Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.02.2015.
13:06
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Bahat, bahatiji, Terzić

Da li možete da zamislite situaciju da uprava Liverpula kaže Stivenu Džerardu: "Čuj, Stiv, ideš na leto u Los Anđeles Galaksi, ajde, molim te, odrekni se primanja za ovih šest meseci ili nećeš više igrati!?". Naravno, navijači bi srušili "Enfild"... Poslednjih dana, kao bomba u sportskoj javnosti Srbije je odjeknula vest da je Crvene zvezda (čitaj: Zvezdan Terzić) postavila ultimatum doskorašnjem kapitenu Darku Lazoviću da mora da se odrekne primanja u narednih šest meseci ili neće igrati u nastavku sezone.

Beta/B.B/DR
O svemu odlučuje u Crvenoj zvezdi: Zvezdan Terzić

Dobro, možda je preterano poređenje Stivena Džerarda, legende Liverula, sa Lazovićem, osrednjim fudbalerom koji godinama tavori u Zvezdi, ali je jasan pokazatelj na kakve je niske grane pao nekadašnji evropski i svetski šampion. Uprava crveno-belih, na čelu sa svemogućim Zvezdanom Terzićem, opet je pokazala bahatost, osionost, drskost i bezobrazluk. Kada će u Srbiji da se ugovori poštuju kao sveto pismo, što u modernom svetu jesu?

Dobro, znamo da je Zvezda u "kanalu", u finansijskoj dubiozi, da joj nema spasa, ali sa novim rukovodstvom samo se dalje potkopava. Nekadašnji čelnik OFK Beograda i Fudbaskog saveza Srbije posle višemesečnog skrivanja od pravde, na velika vrata je prošlog leta stigao na "Marakanu". Prvo je dobio funkciju v. d. generalnog sekretara, da bi posle tragikomičnih izbora krajem 2014. godine bio izabran za generalnog direktora Zvezde, što će reći "bog i batina".

Nije se letos setio da Lazoviću ističe ugovor u junu 2015. godine. Tada je propuštena prilika da se na njemu nešto zaradi ili bar bude na nuli. Šest meseci pre isteka ugovora, Lazović je potpisao za Đenovu, za koju će igrati od naredne sezone, i tu nastaje problem. Odjednom se Terzić setio da je njegova plata od 250.000 evra abnormalna, pa je tražio od Čačanina da se odrekne primanja narednih šest meseci. Da stvar bude još problematičnija za Zvezdu, njemu se duguje već pola miliona evra. I onda se Terzić dosetio "fenomenalne" stvari - 'ajde da Lazovića ucenimo, jer klub nema para.

fkcrvenazvezda.rs
Ucenjen: Darko Lazović, fudbaler sa najdužim stažom na "Marakani"

Lazović je fudbaler sa najdužim stažom u crveno-belom dresu. U klubu je pet i po godina. Jednom je već produžio ugovor sa Zvezdom želeći da klub zaradi na njemu. Ali, Lukiću i kompaniji je bilo malo 4,5 miliona evra od Salcburga. Hteli su više, a Zvezda je na kraju dobila "šipak".  Zanimljivo, Zvezdinom biseru Luki Joviću, krajem godine ističe ugovor. Eto na leto nove afere i novog "slučaja".

Nije Terzić kriv što je dug Zvezde 52 miliona evra, krivi su prethodni čelnici kluba, od kojih neki ne smeju da se vrate u zemlju, neki su u ilegali, a neki su dobili i unapređenje pa sada obavljaju važnu funkciju u državi. Ali... Armija navijača najpopularnijeg srpskog kluba očekivala je od novog rukovodstva Crvene zvezde da ima bar neki plan, neku strategiju, da se klub više ne bruka, ni u Srbiji, ni u Evropi. Očekivao je nekadašnji predsednik FSS-a da će klub moći da živi od prodaje fudbalera, ali je i ovaj prelazni rok pokazao da Zvezda više nema šta da ponudi. Ko bi platio basnoslovna obeštećenja crveno-belima, kad igrač može da traži raskid ugovora jer klub nije na vreme platio prinadležnosti fudbalerima!? Tako su odlazili Maksimovć, Vešović, Mijailović, Mrđa... tako će biti i ubuduće. Ako ti klubovi ne znaju u kakvoj je "buli" Zvezda, tu su menadžeri, trgovci decom, koji će da budu insajderi.

Poslednjih godina, od nekadašnjeg giganta ostale su samo mrvice, a Zvezda služi anonimusima da vežbaju, leče sujete, komplekse, a klub umire... Da li se za nešto pita predsednik Zvezde (zove se Svetozar Mijailović), koji je kao Kim Džong Un, na decembarskim izborima dobio 100 odsto glasova izašlih birača, ili on služi samo da se slika sa novim fudbalerima srpskog šampiona!?

Zvezdo, Zvezdo, ko te vodi...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online