Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.02.2015.
15:42 >> 19:33h
Vestionline A

Valjak odmah zaribao, "grobari" terali upravu!

Prolećni deo Jelen Superlige samo što je počeo, a "valjak" je već "zaribao". U odličnoj fudbalskoj predstavi na stadionu Partizana, vodeći tim šampionata nije uspeo da osvoji sva tri boda, pošto mu je dva boda "otkinuo" Voždovac (3:3). Nijedan trenutak najvatrenije pristalice smeštene na južnoj tribini (mada im se u nekoliko navrata priključio i ostatak) nisu propustile da "teraju" novu upravu, očigledno revoltirani odlaskom prve dve opcije u napadu, Petra Škuletića i Danka Lazovića.

Fonet/A. K.
Samo bod na startu: Vladimir Volkov, defanzivac Partizana

Nije jesenji šampion izgledao kao u prvom delu sezone od samog starta, ali je uprkos tome imao potpunu terensku inicijativu. "Mrak" i konstantni pritisak sa tribina skinuo je Nikola Ninković u 14. minutu.Babović je cenrtirao, Kojić glavom ubacio u "opasnu zonu", gde se mladi ofanzivac tima iz Humske najbolje snašao i snažnim udarcem savladao Supića.

Svesni da neće moći da izvuku makar deo plena, Voždovčani su krenuli u akciju. Žustrije, oštrije, opasnije... I to im je dalo rezultat. Obiora Odita, nekadašnji napadač Partizana, proigrao je Karaklajića čiji je šut izblokiran, ali se lopta našla na svega metar od linije i nju u mrežu smešta Škerjanc.

Napadao je Prtizan i u par navrata mogao da stigne do gola, ali se ipak na veliki odmor otišlo  nerešenim rezultatom (1:1). Vredi napomenuti sjajn udarac Živkovića u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je iz prve sa oko 25 metara uputio šut, ali je gostojući čuvar mreže bio pribran i odbio loptu daleko od gola.

Izlaskom iz tunela bilo je očigledno da će biti burno u nastavku. I bilo je. Na prvi gol čekalo se pet minuta, a strelac je bio Branko Ilić. Iz kornera je Drinčić slabo ubacio loptu, ali je posle karambola, prvo udarca Volkova, pa odbrane Supića lopta stigla na glavu Iliću, koji bez mnogo problema donosi novo vođstvo "parnom valjku".

Opuštenost Partizana bila je očigledna. Delovali su kao da im je 2:1 dovoljno, ali su se prevarili. U 73. minutu uspavanost ih je skupo koštala. Njihov nekadašnji pulen, Nigerijac Obiore Odita snašao se u kaznenom prostoru pored Ćirkovića, "šmekerski" se okrenuo i pogodio donji desni ugao za izjednačenje.

Reakcija crno-belih bila je očekivana, a viđeno je suprotno. Novo ranjavanje, novi gol gostiju, nastavak besa na tribinama. Sa 20-ak metara šutirao je Džugurdić i matirao Lukača za 3:2.

Gosti su se povukli, "valjali" po terenu, jer, svaki sekund je u tim momentima bio zlata vredan. Ipak, kapitulacija se dogodila u 86. minutu kada je Šaponjić na uglu kaznenog prostora oduzeo loptu defanzivcu "zmajeva", oštro ubacio loptu po zemlji, a Stanimirović zatresao sopstvenu mrežu.

Pogledi na statističke paramtre bili su potpuno na strani vodećeg tima prvenstva, ali... Statistika ume da prevari. Posed lopte - 67:33, šutevi 19:7, korneri 15:5. Sve je to, ispotavilo se, malo, kada je rezultat "mršavih" 3:3.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+4. minut - Kraj utakmice!
90+2. minut - Štede vreme gosti, poslednji nalet Partizana.
90. minut - Gosti su došli do lopte i umalo iz kontre stigli do nove prednosti. Odita je dodao do Karaklajića, ali je njegov udarac izblokiran.
89. minut - Ludnica na Prtizanovom stadionu. Totalna ofanziva crno-belih.

86. minut - GOOOOOL!!! Stanimirović postiže autogol. Šaponjić je oduzeo loptu defanzivcu gostiju uputio centaršut po zemlji, a Stanimirović nespretno reaguje i smešta loptu u sopstvenu mrežu.

79. minut - GOOOOOL!!! Muk u Humskoj. Miloš Džugurdić lepim udarcem sa distance donosi Voždovcu prednost!

78. minut - U Humskoj se baš zakuvalo. Gosti se ne zadovoljavaju bodom. Čeka nas paklenih 10 minuta.

74. minut - GOOOOOL!!! Obiore Odita se odlično snašao u šesnaestercu Partizana i na  iskustvo matirao Lukača.

72. minut - Voždovac se nikako ne predaje. Nekoliko ozbiljnijih napada, ali slaba završnica.
69. minut - Umalo da Drinčić savlada Supića iz kornera. Ipak, ništa od toga... Samo novi korner.
68. minut - Još jedna prilika za Ninkovića, ali slab šut.
62. minut - Centrirao je Volkov, Supić odbio do Kojića koji neometano šutira iz sve snage i promašuje "sve".
58. minut - Nesigurna intervencija Lukača posle kornera Voždovca, srećom po crno-bele, bez opasnosti. Odmah prilika na drugoj strani, centrirao je Živković, pronašao Kojića, ali ovaj glavom šalje loptu preko gola.
53. minut - Odličan udarac Karaklajića, Lukač loptu šalje u korner.

50. minut - GOOOOOL!!! Branko Ilić donosi novo vođstvo Partizanu. Sedmi korner za tim iz Humske izveo je Drinčić, lopta se "ušunjala" u peterac gostiju, šut Volkova odbranio je Supić, ali je lopta završila u nogama Branka Ilića na metar od gola. Epilog, poznat.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo.
45+2. minut - Drinčić je pogodio živi zid iz slobodnog udarca, a Živković je iz prve šutirao i umalo savladao Supića. Prvo poluvreme je završeno.
45. minut - Sudija je produžio prvo poluvreme dva minuta.
40. minut - Živković je odlično centrirao iz kornera, ali Volkov glavom nije bio precizan.
37. minut - Au, kakva šansa za Ninkovića. Odbila mu se lopta na deset metara od gola, ali je on šalje daleko iznad prečke
35. minut - Voždovac se malo opustio, ali je inicijativa i dalje na strani domaćih.
31. minut - Drinčić je sjajno centrirao posle prekršaja na levom boku, na lopti je bio Ninković, ali je njegov udarac glavom izblokiran.
29. minut - Nekadašnji igrač Partizana Obiore Odita uputio je udarac sa oko 25 metara, ali je lopta otišla daleko iznad prečke.

26. minut - GOOOOOL!!! Prva ozbiljnija šansa za Voždovac i odmah gol! Odita je sjajno proigrao Karaklajića, čiji šut je izblokiran tako da se lopta odbila na metar od gola, taman toliko da je Škerjanc smesti u metu.

24. minut - Gosti su odlučili da zaigraju oštrije, pa su usled toga napravili nekoliko grubih faulova.
19. minut - Potpuna inicijativa crno-belih, "zmajevi" jedva dolaze do lopte.

14. minut - GOOOOOL!!! Nikola Ninković donosi prednost Partizanu. Nemanja Kojić odlično je glavom uputio loptu u šesnaesterac, gde se neopaženo sam ostao Nikola Ninković koji je uz malo sreće zatresao mrežu gostiju.

8. minut - U uvodnim minutima meča, lopta uglavnom u nogama fudbalera u crno-belim uniformama.
4. minut - Rizičan pas ka golmanu Partizana Lukaču, koji u poslednjem trenutku uspeva da ispuca loptu u aut.
2. minut - Sa tribina se od prvog minuta orilo "Uprava napolje!"
1. minut - Utakmica je počela

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online