Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.05.2015.
17:01
Vestionline A

Katai "spakovao" Zvezdinu nadu

Negativan ishod "večitog" derbija (0:0) nije previše uzdrmao Crvenu zvezdu, koja je u okviru 26. kola nacionalnog šampionata savladala Rad (2:0).

fkcrvenazvezda.rs
Briljirao: Aleksandar Katai

Teoretska šansa za odbranu titule i dalje postoji, ali praktična...

Aleksandar Katai nije uspeo da postigne gol na meču protiv "građevinara", ali je bio daleko najbolji igrač u taboru crveno-belih. Dva puta je asistirao, a egzekutori su bili Petar Orlandić u 12, odnosno Luka Jović u 14. minutu.

Malo je nedostajalo da izabranici Nenada Lalatovića "jure" rezultat već od 40. sekunde. Milošević je maestralno proigrao Mihajlovića koji udarac sa distance šalje u okvir, ali ne i gol. Stativa je spasila crveno-bele...

Desetak minuta kasnije isplatila se furiozna igra domaćih. Katai je prošao kroz "srce" odbrane, uposlio Orlandića, koji sa desne strane, spoljnim delom kopačke, smešta u suprotni ugao

Nedugo zatim, četiri minuta kasnije, prednost je udvostručena. Identična akcija, ovoga puta sa leve strane, Katai odlaže loptu do Jovića, a ovaj iz prve povećava na 2:0.

Lep fudbal viđen je na Topčiderskom brdu, ali je još koji gol nedostajao da se upotpuni nedeljno popodne... Bez dileme, mnogo je više viđeno nego u duelu crveno i crno-belih.

Podsedimo, meč je igran pred praznim tribinama, pošto je stadion "Rajko Mitić" suspendovan zbog divljanja huligana na "večitom" derbiju.

Zvezda se ovim trijumfom približila na "minus dva" u odnosu na Partizan, koji u ovim trenucima igra meč protiv Vojvodine u Novom Sadu.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj utakmice
89. minut - Oprobao se i Jelić, ali lopta završava dva metra pored gola Rajkovića.
86. minut - Zvezda je u više navrata imala otvoren put ka golu gostiju, ali je sebična igra presudila da gol "građevinara" ostane netaknut.

75. minut - Rodić snažno šutira sa 20-ak metara, ali lopta odlazi iznad prečke.

70. minut - "Mrtva" igra na stadionu "Rajko Mitić". Uglavnom se igra na sredini terena, bez ozbiljnijih prilika na obe strane.
56. minut - Još jedna solidna prilika za Zvezdu. Lazović je iz ćoška peterca šutnuo, ali lopta prolazi tik pored stati
54. minut - Velika prilika za crveno-bele! Anđelković je nekako umirio loptu na desnom boku, uputio centaršut, lopta se šunjala po petercu, prvo je promašio Lazović, a Jović očajno uputio ka golu.
51. minut - Ubrzao je Rad igru na startu drugog poluvremena. Zvezda se uglavnom brani.
46. minut - Drugi deo igre je počeo.

 

45.minut - Prvo poluvreme je završeno.
39. minut - Katai je definitivno obeležio prvo poluvreme. Ponudio se na oko 20 metara, prebacio loptu na levu nogu, snažno šutnuo, ali neprecizno.
33. minut - Kakav udarac Vladimira Rodića. Ofanzivac Rada iz teške pozicije šutnuo je ka golu Zvezde, a Rajković jedva odbio loptu koja se potom sa visine odbila do stative. Lopta je ponovo stigla do igrača Rada, ali je bilo daleko bezopasnije, nego nekoliko trenutaka kasnije.
28. minut - Ritam meča je opao. Rad se "trgao", ali ne

  dovoljno da se ugrozi gol Rajkovića.

21. minut - Katai je izuzetno raspoložen. Posle udarca ka golu, pa potom i dve sjajne asistencije, odlučio je još jednom da oproba šut. Ponovo u okvir gola, ali je ponovo Radunović skoncentrisan.

15. minut - GOOOOOL! Luka Jović udvostručuje prednost. Identična akcija kao kod prvog pogotka, ovoga puta sa leve strane. Asistent ponovo Katai.

 

14. minut - Orlandić se našao u novoj velikoj šansi, ali traljavo upućuje udarac ka golu.

12. minut - GOOOOOL! Crvena zvezda vodi. Petar Orlandić iskoristio je odlično dodavanje Kataija i u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom lako zatresao mrežu.

 

11. minut - Prvi udarac u okvir gola uputio je Katai. Međutim, golman gostiju Radunović odlično reaguje i šalje loptu u korner. Posle udarca iz ugla domaćin je stvorio najbolju priliku do sada. Jović je glavom uposlio Pavićevića, ali on sa pet metara pogađa golmana.
8. minut - Osim uvodne akcije "građevinari" ne pokazuju ništa. Crveno-beli u naletu...
1. minut - Utakmica samo što je počela, Rad pogađa stativu. Milošević je majstorski proigrao Mihajlovića, ali je okvir gola spasio domaćina.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Grujić, Ristić, Lazović, Katai, Jović, Orlandić.

Rad: Radunović, N. Đurić, I. Đurić, Maraš, Obradović, Gnjatić, Milošević, Rodić, Ljujić, Mihajlović, Veselinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online