Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.03.2015.
16:42
Vestionline A

Pobeda Partizana, najzad!

Teškom mukom, iako u 75. minutu, posle drugog gola Nemanje Kojića, nije izgledalo tako, Partizan je stigao do prvog trijumfa u prolećnom delu Jelen Super lige. Na kolenima se našao Donji Srem - 2:1 (1:0).

Tanjug
Dvostruki strelac: Nemanja Kojić

Malo je nedostajalo da crno-beli od gotovog naprave veresiju, ali je fortuna ovoga puta bila na strani branioca titule. Dva puta je pravo u metu pogodio Kojić (36. i 75. minut), ali je samo dva minuta posle "dupliranja" prednosti Darko Spalević najavio još jednu dramu lideru šampionata.

Poslednjih deset minuta uglavnom se igralo na polovini Partizana. U nekoliko navrata gol Živka Živkovića bio je ozbiljno ugrožen, ali su udarci uglavnom završavali pod gola.

Strateg Partizana Marko Nikolić odradio je i poslednji meč suspenzije, a njegov pomoćnik Zvonko Varga odlučio je da u tim uvrsti kapitena Sašu Ilića od prvog minuta što je i te kako dalo doprinos igri tima Humske.

Prvu ozbiljnu šansu imao je Nikola Ninković, upravo posle asistencije Saše Ilića, u trećem minutu, kada je šut "iz prve" zaustavio golman domaćih Belić. Nastavili su Beograđani da napadaju, inicijativa je bila konstantna, a želja za golom ogromna. Sav trud isplatio se u 36. minutu, pošto je Ninković "prozujao" pored protivničke defanzivne linije, uputio centaršut, a Kojiću nije preostalo ništa drugo nego da sa metar od gola zatrese mrežu.

Odmah na startu drugog dela, Partizan je stvorio veliku priliku. Grbić je odložio loptu do Saše Ilića koji traljavo sa desetak metara prebacuje prečku.  Ritam igre umrtvljen je u potpunosti posle pomenute šanse crno-belih, a konstantni naleti isplatili su se "tek" u 75. minutu.  Idealan centaršut Volkova sa levog boka i nova rutinska egzekucija Kojića.

Nije izostalo nerviranje ljubitelja crno-belih, pošto se Spalević majstorski snašao u kaznenom prostoru.

Naleti Pećinčana su u tim trenucima bili sve jači, ali su tri boda (ipak) završila u Humskoj.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMIE:

90+3. minut - Utakmia je završena.
90+2. minut - Šaponjić ulazi umesto dvostrukog strelca Kojića, čime Zvonko Varga štedi na vremenu.
90. minut - Kakav nalet Donjeg Srema u poslednjim minutima. Prvo je Josimov šutirao, ali je loptu u korner poslao golman Živković. I posle udarca iz ugla bilo je opasno.
89. minut - Balažic je bio najbolji u skoku posle kornera, ali je njegov udarac završio preko gola.
84. minut - Strašan udara Drinčića sa levog boka, malo je falilo d postigne gol. Belić ponovo na visini zadatka.
82. minut - Partizan deluje konfuzno. Sremci krenuli n a sve ili ništa!

77. minut - GOOOOOL!!! Darko Spalević se odlično snašao posle izblokiranog udarca...

75. minut - GOOOOOL!!! Nemanja Kojić je ponovo strelac. Protrčao je Volkov po desnoj strani, sačekao da se Kojić nađe u idealnoj situaciji, ubaio loptu, a ovaj glavom sa pet metara matira Belića.

69. minut - Izmena na obe strane. Ninković izlazi, Brašanac ulazi za Partizan. U taboru Donjeg Srema na terenu Stanković, iz igre je izašao Vukobrat.
68. minut - Kojić je preterao sa driblanjem, na kraju dodao do Nikovića koji je izblokiran. Lopta završila u korneru.
67. minut - Sremci će, kako stvari stoje, šansu tražiti iz kontre. Partizan čuva minimalno vođstvo.
61. minut - Sa tribina se ori "Partizane daj taj drugi gol".

58. minut - Utakmica je zbog bakljade "grobara" na kratko prekinuta.

57. minut - Opasno je bilo u šesnaestercu crno-belih, lopta je završila tik pored stative.
54. minut - Igra se uglavnom na sredini terena, bez pretnji po oba golmana.
46. minut - Samo što je počelo drugo poluvreme velika šansa za Partizan. Grbić je protrčao po desnom boku, proigrao kapitena Ilića, koji sa desetak metara šutira preko gola.
45+1. minut - Prvo poluvreme je završeno.
43. minut - Oštar faul Miloša Josimova, koji dobija žuti karton.
40. minut - Au, kakva šansa za Donji Srem. Obuobi je praktično ostao sam, ali mu je dosta vremena trebalo da se smiluje i uputi udara ka golu. Izblokirao ga je Bandalovski.

36. minut - GOOOOOL!!! Strelac - Nemanja Kojić. Nikola Ninković odradio je veliki deo posla. Prošao je protivničkog defanzivca, uputio je u kazneni prostor, ispod Belića koji je istrčao, a Kojić sa metar smešta loptu u mrežu.

29. minut - Prva ozbiljnija prilika za Partizan posle nešto jačeg starta. Posle ubačaja je loptu zahvatio Babović, ali loše. Nekoliko trenutaka kasnije udarac je uputio Volkov, pogodio mrežu... Ali, spoljni deo.

25. minut - Balažic je nenamerno udario Spalevića po licu, pa je prekid, kako bi se igraču ukazala pomoć, trajao nešto manje od dva minuta.
23. minut - Ninković je pobegao odbrani Donjeg Srema, ubaio loptu veoma blizu gola, ali su se Saša Ilić i Nemanja Kojić spetaljali.
20. minut - Prvu javnu opomenu zaradio je Abubakar, pošto je nepropisno zaustavio Grbića u prodoru.
16. minut - Jalovi ataci Partizana. Osim one šanse iz trećeg minuta, samo se Babović okušao, ali je lopta završila daleko od gola domaćih.
11. minut - Ritam utakmice usporio, lopta uglavnom u nogama Beograđana.
6. minut - Dinamičan start utakmie crno-belih, Donji Srem odoleva...

3. minut - Velika prilika za Partizan. Ilić je ubaicio do Ninkovića, čiji udarac brani Belić.

1. minut - Utakmia je počela. Teren iznad očekivanja, lopta normalno "skakuće" po travi.

Donji Srem: Belić, Lakićević, Prljević, Vukobrat, Josimov, Košutić, Šarac, Moro, Jelić, Šarac, Spalević.

Partizan: Ž.Živković Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, S. Ilić, Grbić, Babović, Ninković, Kojić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online