Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.04.2010.
14:54
Vestionline A

Zvezda: Džombi nije mesto u fudbalu

FK Crvena zvezda izdala je saopštenje povodom meča u Kuli u okviru 26. kola JSL, u kojem se između ostalog kaže da je Nikola Džomba i pored suspenzije bio u restriktivnom prostoru uz apel da se u privatizaciji ne dozvoli da klubove kupuje polusvet sa sumnjivim biografijama i imovinom.

FK Crvena zvezda se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a posebno Žandarmeriji, na svemu što su učinili da utakmica 26. kola Jelen Superlige između našeg kluba i FK Hajduk koja je, u nedelju 25. aprila, odigrana u Kuli protekne mirno i bez incidenata. Zahvaljujući razumnosti i prisebnosti policije izbegnut je unapred pripremljen scenario po kome je utakmica trebalo da se ne odigra, a da Kula bude poprište sukoba navijača Crvene zvezde i organa reda.

FK Crvena zvezda se zahvaljuje svojim navijačima koji su juče bili u Kuli. Pokazali su da su najbolji navijači na svetu. Bili su strpljivi, istrpeli su sve provokacije i uvrede čiji je cilj bio da budu isprovocirani i da se uvuku u sukob sa redarima i policijom. Došli su zbog svoje Zvezde i fudbala, bodrili su svoj klub i zajedno sa njim pobedili.

Crvena zvezda je tokom ove sezone, pre utakmice u Kuli, gostovala 12 puta. Sva naša gostovanja su bila praznik fudbala, stadioni su bili puni i sve što se dešavalo bilo je u funkciji sporta. Hiljade naših navijača pratilo nas je na svakom gostovanju koja su prošla bez ijednog incidenta. Naše utakmice se pamte u Jagodini, Kragujevcu, Kruševcu, Čačku, Ivanjici i Požarevcu. Crvena zvezda je posebno ponosna jer smo ove sezone probudili srpski fudbal i dali najveći doprinos povratku publike na stadione. Svi su mogli da se uvere u činjenicu da nema jakoj srpskog fudbala bez jake Crvene zvezde.

Nažalost, utakmica je bila sramota za srpski fudbal. Finansijer kulskog Hajduka Nikola Džomba pokušao je da spreči publiku da dođe na stadion kao i da hiljade navijača Zvezde ostavi bez karata na ulici ne bi li isprovocirao sukobe sa redarima i policijom!? Radeći sve to, ignorisao je kako zakonske, tako i fudbalske propise i oglušio se o uputstva komesara za takmičenje Branislava Delića. Tako je čitava država poslednjih dana bila talac finansijera kulskog Hajduka i rešavala probleme koje je on sam stvarao. Ko će poreskim obevznicima u Srbiji da objasni zašto je juče u Kuli moralo da bude preko 1 500 žandarma i drugih policajaca? Ko ce da plati njihove dnevnice, njihovo vreme, angažovanje tehnike i prenočište? Možda su ovi policajci bili potrebniji na nekom drugom mestu da štite građane od kriminala umesto da rešavaju probleme koje je Džomba pravio? Nažalost, cenu angažovanja policije platiće svi građani Srbije kroz budžet. U normalnim uslovima, na svim drugim gostovanjima našeg kluba je dovoljno i par stotina policajaca koji obezbeđuju utakmicu.

Dostanić: Hajduk je sramota

 

Trener Crvene Zvezde, Ratko Dostanić bio je zadovoljan pobedom protiv Hajduka, ali i ogorčen predigrom u Kuli.

 

"Moja ekipa je zaista ostavila srce na terenu, moram da im čestitam. Veoma važna pobeda za nas“, ocenio je Dostanić.

 

Isključen je, kao i kompletan stručni štab crveno - belih.

 

"Neću da komentarišem suđenje, tenzija je bila velika, napustio sam restriktivni prostor i pomoćnik je to prijavio glavnom sudiji. Ponašanje čelnika Hajduka je sramno“, rekao je Zvezdin trener.

Crvena zvezda će Zajednicu prvoligaša i Fudbaski savez Srbije obavestiti i o drugim stvarima koje su se dešavale na jučerašnjoj utakmici. Recimo, kako je moguće da Nikola Džomba koji je kažnjen sa šest meseci zabrane obavljanja svih funkcija u fudbalu bude juče u restriktivnom prostoru i da pri tom vređa službena lica. Ili kako je moguće da je fudbalerima Crvene zvezde ukinuta voda u svlačionici posle utakmice tako da nisu mogi ni da se istuširaju?

Džomba je sramota za srpski fudbal. Posle svega što se juče desilo u Kuli nadamo se da je svima jasno da ni Hajduku nije mesto u elitnom takmičenju. Sve ovo samo potvrđuje da država mora da bude dodatno oprezna kod donošenja Zakona o sportu odnosno privatizacije drugih klubova, izuzev Zvezde i Partizana. Ako se dopusti da klubove za male pare kupuje polusvet i ljudi čije poreklo imovine i biografije niko ne proverava bojimo se da će u srpskom fudbalu biti još mnogo ovakvih Kula. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online