Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.04.2010.
23:06
Vestionline A

LE: Forlan "sredio" Liverpul, u Hamburgu bez golova

Fudbaleri Atletika pobedili su večeras u Madridu ekipu Liverpula rezultatom 1:0, dok su ekipe Hamburga i Fulama odigrale bez golova u prvim mečevima polufinala Lige Evrope.

Jedini gol na utakmici odigranoj na "Visente Kalderonu" postigao je Dijego Forlan u devetom minutu.

Urugvajski reprezentativac je nehotično glavom štopovao loptu u petercu gostiju, a onda je ubacio u mrežu pored nemoćnog golmana Almunije.

Španski klub je imao više od igre i zasluženo je stigao do trijumfa, a igrači Atletika mogu da žale što nisu pobedili rivala većom razlikom, jer su propustili nekoliko odličnih prilika. 

S druge strane izabranici Rafe Beniteza potpuno su podbacili, jer se očekivalo da će posle vođstva "jorgandžija" imati veću inicijativu, ali do kraja meča "crveni" nisu napravili ozbiljniju priliku za gol.

Ono što je vredno spomena je poništen pogodak Benajuna u 18. minutu zbog ofsajda, kao i odličan kontranapad Džerarda u narednom minutu, ali je kapiten "crvenih" iskosa sa desetak metara šutirao pored gola domaćina.

Hamburger i Fulam igrali su bez golova u prvom meču drugog polufinala Lige Evrope. Nemački klub je bio bolji rival tokom celog meča, ali su Englezi uspeli da se odbrane i sa nerešenim rezultatom vrate u London.

Domaćin je već u prvom minutu imao šansu, ali je Švarcer odlično odbranio udarac Van Nistelroja. Samo dva minuta kasnije Trohovski je šutirao sa oko 20 metara pored gola Fulama. Londonski klub se potom oslobodio pritiska, a prvi udarac ka golu Hamburgera uputio je Gera u 13. minutu. Domaći tim je pokušavao da dođe do prilika za gol preko Pitroipe, koji je nekoliko puta odlično centrirao, ali je odbrana Fulama odlično intervenisala. Hamburg je tražio penal u 35. minutu posle pada Pitroipe u šesnaestercu gostiju, ali je sudija Larsen pokazao da se meč nastavi.

Igrači trenera Bruna Labadije su nastavili sa atacima i u drugom poluvremenu, a šanse su propustili Trohovski i Aogo, dok je odličan udarac Jarolima sa oko 20 metara, golman Švarcer uspeo da odbije, pa promene rezultata do kraja nije bilo.


Revanš mečevi polufinala na "Enfild Roudu" i "Krejven Kotidžu" na programu su 29. aprila, a finale Lige Evrope biće odigrano 12. maja u Hamburgu.


Prvi mečevi polufinala Lige Evrope:

Atletiko Madrid - Liverpul 1:0 (1:0)
(Forlan 9')
Hamburger - Fulam 0:0

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online