Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.03.2015.
17:53 >> 20:07h
Vestionline A

Parker i Jović "demontirali" Vojvodinu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu na stadionu "Rajko Mitić" 3:0 (2:0) u derbi meču 18. kola Jelen Super lige.

Tanjug
Navijači Crvene zvezde pozdravili novo ime stadiona "Rajko Mitić"

Šampion Srbije je ovom pobedom ponovo smanjio zaostatak za liderom Partizanom na četiri boda., koji je nešto ranije slavio u Novom Sadu protiv Donjeg Srema 2:1. Zvezda je deklasirala Vojvodinu pred nešto više od 10.000 navijača. Bilo je 3:0, a moglo je da bude i ubedljivije. Ipak, prvi gol crveno-belih postignut je iz ofsajd pozicije.

Već u uvodnim minutima, Zvezda je povela. Parkerov gol u 5. minutu postignut je iz ofsajd pozicije, jer se brzonogi napadač crveno-belih potpuno nepotrebno ubacio u divnu akciju Mihaila Ristića i Aleksandra Kataija, ukravši siguran pogodak Kataiju u trenutku kada je ovaj već predriblao Vanju Milinković-Savića.

Tanjug
Briljirao: Aleksandar Katai u duelu sa Jankom Tumbasevićem

Vojvodina je potom imala dve, tri dobre šanse za gol preko Mijata Gaćinovića, Mirka Ivanića i Luke Lukovića. Ipak, domaćin je bio taj koji je diktirao tempo. Kao potvrda bolje igre Zvezde u prvom poluvremenu Parker je u 35. minutu udvostručio prednost, kada je idealan centaršut Saše Stojanovića, iz prekida sa leve strane, pretvorio u gol.

Drugu prolećnu pobedu posle startnog remija u Nišu sa Radničkim (0:0), šampion je apsolutno zaslužio prikazanom igrom, naročito u drugom poluvremenu, kada je poljuljana Vojvodina pokušava da iz jalove inicijative dođe do izjednačenja, a zapravo je sve vreme bilo pitanje samo koliko će golova "pasti" na drugoj strani, usled čestih i brzih kontri domaćina.

Jednu takvu, u 3:0 pretvorio je mladi Luka Jović, koji je pas Kataija poslao u mrežu mirno, levom, iz prve, školski, pored nemoćnog vršnjaka iz Vojvodine, Milinković-Savića. Akciji Kataija i Jovića prethodila je velika greška Bojana Nastića koji je olako "prodao" posed lopte na oko 35 metara od svog gola.

SASTAVI TIMOVA:
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Lazić, Jovanović, Anđelković, Ristić, Stojanović, Lazović, Katai, Parker, Jović.
VOJVODINA: Milinković-Savić, Vasilić, Babić, Pekarić, Nastić, Rogač, Tumbasević, Luković, Ivanić, Gaćinović, Ćurko.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
90+2. minut - Odlična šansa za Darka Lazovića. Milinković-Savić je skinuo zicer.
90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.
87. minut - Pokušao je Pekarić nogom posle kornera, ali je lopta prošla pored stative.
83. minut - Mihailo Ristić izlazi iz igre. Na terenu je Marko Grujić.
80. minut - Bomba Kovačevića sa 25 metara, odbranio je Milinković-Savić, lopta je pala na nogu Kataiju, ali je krilo Zvezde šutiralo pored gola. Danas mu se ne da da postigne gol protiv bivšeg kluba.
73. minut - Miloš Bosančić je pokušao, ali je njegov udarac izblokiran.
69. minut - Saša Stojanović je izašao iz igre, a na terenu je Miloš Bosančić.
67. minut - Ponovo se u ofsajdu našao Parker. Odlična prilika za crveno-bele je propala.
64. minut - Dobar pokušaj Pekarića glavom, lopta je prohujala pored stative.
59. minut - Luka Jović izlazi iz igre. Na terenu je Aleksandar Kovačević.
57. minut - Luković je pokušao sa 14-15 metara da iznenadi Rajkovića - nije uspeo.

52. minut - GOOOOL!!! Zvezda vdi 3:0, strelac Luka Jović. Aleksandar Katai je odlično prošao po desnoj strani i pravovremeno uposlio mlađanog Jovića, koji je napokon probio led i zatresao mrežu.

48. minut - Džoš Parker nije lepo zahvatio loptu, koja odlazi daleko od gola. Bila je to odlična kontra koju je poveo Stojanović.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Obeležila ga je spektakularna koreografija "delija", kao i vatromet iznad severne tribine.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
41. minut - Sjajna akcija je prethodila korneru, Lazović je dobio loptu u prostor, pokušao da uposli Parkera, ali je presečena akcija i novi korner za Zvezdu. NIje bilo problema za odbranu Voše.

35. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 2:0, strelac ponovo Džošua Parker! Napadač crveno-belih bio je najviši u skoku posle slobodnog udarca.

27. minut - Šansa za Vojvodinu! Najbolja na susretu. Posle lepe akcije navale Novosađana, Ivanić je šutirao sa svega 13, 14 metara, ali je njegov udarac po zemlji iz dva pokušaja uspeo da zaustavi prilično zaposleni Rajković!

25. minut - Minijatura Lazovića, par driblinga, ali na petercu, gde je otišao centaršut Zvezdinog kreatora igre, nije bilo nikoga.

21. minut - Vojvodina ima blagu inicijativu, ali igra dosta rizično u poslednjoj liniji. Zvezda stalno pokušava, kao kod gola, da loptom iza leđa dođe do nove šanse.
15. minut - Pada Luka Luković u šesnaestercu Zvezde, ali ništa od penala, preterao je mladi igrač Vojvodine.
13. minut - Vojvodina je preuzela inicijativu posle primljenog gola. Žele Novosađani da što pre izjednače.
9. minut - Kiša i vetar ometaju fudbalere. Severna tribina skoro je puna, dok "firma" bodri svoj tim iz kaveza između Istoka i Juga.

5. minut - GOOOOL!!! Zvezda je povela 1:0, strelac Džošua Parker. Aleksandar Katai se našao u odličnoj prilici posle pasa u prostor Mihaila Ristića i loše postavljene odbrane gostiju, ali ga je u momentu kada je trebalo da uputi udarac preduhitrio novajlija iz Domžala. Gosti su tražili ofsajd, ali su arbitri ostali nemi. Svi snimci pokazuju da je vrlo sumnjiva situacija kod gola Parkera. Moguće je da je bio u ofsajdu, a potpuno nepotrebno je dirao loptu!

1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

Subota 07.03.2015. 20:18
Radovaću se kada UEFA izbaci razbojničko lopovski klub Zvezda u niži rang takmičenja . Jednostavno sudije su uplašene na smrt pred svaku njihovu utakmicu . Dva gola iz ofsajda koje bi i Terzić svirao sudija nije imao hrabrosti . Srećom na stadione ne idem više od 20 godina pa samim tim i ne mogu da me prave budalom . Sever plač majke božije ozbiljni psihijatri bi imali ozbiljan posao kada bi se neko upustio u lečenje ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online