Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.04.2010.
22:40
Vestionline A

LŠ: Roben doneo minimalnu prednost Bajernu

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su ekipu Liona rezultatom 1:0 (0:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona, koji je odigran na "Alijanc Areni".

Posle odlučujućih golova u Firenci i Mančesteru, ponovo rešio meč LŠ - Arjan Roben

U veoma nervoznom meču koji je obilovao prekidima i oštrim startovima igrača oba tima, strelac jedinog gola za bavarski tim bio je najbolji igrač ekipe ove sezone, maestralni Holanđanin Arjen Roben u 69. minutu.

"Bombarder" Bajerna je opet raspalio po lopti sa nekih 25 metara, lopta je na putu ka mreži dotakla Tomasa Milera, taman toliko da prevari golmana Uga Lorisa i donese Bajernu minimalan, ali ipak veliki zaslužen trijumf pred revanš na "Žerlanu" za šest dana.

Bajern je utakmicu počeo agresivnije sa željom da čvrstom igrom na sredini terena pre svega sačuvaju svoj gol, što je treneru Van Galu u najavi utakmice i bio cilj. U preoštrim duelima na početku meča preterao je Frank Riberi koji je pogibeljnim startom nad Lisandrom zaradio isključenje već krajem prvog poluvremena.

Međutim, Lion je nastavio sa defanzivnom igrom i nije uspeo da iskoristi brojčanu nadmoć, a domaćin je još više krenuo u napad. Kada je Žeremi Tulalan početkom drugog dela u samo nekoliko minuta zaradio dva žuta kartona, samim tim i isključenje, minhenski tim je potpuno dominirao utakmicom.

Iz takve situacije na terenu usledio je i pomenuti gol fantastičnog Robena koji je u eliminacinoj fazi Lige šampiona ubedljivo najbolji igrač Bavaraca. Njemu je ovo četvrti gol u elitnom takmičenju, a treći ovog proleća.

Krilni napadač koji je svojim golovima rešio utakmice u Firenci (2:2), kao i u Mančesteru (3:2), do kraja susreta je bio zamenjen, što mu se baš nije dopalo, pa je po izlasku iz igre imao ozbiljan verbalni duel sa trenerom Van Galom, koji je ipak posle meča rekao da nije bilo sukoba između njih.

Navijači Bajerna napravili su na "Alijanc Aeni" možda i najlepšu koreografiju na utakmicama Lige šampiona u novijoj istoriji. Pre početka susreta, sve tri tribine bile su u klupskim bojama, a na četvrtoj, onoj gde su najvatreniji navijači, bio je grb kluba.

Revanš meč na programu je narednog utorka, 27. aprila, na stadionu "Žerlan".

Bajern Minhen - Lion 1:0 (0:0)
Strelac: Roben 69'. Stadion: Alijanc arena. Gledalaca: 66.000. Sudija: Roberto Roseti (Italija). žuti kartoni: Pranjić (Bajern), Tulalan (Lion). Crveni kartoni: Riberi (Bajern), Tulalan, Bastos (Lion).

 

BAJERN MINHEN: But, Lam, Demikelis, Van Bujten, Kontento, Pranjić (Gomez 63'), švajnštajger, Roben (Altintop 85'), Riberi, Miler, Olić (Timoščuk 46'). Trener: Luj van Gal.
LION: Loris, Reveije, Kris, Tulalan, Sisoko, Gonalon, Kalstrom, Pjanić (Makun 55'), Ederson (Bastos 70'), Delgado (Govu 79'), Lisandro. Trener: Klod Puel.

sreda, 21. april:
Bajern Minhen - Lion 1:0 (0:0)
(Roben 69')

utorak, 20. april:
Inter - Barselona 3:1 (1:1)
(Snajder 30', Maikon 48', Milito 61' - Pedro 19')

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online