Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.02.2015.
12:35
Tanjug A

Nikolić pred Radnički: Nema alibija - pobeda ili ništa!

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je uoči meča protiv Radničkog iz Niša da je ekipa veoma motivisana kako bi se iskupila za kiks protiv Voždovca (3:3) na početku prolećnog dela sezone.

Tanjug
Reakcija: Marko Nikolić

- Radnički iz Niša je najviše promenio igrača u Superligi, snažna su i iskusna ekipa, posebno opasna prilikom prekida, što je pokazala u ponedeljak na meču protiv Zvezde. Nemamo lak zadatak, ali imamo puno samopouzdanja i vere kako bismo utakmicu protiv Voždovca, koja je bila puna nesrećnih okolnosti, prebrodili i osvojili nova tri boda u nastavku borbe za titulu - rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je rekao da neće biti velikih promena u ekipi, dok bi šansu mogao da dobije Slovenac Gregor Balažic.

- Jedan nesrećan dan ne može da poremeti tim, koji sam pravio dva meseca, odgovornost je na treneru, a igrači odgovoraju njemu. Imamo 14 - 15 fudbalera koji ozbiljno konkurišu za mesto u startnoj postavi. Poznato je da nikada ne oktrivam sastav, ali možda je vreme da Balažic debituje - naveo je Nikolić i poručio da će priliku u napadu dobiti Nemanja Kojić.

Nikolić se osvrnuo na meč Radničkog, koji je u Nišu odigrao nerešeno (0:0) protiv Crvene zvezde.

- Moramo da budemo realni, teren je bio katastrofalan, što odgovora timu koji se brani. Imam razumevanje za trenera najvećeg rivala, kada neko kaže da je teren isti za obe ekipe, onda se nije ozbiljno bavio fudbalom. I naš teren je bio u lošem stanju, ali to ne sme da bude alibi.

Tražićemo neki dugi način da matiramo Radnički, a to neće biti duge lopte - obećao je Nikolić.

Mladi stručnjak istako je da je neizvestan nastup golmana Milana Lukača, koji je juče na treningu zadobio distorziju skočnog zgloba.

Zahvalnost "grobarima"

Tom treningu prisustvovali su navijači Partizana, koji su priredili iznenadenje ekipi Marka Nikolića i sa upaljenim bakljama i povicima "Hoćemo titulu" dali veliku podršku igračima na pred meč sa Radničkim iz Niša.

- Drago mi je što su se okupili i pružili podršku ekipi u borbi za titulu. Hvala im na tome, mnogo znači igračima, to je model kako treba da se ponašaju navijači - rekao je Nikolić.

Trener crno-belih istakao je da se zalaže za promenu formata takmičenja u Superligi, pošto je prevelika pauza između dve polu sezone.

- Letos sam dobio predlog, mislim da je neophodna promena sistema. Potreban nam je veći broj utakmica, manja pauza, zagovrnik sam plej-auta i plej-ofa, ali protiv podele bodova posle prvog dela. Mislim da Srbija u prve dve lige ne sme da ima više od 24 kluba, iako imam poštovanje prema svima - poručio je Nikolić.

Partizan se nalazi na prvom mestu na tabeli sa 39 bodova, šest više u odnosu na drugoplasiranu Zvezdu.

Utakmica između Partizana i Radničkog iz Niša igra se sutra od 17 sati na stadionu u Humskoj.

POVEZANE VESTI

Petak 27.02.2015. 15:48
Nije "Nikolić pred NIš", igramo kod kuće. Može "Nikolić pred Radnički".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online