Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.04.2010.
22:37
Vestionline A

LŠ: Het-trik Olića, Bajern u finalu

Fudbaleri minhenskog Bajerna prvi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona, pošto su večeras u revanšu polufinala pregazili Lion na "Žerlanu" rezultatom 3:0 (1:0).

Junak pobede Bavaraca je sjajni hrvatski napadač Ivica Olić koji je postigao sva tri gola za tim iz Minhena.

Trener Luis van Gal je iznenadio kolegu Kloda Puela i napadačkom igrom je počeo odbranu rezultata iz prvog duela, pre šest dana u kojem je bilo 1:0. Iz takve taktike, Bajern je mogao do vođstva već u 2. minutu, kada je Tomas Miler propustio priliku da posle asistencije Arjena Robena savladala golmaa Huga Lorisa sa samo osam metara.

Posle toga, Lion je igrao veoma stegnuto u odbrani, što je rezultovalo čestim opasnim akcijama nemačkog kluba. Iz jedne takve akcije praktično je rešen susret. Večeras odlični Hamit Altintop prodro je po desnoj strani u 26. minutu, uposlio Ivicu Olića, kome nije bilo teško da u maniru iskusnog napadača sa nekoliko metara rutinski savlada golmana Lorisa - 0:1, za plasman Bajerna u veliko finale.

Od tog trenutka, igra Liona, ako je uopšte i bilo do 26. minuta, potpuno se raspala i Bajern je kontrolisao utakmicu do samog kraja.

Fudbalerima Liona je bilo teško da očekuju da će u drugom delu postići čak tri gola, a sva njihova nadanja potpuno su pala u vodu u 60. minutu, kada je kapiten francuske ekipe Kris isključen zbog dva žuta kartona.

Samo šest minuta kasnije Olića je izbio sam ispred Lorisa i rutinski ga savladao za 2:0, dok je 10 minuta kasnije iz jedne od mnogobrojnih kontri, glavom iskoristio odličan centaršut sa desne strane, pogodivši mrežu domaćina za konačnih 3:0.

Mogli su Bavarci do još nekoliko golova u finišu susreta, ali su odlični Olić, a onda Tomas Miler i Hamit Altintop bili neprecizni u presudnim trenucima.


"Odigrali smo zaista neverovatan meč. Niko od nas nije mogao ni da pretpostavi da ćemo ovako ubedljivo da pobedimo Lion na njihovom terenu, koji je među najboljim evropskim ekipama", oduševljeno je izjavio Olić posle meča.

Bajern Minhen se plasirao u finale Lige šampiona prvi put posle 2001. godine, a tada je nemačka ekipa osvojila i poslednju, četvrtu titulu prvaka Evrope. Takođe, ovo je prvo finale za jedan nemački tim još od 2002. godine, kada je Bajer iz Leverkuzena poražen od madridskog Reala rezultatom 1:2.

Finalna utakmica je u subotu 22. maja u Madridu, a Bajern će se u finalu sastati sa pobednikom susreta između branioca titule Barselone i milanskog Intera.

Lion - Bajern Minhen 0:3 (0:1)
Strelac: Olić 26', 67', 77'. Stadion: Žerlan. Gledalaca: 45.000. Sudija: Masimo Busaka (Švajcarska). Žuti kartoni: Gonalon, Kris (Lion), Altintop (Bajern). Crveni karton: Kris (Lion).

 

LION: Loris, Reveije, Kris, Bumsong, Sisoko (Gomis 46'), Gonalon, Makun, Govu, Delgado (Pjanić 68'), Bastos, Lisandro (Ederson 79'). Trener: Klod Puel.
BAJERN MINHEN: But, Lam, Van Bujten (Demikelis 46'), Badštuber, Kontento, Van Bomel, Švajnštajger (Alaba 78'), Altintop, Roben (Klose 76'), Miler, Olić. Trener: Luis van Gal.

utorak, 27. april:
Lion - BAJERN MINHEN 0:3 (0:1), prvi meč 0:1
(Olić 26', 67', 77')

sreda, 28. april:
Barselona - Inter 20,45, prvi meč 1:3

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online