Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.12.2014.
21:50
Vestionline, goal.com A

Bio je Ronaldov uzor, a sada se "skida" sa kokaina

Sećate li se Marija Žardela? Sjajni golgeter devedesetih godina je bio jedan od najboljih strelaca u Evropu, igrajući za Porto i Sporting. Portal goal.com donosi priču o usponu i padu Brazilca.

youtube.com/Esporte Interativo
Otišao stranputicom: Mario Žardel, legendarni golgeter

 

U rodnom Brazilu započeo je karijeru u Vasko da Gami, potom u Gremiju iz kojeg je 1996. stigao u Porto gde se zadržao četiri sezone. Odigrao je 169 utakmica u svim takmičenjima i postigao 166 golova. Prvu "Zlatnu kopačku" osvojio je 1999. godine. Jednu je sezonu (2000./2001.) odigrao za Galatasaraj (43 utakmice, 34 gola), da bi se vratio u Portugal, ali u Sporting.

Beta/AP/D.T.
Kupio fore od Brazilca, ali i zaveo mu sestru: Kristijano Ronaldo

Nastavio je Žardel da trese mreže i u lisabonskim "lavovima", odigrao je 62 utakmice i postigao 67 golova. Drugu "Zlatnu kopačku" osvojio je 2002., a iz tog vremena datira i priča koju je ispričao Kristijano Ronaldo. Jedan od idola tada talentovanom fudbaleru bio je sjajni Brazilac. Navodno je Ronaldo već tada bio pravi zavodnik jer je bio u vezi s Žardelovom mlađom sestrom Žordanom.

Onda je usledio strmoglavi pad Žardelove karijere. Izostavljen je sa spiska brazilske reprezentacije za SP u Koreji i Japanu. To ga je toliko pogodilo da se celo leto opijao po Brazilu, a na kraju je na bizaran način teško povredio koleno. Mrtav pijan se okliznuo i pao u bazen... Stradali su mu ligamenti kolena, morao je na operaciju i povratak je bio teži od očekivanog.

Od 2003. do 2011. igrao je za engleski Bolton, italijansku Ankonu, argentinske Njuel Old Bojs, španski Alaves, brazilski Gojas, portugalski Beira Mar, kiparski Anortozis, australijski Njukasl Džets, potom se vratio u brazilsku ligu, igrao je za Krićiumu, Feroviario, Ameriku, Flamengo, bugarskom Černomorecu, a karijeru je završio u Saudijskoj Arabiji igrajući za AlTavon. Promenio je čak 14 klubova u samo devet sezona,a celo vreme je pokušava da pobegne od kokaina i alkohola, ali neuspešno.

"Poslednjih desetak godina moj je život propadao iz dana u dan. Čovek se nađe u vrtlogu događaja i ako nije jak jednostavno ga odnese", rekao je Žardel i pojasnio kako ga je psihički slomila očeva smrt, a potom i nemogućnost da pomogne majci koja je imala velikih problema s alkoholizmom.

"U tim se trenucima droga i alkohol čine kao izlaz. Ali, to je samo privid...", priznaje Žardel i napominje kako se svakog dana bori sa zavisnošću.

"Borba je to kao i svaka druga. Kad mi je teško, a to je svaki dan, pokušavam utehu da pronađem u Bogu."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online