Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.03.2015.
14:03
Srna A

"Sramna podrška FSS braniocu ustaša i lažne države Kosovo"

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta kaže da je neprijatno iznenađen odlukom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da podrži kandidaturu predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza Davora Šukera za članstvo u Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije.

fss.rs
Podrška: Tomislav Karadžić i Davor Šuker

- Šuker je čovek koji smatra da ustaše na čelu sa Antom Pavelićem nisu zločinci koji su za vreme Nezavisne Države Hrvatske izvršili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, već oslobodioci i borci za interese hrvatskog naroda - naveo je Linta u saopštenju.

Takav čovek, ističe Linta, ne može biti dobrodošao u Srbiji i ne zaslužuje podršku Fudbalskog saveza Srbije sve dok podržava ustašku ideologiju i dok smatra da Hrvatska treba da bude prva reprezentacija koja će odigrati fudbalsku utakmicu sa lažnom državom Kosovo.

Linta podseća čelnike FSS na skandaloznu činjenicu da je Šuker 1996. godine fotografisan sa osmehom na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, koji je sahranjen u Madridu.  

On napominje i da su čelnici FSS novembra 2013. oštro osudili provokativnu izjavu Davora Šukera da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od Svetske fudbalske federacije.

- Koliko znamo, Davor Šuker se do današnjeg dana nije ogradio od te izjave - navodi Linta.

Linta podseća čelnike FSS na skandaloznu Šukerovu izjavu iz maja 2014. godine da će Hrvatska igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu za Josipa Šimunića, koji je suspendovan zbog širenja nacionalne i rasne mržnje posle utakmice Hrvatska - Island, igrane u novembru 2013. u Zagrebu.

Šimunić je posle te utakmice uzvikivao ustaški pozdrav "za dom" posle čega je uzdignutom rukom pozvao publiku na odgovor, što je veći deo publike i učinio podizanjem ruke i odgovaranjem sa "spremni".  

Linta smatra da FSS nije uzeo u obzir sve ove činjenice kada je doneo odluku da podrži kandidaturu predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza Davora Šukera za članstvo u Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije.

POVEZANE VESTI

Petak 13.03.2015. 20:35
Ako je istina sta pise ovde za podrzavanje ubijanja ljudi zbog svojih bolesnih interesa onda ce mu se to vratit kad tad kao bumerang.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online