Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.04.2010.
00:33
Vestionline A

LŠ: Gvardiola sprema ofanzivu na "Nou Kampu"

Aktuelni šampion Evrope ekipa Barselone dočekuje na "Kamp Nou" milanski Inter u revanš meču polufinala Lige šampiona, a Katalonci imaju zadatak da stignu i prestignu poraz od 3:1, koliko je u bilo na prvoj utakmici odigranoj "Đuzepe Meaci".

Inter posle prve utakmice ima prednost od 3:1, a ekipa koja izbori povoljniji rezultat na meču u Barseloni, igraće za trofej sa minhenskim Bajernom koji je nakon pobede u Lionu 3:0, postao prvi učesnik ovogodišnje Lige šampiona, čije je finale na programu 22. maja u Madridu, na stadionu "Santijago Bernabeu".

I Inter i Barselona u revanš ulaze ohrabreni novim trijumfima u nacionalnim prvenstvima. Barselona je u subotu savladala poslednjeplasirani Heres (3:1) i zadržala bod prednosti u odnosu na madridski Real, dok je Inter posle preokreta, savladao Atalantu (3:1), čime je ponovo preuzeo vrh Serije A.

Trener Barselone Pep Gvardiola želi da njegov tim od početka preuzme inicijativu i smatra da je to jedini način da Katalonci nadoknade zaostatak iz prvog meča u Milanu.

"Inter je fantastičan tim. Prosto je neverovatno da svi pričaju samo o nama, a gotovo niko ne spominje Inter. Neophodno je da od samog starta kontrolišemo loptu i napadamo mnogo češće. Atmosfera u ekipi je odlična i svi su veoma srećni zbog ove utakmice. Želim da moji igrači shvate da je ovo velika privilegija i čast i da možda neće imati priliku da ponovo dožive nešto tako. Hoću da moji igrači uživaju, a da navijači sve to vide kao jednu veliku zabavu", rekao je Gvardiola i dodao:

"Ne znam da li ćemo uspeti da preokrenemo rezultat. Jedno je sigurno, mi želimo da se plasiramo u finale i ja znam da imamo tim koji to može da postigne. Međutim, nikada ne možete da budete potpuno sigurni. U Milanu smo poveli, a onda jednostavno stali. Prestali smo da napadamo i to je ono što moramo da promenimo, pošto nam je ostalo još samo 90 minuta igre. Veoma poštujemo Inter, ali ne razmišljamo o tome šta smo do sada postigli, već samo o novom trijumfu u LŠ. Ukoliko stignemo do madridskog finala, biće to posle jedne fantastične utakmice", zaključio je trener Barselone.

Sa druge strane, trener Intera Žoze Murinjo nema većih problema sa povredama, pošto će u revanšu igrati i Goran Pandev i Vesli Snajder, koji su bili pod znakom pitanja. Međutim, Portugalac ne može da računa na Dejana Stankovića, pošto je kapiten reprezentacije Srbije suspendovan.

"Ostaje nam da vidimo da li će Snajder moći da odigra svih 90 minuta. On ima manjih problema sa povredom, ali je uprkos tome trenirao normalno. Do kraja sezone imamo još važnih utakmica, ali smo prinuđeni da rizikujemo sa njim. Trenutni rezultat je 3:1 i do kraja ima još 90 minuta. Međutim, u istoriji imamo puno primera da je tim koji je imao prednost na kraju, ipak, izgubio. Koliko puta je došlo do preokreta?", zapitao se Murinjo.

Inter će pokušati da ostvari dugogodišnji san i stigne do prve evropske krune još od 1965. godine.

"Moj jedini cilj je da pomognem Interu da ispuni svoj san. Ne mogu da kažem da je to moj san, pošto sam već osvojio LŠ, ali Inter čeka tu titulu više od 40 godina i to je definitivno njihov san", bio je iskren Portugalac.

Deki 'izmolio' Murinja da povede Balotelija u Barsu
Upitan zbog čega je odlučio da povede Marija Balotelija u Barselonu, Žoze Murinjo je rekao da je to zbog "kukanja" Dejana Stankovića.

"Počeo je da plače kad mu je rečeno da ne može da ide u Barselonu, pošto je suspendovan. Ako povedem Stankovića, moraju da idu svi", šaljivo je odgovorio Portugalac.

Barselona je jedini klub koji je ove sezone savladao Inter u elitnom evropskom takmičenju, pošto su 24. novembra prošle godine, na stadionu ‘Kamp Nou’, na meču u okviru grupe slavili rezultatom 2:0.

"Mislim da će ovo biti potpuno drugačiji meč u odnosu na utakmicu koju smo odigrali u novembru, kada je Barsa bila potpuno dominantna. Takođe, predstojeći revanš će biti potpuno drugačiji u odnosu na meč u Milanu. Nema dileme da je Barsa i dalje odlična ekipa, kao i u prvom delu sezone, razlika je u tome što je Inter napredovao", kaže Murinjo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online