Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.03.2015.
19:10
Vestionline A

Srbin iz Apolonije za Vestionline priča o incidentu sa zastavom "velike Albanije"

Srpski golman Vilson Caković, koji brani u Apoloniji iz Fiera, oteo je navijaču zastavu "velike Albanije" na meču šampionata protiv Tirane, što je odmah rasplamsalo uzavrele strasti na relaciji Albanija - Srbija. Saigrač našeg čuvara mreže koji se našao u epicentru javnosti, Đorđe Đorđević, za Vestionline priča šta se dogodilo posle spornog detalja.

facebook.com/Đorđe Đorđević
Nisam imao nikakvu neprijatnost u Albaniji: Đorđe Đorđević, fudbaler Apolonije

- Znam zašto me zovete - kao iz topa će Đorđević, koji je u ovom albanskom klubu već godinu dana. - Čitam komentare na našim portalima. Dosta se digla prašina oko ovoga, ali nije se ništa  strašno dogodilo, mediji su malo preuveličali sve.

Recite nam šta se dogodilo na meču sa klubom iz Tirane?

- Vilson je nervozno, malo ishitreno reagovao. Nije mu bila namera da uzme zastavu, da je baci ili šta već, nego samo da skloni navijača kako bi se izveo jedanaesterac. Odmah posle izvedenog penala, trener je povukao Cakovića iz igre zbog predustrožnosti. Najvažnije je da je klub stao iza nas. Posle meča, pod pratnjom policije smo ispraćeni do mesta gde stanujemo. Situacija nije nimalo prijatna, razumemo gnev Albanaca, ali zasad nismo imali nikakvih problema. Slično buru bi izazvalo i da je to neki Albanac uradio u Srbiji.

Na snimku se vidi i da su vaši saigrači burno reagovali na Cakovića, kada je uzeo zastavu takozvane "velike Albanije". Da li je tu bilo problema?

- Ne, nije bilo nikakvih problema sa saigračima posle meča u svlačionici.

Klubovi sve jači, infrastruktura odlična

Đorđe Đorđević igrao je u mlađim kategorijama Partizana i Rada, a put ga je dalje odveo u Kolubaru, slovenačku Krku, kraljevačku Slogu i Sinđelić, da bi na početku prošle sezone stigao u Apoloniju iz Fiera.

- Albanski fudbal je u ekspanziji. Kvalitet lige je sve bolji. Mislim da je naša Super liga za nijansu kvalitetnija. Dolaze sve više stranaca, Brazilaca posebno. Kada sam dolazio u Apoloniju, raspitivao sam se od naših igrača koji su igrali ovde i onu su mi rekli da nije bilo nikakvih problema. Sve što sam se dogovorio sa rukovodstvom kluba, ispoštovali su - rekao je Đorđević.

Mediji spekulišu da je razlog uletanja na stadion to što navijači ne žele da u Apoloniji igraju stranci.

- Mislim da to nije razlog. U klubu su trojica Srba. I pre toga su naši fudbaleri igrali ovde, tako da ne verujem da je to razlog. Uostalom, ne znam ni da se radi o našem navijaču, koji je uleteo na teren. Za skoro godinu dana koliko sam ovde nisam imao nijednu neprijatnost. U gradu, klubu, svi su nas lepo primili. Sada je malo nepeta situacija, ali verujem da će posle dva-tri dana kada prođe malo ova buka, sve da se vrati na staro.

Da li se nešto promenilo posle famoznog meča u novembru na stadionu Partizana i čuvene "afere dron"?

- Kada se to dogodilo bio sam ovde. Posle tog meča bio je večiti derbi u Srbiji, gde je spaljena zastava Albanije. Iako sam očekivao da će biti nekog pritiska, to se nije dogodilo. Čak su navijači skandirali naša imena, što me je baš iznenadilo.

Najpoznatiji Srbin koji igra u Albaniji je Ivan Gvozdenović, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Koliko trenutno ima naših igrača?

- Ukupno nas je osmorica, petorica u Prvoj, a trojica u Drugoj ligi - zaključio je Đorđević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.03.2015. 20:18
А и нашо је гдјеће да игра .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online