Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.04.2010.
15:39
Kurir A

"Hambija" vodio navijanje, pa "popio" metak!

Pokušaj ubistva navijača Crvene Zvezde Igora Vrevića bio smišljen danima pre utakmice polufinala Lav Kupa Srbije između crveno-belih i OFK Beograda, nezvanično saznaje "Kurir".

Pokušaj ubistva navijača Igora Vrevića (21) najverovatnije je bio planiran danima pre utakmice između Crvene zvezde i OFK Beograda, piše dnevni list "Kurir".

Ovaj list tvrdi da su Vrević i nekolicina njegovih najbližih prijatelja već mesecima su trn u oku starijim vođama "Delija" zbog "bahatog ponašanja i nepoštovanja starijih navijača".

Ipak, kap koja je prelila čašu navodno je bio pokušaj Vrevića da na utakmici u sredu predvodi navijanje na severnoj tribini.

"Na samom početku utakmice jedan od glavnih vođa 'Delija' dozvolio je Hambiji, kako zovu Vrevića, i njegovim drugovima da se popnu na šipku severne tribine i povedu navijanje. Tradicionalno, ovo je čast koja se ukazuje samo starijim vođama navijača. Na ovakvu odluku mnogi su odreagovali burno. Hambija se nije obazirao. S nekolicinom drugova popeo se na šipku i pokušao da povede navijanje. Nažalost, ovo nije bio prvi put da pokaže nepoštovanje prema starijim navijačima, a sve na račun simpatija jednog od glavnih vođa", priča očevidac nereda na "Marakani".

Sagovornik ovog lista dodaje da su navijači od starta odlučili da ignorišu Vrevića i da je nekoliko njih počelo čak i da ga vređa.

"Dobacivali su mu da je balavac i da mu je pametnije da se pomeri sa šipke i posao prepusti starijima. Kako je sam Hambija bio mrtav pijan, odlučio je da im uzvrati na uvrede", objašnjava neimenovani sagovornik.

Kurirov izvor je potvrdio da netrpeljivost između Vrevića i njegovih drugova sa vođama Zvezdinih navijačkih grupa postoji već mesecima.

"Priča se da su upravo oni izazvali nerede na utakmici u Kragujevcu, gde su se Delije međusobno tukle, kao i da su nekoliko puta na ulici presretali i premlaćivali navijače Zvezde", tvrdi izvor.

Inače, kako smo nezvanično saznali, na mestu na kom je Vrević upucan policija je pronašla veći broj limenki piva. Tako se, osim pitanja kako je napadač uspeo da unese pištolj na stadion, postavlja i pitanje kako je ranjeni navijač uspeo da uđe pijan i unese alkohol na "Marakanu".

Hronologija navijačkog divljanja u Srbiji:
oktobar 1999 - Navijači Partizana raketom ubili pristalicu Crvene zvezde Aleksandra Radovića.
januar 2005 - Maloletni navijač Crvene zvezde ubio školskog druga Mirka Radovanovića.
avgust 2005 - Navijač Voždovca Bojan Majić uboden nožem u srce u vozu Beograd-Bar i na licu mesta preminuo.
oktobar 2005 - U autobusu na liniji 71 na smrt izboden navijač Bežanije Golub Balević.
oktobar 2005 - Jedan 17-godišnjak iz Obrenovca ubio vršnjaka Radovana Miloševića zbog navijačkog šala.
jul 2006 - Navijač Partizana Aleksandar Panić ubijen u tuči huligana na stadionu fudbalskog kluba Žarkovo.
novembar 2006 - Navijač Partizana Petar Sedlak ubijen u Zemunu kada su ga presrele pristalice Rada.
april 2007 - Navijač Crvene zvezde Dušan Penić na smrt pretučen zbog dresa.
decembar 2007 - Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić pržio upaljenom bakljom pripadnika Žandarmerije Nebojšu Trajkovića.
april 2008 - U ugovorenoj tuči navijača u Futogu ubijen simpatizer Vojvodine Dejan Dimitrijević.
septembar 2009 - Navijaču francuskog Tuluza Brisu Tatonu grupa huligana zadala smrtonosne povrede u centru Beograda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online