Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.02.2015.
20:13 >> 22:58h
Vestionline A

LŠ: Suarez oborio "građane", Rojs sačuvao nadu "milionerima"

Mančester Siti dočekao je u derbiju runde Barselonu, ali nije uspeo da ostane neporažen. Katalonski gigant slavio je 2:1, a istim rezultatom Juventus je u Torinu savladao Dortmund.

Tanjug/AP
Glavni igrač Dortmunda: Marko Rojs slavi pogodak sa saigračima

Okršaj "građana" i Barse predstavljao je reprizu prošlosezonskog duela u istoj fazi takmičenja, dok su Juve i Borusija odigrali prvi duel od finala Lige šampiona iz 1997. godine, kada je nemački tim slavio 3:1.

Torino je bio u transu u 13. minutu kada je Karlos Tevez sproveo loptu u mrežu, nakon kratkog odbitka Vajdenfelera, ali je klizanje Kjelinija pet minuta kasnije kaznio Marko Rojs i poravnao rezultat. Iako je Dortmund bio bolji rival posle datog gola, Morata ga je kaznio u finišu poluvremena.

Igrao se 42. minut kada je Pogbino dodavanje sa leve strane realizovao bivši fudbaler Reala. Mogao je Juve i do trećeg gola u 85. minutu, ali je Pereira sa pet metara šutirao pored gola. Iako su izgubili, "milioneri" mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom koji im daje realne šanse da se nađu u četvrtfinalu.

Tanjug/AP
Barselonin junak: Luis Suarez

Bio bi to totalni debakl Sitija da Serhio Aguero u 69. minutu nije postigao 11. gol na deset mečeva u Ligi šampiona, ali i Džo Hart odbranio penal Lionelu Mesiju u 93. minutu čime je ostavio svom timu nadu da može do prolaska u narednu rundu.

U prvom poluvremenu doživeli su pravi nokaut, zahvaljujući dvostrukom strelcu Liusu Suarezu. Urugvajac nijednom nije postigao pogodak na "Etihadu", a imao je prilike pošto je nosio dres Liverpula, a sada je za pola sata dva puta bio strelac. Prvo je u 16. minutu iskoristio grešku Kompanija i doveo Barsu u vođstvo, da bi na isteku 30. minuta pažljivo ispratio Mesija.

Rezultati:
Juventus - Dortmund 2:1 (Tevez 13, Morata 43 - Rojs 18)
Mančester Siti - Barselona 1:2 (Aguero 69 - Suarez 16, 30).

SASTAVI TIMOVA:
MANČESTER SITI: Hart, Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši, Fernando, Milner, Nasri, Silva, Džeko, Aguero.
BARSELONA: Ter Štegen, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Buskets, Rakitić, Inijesta, Suarez, Nejmar, Mesi.

JUVENTUS: Bufon, Lihštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Markizio, Pirlo, Pogba, Vidal, Teves, Morata.
DORTMUND: Vajdenfeler, Pišček, Papastatopulos, Humels, Šmelcer, Gindogan, Sahin, Mhtarjan, Rojs, Obamejang, Imobile.

TOK UTAKMICA PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Završene su obe utakmice.
90+3. minut - Penal za Barselonu. Zabaleta je skrivio jedanaesterac, Mesi priša lopti i loše šutirao. Pročitao ga je Hart, a Argentinac ni posle odbitka glavom nije zatresao mrežu.
86. minut - Velika prilika za Juventus. Roberto Pereira je odlično ušao u kazneni prostor, lukavo šutirao, ali je lopta prozujala pored okvira gola. Sreća čuva "milionere".
80. minut - Nejmar napušta igru, a ulazi Pedro.

74. minut - Crveni karton za Gaela Klišija.

71. minut - Juventus je bio blizu trećeg gola. Tevez je napravio sebi odličnu šansu, ali je sa deset metara šutirao tik pored desne stative Vajdenfelera.

69. minut - GOOOL!!! Mančester Siti smanjuje na 2:1, strelac Serhio Aguero. Odlično je Argentinac iščačkao loptu u kaznenom prostoru i prevario čuvara mreže Barse.

68. minut - Edin Džeko napušta teren, a zameniće ga Vilfrid Boni.
62. minut - Karlos Tevez je ljut jer je promašio dobru šansu. Dočekao je odbitak otprilike na penalu i poslao loptu levo pored gola.
58. minut - Martin Demikelis je našao prostor ispred gola i ispratio centaršut iz slobodnjaka. Njegov precizni udarac glavom bi verovatno završio po sredini gola, ali Ter Štegen je super odbranom sprečio njegov pokušaj.
54. minut - Serhio Aguero se rešio protivničkih igrača na sredini terena i opalio sa 20 metara. Šut je bio dobar, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored desne stative.
47. minut - Sjajna prilika za Džeka. Šutirao je metar pored stative. Sam kao duh bio je Džeko, ali samo šut u Ter Štegena.
46. minut - Nastavljeni su mečevi.
45+2. minut - Završena su prva poluvremena.
44. minut - Dani Alveš je neverovatno pronašao put kroz odbranu, ali mu je nedostajala preciznost u završnici. Njegov pokušaj izbliza se odbio od prečku. Propala je velika šansa da se dotuče rival.

43. minut - GOOOL!!! Ponovo vodi Juve, strelac Alvaro Morata. Pogba je odlično ubacio loptu u peterac, a Morata lagano prevario Vajdenfelera.

36. minut - Prinudna izmena i u redovima "Stare dame". Andrea Pirlo je usled povrede ustupio mesto Robertu Pereiri.
32. minut - Jirgen Klop je prisiljen da napravi zamenu. Lukaš Pišček ne može da nastavi igru zbog povrede, pa je ušao Matijas Ginter.

30. minut - GOOOL!!! Barsa je udvostručila prednost u Mančesteru, ponovo je pogodio Suarez. Mesi je napravio slalom, poslao loptu na stranu do Đordija Albe, on je centrirao a Suarez rutinski savladao Harta.

18. minut - GOOOL!!! Dortmund je izjednačio golom Marka Rojsa. Pogotku je kumovao Đorđo Kjelini, koji se okliznuo i omogućio Rojsu da sam izađe pred Bufonu i lako ga savlada.

16. minut - GOOOL!!! Barselona je povela u Mančesteru, strelac Luis Suarez. Urugvajac je pokušao glavom posle centaršuta, ali je bio izblokiran na kratko, da bi zatim levom nogom plasirao loptu iza Ter Štegena.

13. minut - Preti Barselona. Fernando je greškom stvorio Luisu Suarezu priliku, Urugvajac je šutirao ispred Vensana Kompanija, ali i promašio gol. Pogodio je "malu" mrežu, sa spoljne strane.

13. minut - GOOOOL!!! Juventus je poveo pogotkom Karlosa Teveza. Alvaro Morata je šutirao, vajdenfeler kratko odbio loptu, a Argentinac se našao na pravom mestu i smestio je u mrežu.

7. minut - Edin Džeko je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije, ali mu izblokiran.
2. minut - Odmah na startu velika prilika za Dortmund. Ćiro Imobile je šutirao sa 20 metara, ali je lopta završila preko prečke.
1. minut - Počela su oba duela večerašnjeg programa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online