Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.05.2010.
10:15
Vestionline, Novosti A

Petković želi sreću Antiću

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Iija Petković izjavio je da želi svu sreću aktuelnom prvom stručnjaku "orlova" Radomiru Antiću na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Petković je predvodio SCG na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, a naš nacionalni tim nije uspeo da se plasira u drugi krug. On je istakao da su povrede igrača jedan od glavnih razloga neuspeha na Mundijalu u Nemačkoj.

"Velika je šteta za igrače i sam tim, ali na povrede se mora računati u ovom poslu. I bolje je da se povrede, ako se već događaju, dogode sada nego pred početak Mundijala. Jer, ako se Antiću desi da mu se povredi neki 'stub', kao meni Vidić u Nemačkoj, onda je teško graditi kuću od krova", rekao je Petković, koji trenutno trenira korejski Inčon, a prenose Novosti.

On je istakao da ne mogu da se porede tim iz 2006. i sadašnja generacija naše nacionalne selekcije.

"Antiću ne mogu ništa da savetujem, već samo mogu da mu poručim da mu Bog bude u pomoći ako ne prođe u drugi krug. Imali smo jednu priču u kvalifikacijama, koje smo završili briljantno u teškoj grupi, a sasvim drugu u periodu od tog novembra do Mundijala. Napravio sam veliku grešku što nisam podneo ostavku! Zemlja je bila u raspadu, u Savezu su svi gledali šta će i koliko da otmu, ne misleći mnogo na opšti interes, jer je lični bio u prvom planu. Otišli smo na žreb, na kom smo bili kao mućak podmetnut ispod lepe kvočke. Svi su se smeškali u FIFA, a neka nova SCG je gurnuta u 'grupu smrti', valjda plašeći se rezultata iz kvalifikacija. E, tada sam spremio ostavku, želeo javno da istupim, ali nisam. I pogrešio sam, jer nisam slušao sebe već potpao pod uticaj saradnika i bio talac ličnog patriotizma", naglasio je Petković.

On kaže da glavni razlog neuspeha u Nemačkoj bila loša atmofsera u ekipi.

"Mi smo tada u kvalifikacijama bili superauto, imali i atmosferu sve do prvog poraza od Holandije. Postali smo onda izduvane gume i vozili smo na felnama. Tada je pukla harmonija, jer vi uvek imate opoziciju u timu, u celoj ekipi. Na Mundijalu, kad krene loše, uvek se nađe igrač koji će kao pevac dići glavu, imati potrebu da on nešto kaže, jer zna da ne možete da ga vratite kući. Bio sam kao igrač na Mundijalu 1974, onda sa Sanijem u štabu 1998, pa selektor 2006. i znam da opozicija uvek vreba i jedva čeka da se dogodi nešto loše. Držao sam u Nemačkoj situaciju pod kontrolom dok sam mogao i kad se desio prvi poraz od Holandije u jednim novinama sam od heroja postao i 'pušač...'", dodao je on.

Petković je poručio Antiću na SP u Južnoj Africi "vodi što manje ljudi i što odanije sebi".

"Samo tako će smanjiti glavobolju, a opoziciju će imati, pa će je imati. Nju ne može da eliminiše. 'Orlovima' zaista od srca želim da prođu prvi krug, jer su u mečevima sa kvalitetnim selekcijama pokazali da imaju kvalitet. A kasnije, neka iznenade sami sebe", istakao je Petković.

Srbija će na SP igrati u grupi sa Australijom, Nemačkom i Ganom.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online