Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.04.2010.
23:18
Vestionline A

LE: Fulam preokretom, a Atletiko produžecima do finala

U finalu ovogodišnje Lige Evrope plasirali su se Fulam i Atletiko Madrid. Londonska ekipa je na "Krejven Kotidžu" uspela da preokrene rezultat i pobedi Hamburger sa 2:1, dok je Atletiko Madrid tek u produžetku uspeo da postigne gol, čime je obezbedio plasman u finale uprkos porazu od Liverpula na "Enfild Roudu" 2:1.

Fudbaleri Fulama savladali su večeras u Londonu ekipu Hamburga rezultatom 2:1 (0:1) u revanš meču polufinala Lige Evropa i tako sprečili nemački tim da se na svom stadionu 12. maja bori za titulu u ovom takmičenju. Prvi meč u Hamburgu zavšen je bez golova, pa je bilo kakva pobeda bila dovoljna engleskom predstavniku da se plasira u finale.

Tim sa severa Nemačke vodio je posle prvog poluvremena evrogolom iz slobodnog udarca sa oko 30 metara hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića u 22. minutu.

Međutim, tim menadžera Roja Hodžsona je do istorijskog preokreta stigao u drugom poluvremenu. Iako je igrač gostiju Jarolim mogao sve da reši u 67. minutu, golman Švarcer je odbranio i loptu izbacio u korner, a kazna je usledila samo dva minuta kasnije, kada je Marfi sjajno uposlio Dejvisa koji se velemajstorski oslobodio svojih čuvara i sa nekih desetak metara prevario Rosta za 1:1.

Samo osam minuta kasnije sjajnu šansu za nemačkog predstavnika propustio je Pitrojpa, a već u sledećem napadu Mađar Zoltan Gera koristi smušenost odbrane gostiju i donosi Fulamu neophodnu prednost i najveći klupski istorijski uspeh.

Ovo rezultat je veliki uspeh "malog" Fulama, koji je pre samo dve sezone, na osnovu gol razlike sačuvao prvoligaški status. Sa druge strane, Hamburgu nije pomoglo da se dokopa finala jednog evropskog takmičenja ni to što je početkom nedelje umesto Bruna Labadije doveo novog trenera, Rikarda Moniza.

Fulam će 12. maja u finalu premijernog izdanja Lige Evropa igrati protiv Atletika iz Madrida, koji je posle produžetaka u Liverpulu uspeo da ostvari poraz od 2:1, koji ga je ipak odveo u završnicu elitnog evropskog takmičenja.

Liverpul je preciznim šutem i golom Italijana Alberta Akvilanija iz 44. minuta, dobio regularni deo utakmice i tako anulirao prednost Španaca iz prvog meča, a revanš na "Enfild Roudu" odlučen je tek u produžecima. 

U petom minutu prvog produžetka Jusi Benajun postigao je gol na asistenciju Maskerana, ali je snove navijača Liverpula da će njihov tim ponovo bodriti u finalu nekog evropskog takmičenja, raspršio Urugvajac Dijego Forlan pogotkom u 102. minutu.

Atletiko je tako izborio plasman u finale evropskog takmičenja posle pauze od 24 godine, dok je Liverpul propustio priliku da lošu sezonu donekle ublaži borbom za makar jedan trofej.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online