
27. minut - Danci sve opasniji, Srbija se brani.
21. minut - Solidan udarac Zorana Tošića sa desnog boka, Šmajhel smireno odbija loptu... 

13. minut - GOOOOOL! Jusuf Poulsen donosi domaćinu prednost. Tek što se zahuktala borba na "Parkenu", Stojković prinuđen da vadi loptu iz mreže. Olako su "orlovi" ostavili Poulsena na distanci, koji sa ivice kaznenog prostora prvi šut ka golu smešta loptu u mrežu.

7. minut - Početno opipavanje pulsa. Bez šansi na obe strane.
1. minut - Utakmica u Kopenhagenu je počela. 

POVEZANE VESTI

Subota 13.06.2015. 22:49
jadno i tuzno,dosli da otaljaju poso. ako nece da trce,sto se onda okupljaju i brukaju celu zemlju. budite ljudi,i pustite druge da igraju,bar ce da trce,pa i ne moraju da nikad pobede,ali bar se nece vuci po terenu,ovako kukavicki ko vi !
Subota 13.06.2015. 23:45
Najkorisnije bi bilo preorati sve fudbalske terene u Srbiji i posaditi krompir ili nesto slicno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online