Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.05.2015.
18:45 >> 22:20h
Vestionline A

Ninković za titulu!

Kockanje Partizana trajalo je 90 minuta, ali se na kraju isplatilo! Nikola Ninković postigao je gol u 90. minutu, koji će, najverovatnije, odlučiti šampiona Srbije.

FK Partizan
Stavio ruku na titulu: Nikola Ninković

Ušao je u 71. minutu umeto Stefana Babovića kao treća, poslednja izmena trenera Zorana Milinkovića i, ispostavilo, se bio "džoker" iz rukava iskusnog stručnjaka koji je burno ispratio poslednjih desetak minuta susreta.

Crno-beli su sada na "plus osam" u odnosu na "večitog" rivala Crvenu zvezdu koja sutra (nedelja) od 19 časova na Banovom brdu igra svoj meč 27. kola protiv trećeplasiranog Čukaričkog.

Tanjug
Slavlje fudbalera crno-belih posle pobede nad Spartakom

Vodeći tim nacionalnog šampionata teško je dolazio do prilike za gol u prvih 45 minuta igre. Istini za volju, stvoreno je nekoliko solidnih prilika, ali je nedostajala egzekucija. Na svu rezultatsku "muku" koju su "golubovi" zadavali, Partizan je strepeo od kontranapada gostojućeg sastava.

Potpuno drugačija slika viđena je u drugom poluvremenu. Naročito u poslednjih dvadesetak minuta, kada je viđena potpuna opsada gola Subotičana. Šanse su se ređale kao na traci, da bi nagrada za uložen trud stigla (tek) u 90. minutu!

Ubacivanje iz kornera Nikole Drinčića i gužvu u kaznenom prostoru najbolje je iskrostio Ninković, koji je maestralno prosleđenu loptu petom Darka Brašanca sproveo u mrežu za minimalan, ali titule vredan, trijumf Partizana.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj utakmice!
90+1. minut - Priliku da stavi tačku na ovaj meč propušta Kojić. U situaciji "jedan na jedan" kao pobednik izlazi čuvar mreže gostiju Mirković.
90. minut - GOOOOOL!!! Nikola Ninković spašava Partizan. Drinčić je uputio udarac iz ugla, Brašanac petom sjajno prosledio u peterac, gde se najbolje snašao Ninković.
88. minut - Nemanja Kojić ponovo je uspeo da izmakne odbrani gostiju, dva puta je uputio udarac, rezultat nepromenjen. Sve manje nade za crno-bele.
87. minut - Svih 11 igrača Spartaka na svojoj polovini. Velike napore ulaže Partizan ne bi li stigao do ozbiljnije šanse, "golubovi" odolevaju.
83. minut - Nova velika šansa za crno-bele. Volkov je iz uklizavanja prebacio gol sa pet metara!
80. minut - Neverovatan pritisak Partizana! Šanse se ređaju iz minuta u minut. Veliki protesti na račun Milorada Mažića, sa tribina se ori "P***o ciganska!"
77. minut - Au, kakva šansa za Partizan. Živković je maestralno proigrao Kojića, koji je uspeo da obiđe golmana, ali na kraju - traljav udarac.
75. minut - Sjajn lopta Drinčića za Živkovića koji postiže gol. Linijski sudija je podigao zastavicu, ispravno.
74. minut - Slobodan udarac sa 20-ak metara izveo je Drinčić, bez promene rezultata.
66. minut - Treneri menjaju, ali bez rezultata. Partizan steže obruč.
56. minut - Oprobao se i Andrija Živković, bio je veoma blizu. Šut iz ćoška kaznenog prostora odlazi iznad prečke.
54. minut - Drinčić je "opalio" sa oko 25 metara, odlično, ali njegov udarac brani Mirković.
49. minut - Partizan je krenuo žustrije u nastavku meča, ali još ne uspeva da otključa bravu subotičkih "golubova".
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45. minut - Milorad Mažić je označio kraj prvog poluvremena.
44. minut - Prvi kakav-takav udarac ka golu gostiju uputio je Babović. Golman Spartaka šalje loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.
34. minut - Sveprisutnija nervoza u redovima crno-belih. Za razliku od prvog dela igre sada teže dolaze u (bilo kakvu) šansu za gol.
24. minut - Zanimljiv fudbal na stadionu Partizana, nedostaju samo golovi.
18. minut - Solidan centaršut Drinčića sa desnog boka. Međutim, bez reakcije u kaznenom prostoru.
14. minut - Sada je i Ilić ugrozio gol crno-belih. Dobra odbrana Živka Živkovića. Gosti iz Subotice prilično opasni u prvoj trećini prvog poluvremena.
12. minut - Još jedna solidna šansa za goste, Ivanović je šutirao u bliži ugao (gornji), ali lopta ponovo odlazi preko gola.
8. minut - Kontra Spartaka, na loptu je natrčao Maksimović, ali sa oko 20 metara šalje loptu daleko iznad prečke.
4. minut - Prvi ozbiljniji udarac ka golu gostiju uputio je Grbić, loptu u korner šalje gostujući golman Mirković.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online