Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.05.2010.
13:05
Vestionline A

"Žigić - noćna mora za Espanjol"

Trener Valensije Unaj Emeri, španski mediji, kao i selektor Srbije Radomir Antić nisu krili oduševljenje Nikolom Žigićem, koji je postigao oba gola u pobedi nad Espanjolom u Barseloni (0:2).

Emeri je uveo srpskog reprezentativca u igru u drugom poluvremenu umesto Davida Vilje, a zanimljivo je da je Žigić bio strelac pobedonosnog pogotka i u prvoj ovosezonskoj utakmici protiv Espanjola.

"Vilja je imao dosta vezanih utakmica, pa sam uveo Nikolu. Drago mi je da je Žigić dao dva gola. On i David su velika konkurencija, pojedinačno mnogo donose timu i njihovo zalaganje je više nego dobro. Nikola je bio važan i u prethodnoj utakmici sa Espanjolom, doneo nam je bodove", kazao je Emeri, čiji je tim trenutno siguran na trećoj poziciji.

Do kraja prvenstva "slepim miševima" je ostalo da odigraju tri ligaške utakmice, protiv Hereza, Viljareala i Tenerifa, a plasman u Ligu šampiona je obezbeđen.


Poslednji pogodak u prvenstvu Španije Žigić je postigao 2. januara upravo protiv Espanjola. Napadač Srbije je tada takođe doneo pobedu „slepim miševima“ golom u zaustavnom vremenu za minimalan trijumf Valensije.

Veliku pažnju Žigićevoj sjajnoj partiji posvetili su i vodeći španski mediji. U listu "As" osvanuo je naslov "Žigić je Srbin i navija za Barsu", koji aludira upravo na činjenicu da je naš reprezentativac ove sezone zavio u crno gradskog rivala Barselone.

List iz Valensije "Superdeporte" kaže da je "formula Žigić prekinula lošu seriju na strani", podsećajući da su "slepi miševi" poslednji put slavili u gostima pre više od tri meseca. Katalonski "Mundo Deportivo" u naslovu primećuje da "Nikola voli da muči Espanjol" i hvali našeg igrača kao prevagu u meču posle kog je Valensija praktično obezbedila treće mesto.

Zvanični sajt Valensije juče je osvanuo sa velikim naslovom "Žigić - noćna mora za Espanjol".

Antić: Fenomenalna vest

 

Reprezentativac Srbije Nikola Žigić proradio je baš kad treba. Do početka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi ostalo je još 40 dana, a centarfor „orlova“ je nakon bledih izdanja i grejanja klupe u većem delu sezone u subotu uveče konačno bio na nivou partija koje je pokazivao u dresu nacionalnog tima. Iako je i ovog puta Srbin presedeo na klupi čitav sat, Žigiću je, nakon ulaska na teren Monžuika umesto Davida Vilje, bilo potrebno samo 13 minuta da dva puta savlada Idriza Kamenija.


"Posle informacija o povredama Jankovića i Dragutinovića, ovo je fenomenalna vest. Oduševljen sam činjenicom da je Nikola postigao dva pogotka i time pokazao da mu je mesto u prvoj postavi Valensije. Posebno raduje to što je Žigić „proradio“ baš uoči početka priprema za Mundijal", rekao je selektor Srbije Radomir Antić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online