Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.03.2015.
14:09 >> 16:37h
Vestionline A

Zvezdina deca rasterala "golubove"

Zvezda diše za vratom Partizanu. Crveno-beli su uspešno prebrodili neugodno gostovanje u Subotici, savladali Spartak 3:1 (2:1) i uz meč više, prišli velikom rivalu na bod zaostatka.

Tanjug
U dobroj formi: Aleksandar Katai

Beograđane su do treće vezane pobede u ligi doveli igrači koji su ponikli u omladinskoj školi, kojima je trener Nenad Lalatović ove sezone poverio važne uloge. Darko Lazić načeo je Spartak u 5. minutu, Mihailo Ristić sa bele tačke u 29. udvostručio prednost, da bi Luka Jović u 78. minutu "overio" veliki trijumf Zvezde. Pogodak za domaće postigao je Dejan Georgijević u 35. minutu, inače, momak koji je igrao u mlađim kategorijama Partizana. Iako se očekivalo da bi taj pogodak mogao da vrati neizvesnost i uzbuđenje u meč, to se nije dogodilo.

Crveno-beli su tokom čitavog toka utakmice imali kontrolu nad dešavanjima na terenu i lopta se uglavnom nalazila na polovini "golubova".

Meč se igrao po teškom terenu, koji je, kako je duel odmicao, bivao sve teži za igru. Ipak, publika koja se okupila na Gradskom stadionu (oko 4.500) imala je priliku da vidi dosta šansi, mahom beogradskog tima.

SASTAVI TIMOVA:
SPARTAK: Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević, Maksimović, Ljubenović, Plavšić, Ilić, Georgijević, Ivanović.
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Ristić, Katai, Stojanović, Parker, Jović, Orlandić.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade.
85. minut - Još jedna fenomenalna prilika za crveno-bele. Katai je ukrao loptu defanzivcu "golubova" i opalio iskosa, ali samo pored stative.
81. minut - Odličan šut Ristića sa 16 metara, ali od svega samo korner.

78. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 3:1, strelac Luka Jović. Džošua Parker je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila do Jovića, koji je bio neumoljiv.

75. minut - Danijel Avramovski je na terenu, iz igre je izašao Saša Stojanović.
70. minut - Mnogo sreće za Spartak. Anđelković je centrirao ka Joviću, napadač je šutirao, ali je izblokiran.
64. minut - Bez uzbuđenja u nastavku susreta. Zvezda se opredelila za defanzivniju igru u finišu meča, dok domaćin sve jače pritiska.
60. minut - Orlandić napušta teren, u igri je Aleksandar Kovačević. Lalatović je odlučio da pojača vezni red.
57. minut - Žuti karton za Petra Orlandića, koji je prenaivno pokušao da iznudi jedanaesterac za crveno-bele.
53. minut - Šutirao je Katai sa ivice šesnaesterca, ali je bio neprecizan.
51. minut - Bez prilika u prvih pet minuta drugog dela. Spartak je u drugo poluvreme ušao nešto sigurnije nego u prvo.
48. minut - Smirili su se sukobi navijača i Žandarmerije.
46. minut - Počeo je drugi deo utakmice. Nije bilo promena u sastavima. Sukob navijača Zvezde i Žandarmerije na južnoj tribini. Ekcesi traju gotovo deset minuta.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
44. minut - Mihailo Ristić je dobio žuti karton posle starta nad bekom "golubova" Jakovljevićem.
40. minut - Fenomenalna prilika da Spartak izjednači. Torbica je poveo kontru, dodao Georgijeviću, koji je iz okreta jako šutirao, ali samo pored leve stative Rajkovića.

35. minut - GOOOOL!!! Spartak je smanjio na 2:1, strelac Dejan Georgijević. Milošević je asistent, a Georgijević je sa ivice peterca bio precizan i kaznio promašaj Zvezdinog špica.

34. minut - Zicer za goste. Petar Orlandić se našao u izglednoj poziciji, ali je Mirković skinuo njegov pokušaj.

29. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 2:0, strelac Mihailo Ristić sa bele tačke. Neumoljiv je bio talentovani veznjak.

28. minut - Odlično dodavanje Aleksandra Kataija ka Luki Joviću, koji je izbio sam pred golmanaMirkovića, koji nije uspeo da izbegne start na fudbaleru crveno-belih. Sudija se malo dvoumio pa dosudio penal za Zvezdu.
23. minut - Luka ović je probio po desnoj strani, odlično uposlio Parkera u kaznenom prostoru, ali je Zvezdin napadač igrao rukom.
17. minut - Lopta je uglavnom na polovini domaćih, ali osim pogotka posle kornera, crveno-beli nisu stvorili još neku izglednu situaciju.
13. minut - Dobro interveniše odbrana Spartaka ispred svoga gola, novi korner za Zvezdu. Farkaš je otklonio opasnost.
10. minut - Zvezda mnogo ofanzivnija i potpuno kontroliše igru u prvih deset minuta utakmice.

5. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 1:0, strelac Darko Lazić! Saša Stojanović je odlično ubacio loptu u kazneni prostor, Savo Pavićević je glavom spustio na drugi kraj stative, a Lazić je ugurao u mrežu.

3. minut - Gradski stadion u Subotici je odlično popunjen uprkos lošem vremenu. Veliki broj gostujućih navijača doputovao je na sever Srbije da podrži Zvezdu na teškom gostovanju.
1. minut - Utakmica je počela. Pre početka upriličen je minut ćutanja u čast tragično nastradalih pripadnika Vojske Srbije i bebe stare pet dana, prilikom pada helikoptera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online