Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.04.2010.
00:40
Vestionline A

LŠ: Bajern u Minhenu dočekuje ekipu Liona

U drugom polufinalu Lige šampiona Bajern večeras na minhenskoj "Alijanc Areni" dočekuje francuski Lion.

Trener nemačkog prvaka Luis van Gal najavio je da će njegova ekipa u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Liona igrati agresivnije sa trojicom napadača, i izrazio uverenje da njegov tim može da čekira kartu za finale u Madridu.

"Nismo izgubili mnogo energije u duelu protiv Hanovera. Zabavljali smo se, ali izostanak Van Bomela za nas će predstavljati veliki gubitak. Ne treba da padamo u euforiju, večeras je najvažnije da ipak sačuvamo mrežu. Za mene je 0:0 bolji rezultat na svom terenu od pobede 2:1. Deluje smešno, ali je tako. Fudbaleri Liona igraju veoma organizovano, veoma agresivno i fizički su izuzetno jaki, ali mi znamo put do pobede na našem stadionu", rekao je Luis van Gal.

Veliki respekt prema timu sa "Žerlana" pokazao je direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

"Kada neko eliminiše Liverpul u grupnoj fazi, a zatim u dvomeču bude bolji od Real Madrida, onda očigledno ima kvalitet da ide do samog kraja. Neće nam biti ništa lakše nego protiv Mančester junajteda. Za njih je ovo takođe istorijska šansa", rekao je Rumenige.

Na drugoj strani Klod Puel može da računa na sve raspoložive snage, koje će predvoditi sjajni Lisandro. Istina, zbog paralisanja vazdušnog saobraćaja Francuzi su do Minhena putovali 10 sati autobusom.

Golman Liona Igo Loris rekao je da se on i njegovi saigrači u slučaju lošeg rezultata u Minhenu neće pravdati time što su morali dugo da putuju autobusom.

"Na sve što se dešavalo pre početka utakmice (putovanje autobusom) treba da gledamo pozitivno, ali i da ostavimo iza sebe. Došli smo u Minhen puni entuzijazma i spremni smo za prvi meč polufinala. Bajern je veliki klub, ali mi planiramo da odigramo maksimalno i damo sve od sebe, sa željom da ne primimo gol, ali i postignemo ako nam se ukaže prilika. Bajern ima igrače koji na terenu prave razliku i koji jednim potezom mogu da odluče utakmicu, ali mi imamo dovoljno kvaliteta i vere u sopstvene snage", zaključio je golman Liona Igo Loris.

Fudbaleri Bajerna i Liona sastali su se čak šest puta u poslednjih 10 godina. Obe ekipe ostvarile su po dve pobede, dok je isto toliko mečeva završeno remijem. Prošle sezone Lion je u fazi po grupama odigrao 1:1 na gostovanju u Minhenu, dok je u novembru 2003. godine ostvario jedinu pobedu u prestonici Bavarske.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online