Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.03.2015.
13:39
Tanjug A

Čorbu zapržili Albanci, kajmak pokupili Danci

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da su njegovi izabranici teško podneli neuspeh na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali i da imaju veliki motiv da se se vrate u trku za plasman.

Tanjug
Igrači imaju veliki motiv: Radovan Ćurčić

- Igrači su teško podneli poraz od Danske, koji je bio posledica posle utakmice sa Albanijom. Imaju veliku želju da naprave rezultat, a pitanje motiva se ne postavlja. Pre njima je veliko dokazivanje i verujem da će biti onakvi kako se očekuje od njih - rekao je Ćurčić.

Ćurčić je istakao da protekla četiri meseca iskoristio za praćenje forme reprezentativaca, ali i razgovore sa njima.

- Pratili smo i analizirali igrače, ali i Portugaliju kako bismo sproveli u delo ono što smo zamislili. Portugalija je nosilac grupe, ima pet bodova više i smatra da joj je utakmica protiv nas presudna za plasman na EP. Respektujemo ih i očekuje nas vruća atmosfera.

On je naglasio da je osnovni cilj da ekipa podigne igru na viši nivo.

- Videćemo da li će to biti dovoljno da ostvarimo povoljan rezultat u Portugaliji - jasan je Ćurčić.

Prema njegovim rečima debitanti Petar Škuletić i Filip Kostić su svojim igrama u klubovima zasluženo dobili poziv.

- Kuzmanović je otpao sa spiska jer je polomio ruku i moraće da pauzira oko četiri nedelje.

Utakmica I grupe kvalifikacija za EP između Portugalije i Srbije igra se 29. marta u Lisabonu od 20.45.

Imamo određenih problema i sa Matićem, pošto je poslednje tri utakmice u Čelsiju igrao pod blokadom. Verujem da će biti spreman za Lisabon.

Posle pauze u nacionalni tim vratio se vezista Rome Adem Ljajić.

- On pozitivno razmišlja i nema nikakav problem, što sam uvideo u razgovoru s njim u decembru. Nema ništa sporno i nisam želeo da se vraćamo na stare stvari. Ima veliku želju da igra i verujem da će pokazivati igre kao u Romi.

Bane (možda) štoper

Ćurčić je naveo da je blizu odluke da u Lisabonu na poziciji štopera zaigra Branislav Ivanović.

- Ozbiljno razmišljam o tome, može i na tom mestu da pravi razliku, što je pokazao u Grčkoj. Videćemo još, na poziciji desnog beka imamo dva igrača koji standardno dobro igraju.

Ćurčić je rekao da najbolji igrač sveta Portugalac Kristijano Ronaldo neće imati striktnu markaciju.

- To može biti veoma opasno i pogubno. Grupno ćemo ga braniti, potrudićemo se da neutrališemo sve njegove kvalitete. Pored njega ima dosta dobrih igrača kao što su Dani, Nani, Kvarežma. Jeste Ronaldo glavna zvezda, ali moramo i ostalima da se bavimo - zaključio je Ćurčih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online