Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.04.2010.
12:01
Vesti A

Pantelić: Neka strepe - Nemci

"Ako svi naši standardni reprezentativci budu zdravi i spremni, onda ćemo sigurno biti veoma opasan rival nemačkom timu", tvrdi centarfor "orlova" Marko Pantelić.

Poznati nemački sportski internet portal "Spox" obelodanio je opširan intervju sa Markom Pantelićem, hvaleći njegovu izuzetno uspešnu sezonu u Ajaksu.

Ubitačan tandem - Nikola Žigić i Marko Pantelić

"Ovaj 31-godišnjak je postao garancija za put ka vrhu", navode autori, podsećajući na het-trik našeg fudbalera u meču protiv Venloa, kojim je svoj bilans u holandskoj ligi doveo do 12 golova i devet asistencija.


Marko priznaje da su štampa i navijači u Amsterdamu bili u početku sumnjičavi prema njemu kao veteranu...

"Borio sam se protiv tih predrasuda i u međuvremenu ih uverio u svoju igračku vrednost", objasnio je naš reprezentativac.


Potom je dodao da njegov učinak nisu merili po datim golovima, već po izgaranju na terenu, dobrim dodavanjima i drugim kvalitetima, a to je odgovorna uloga koju je uspešno odigrao i vrlo brzo stekao poštovanje.

Gojko - igrač za Bundesligu


Pantelić je u intervjuu hvalio zemljaka i bivšeg saigrača u Herti, Gojka Kačara.

"Gojko ima jak karakter. On nije kriv za to što između njega i kluba nije sve funkcionisalo kako treba. Videćemo šta će biti ovog leta. Siguran sam da je Bundesliga perfektna za njega kao "mašinu" sredine terena".

Na pitanje šta namerava ovog leta, kada mu ističe ugovor sa Ajaksom, Marko je odgovorio da već dobija mnogo ponuda (pored ostalih i od svog sadašnjeg kluba, kao i od nekih sa Ostrva), ali i da "Nemačka uvek ostaje tema zato što je u Bundesligi doživeo četiri najbolje godine kao fudbalski profesionalac".

Nemci su ga pitali da li bi pristao da zameni Kevina Kuranjija u Šalkeu, ali je Marko vešto odbio da odgovori, pravdajući se da nikada ne govori o pojedinim klubovima i da u karijeri nije obraćao pažnju na glasine koje kruže.

Usledilo je pitanje mogućeg prelaska u Volfzburg, gde bi menadžer i stari poznanik iz Berlina Diter Henes rado njime zamenio Edina Džeka. Pantelić je na to rekao da sa Henesom održava stalni kontakt, ali na čisto privatnoj osnovi, a da o transferu nikada nisu razgovarali.

Na pitanje u čemu je tajna sadašnje snage reprezentacije Srbije, Marko odgovara da ona ima na jednoj strani mnogo mladih i talentovanih igrača, a na drugoj iskusne asove poput Stankovića, Vidića, Ivanovića i njega, koji su u punoj igračkoj snazi.

"To je naša snaga. Imamo dobru starosnu strukturu, a uz to smo fizički i mentalno veoma jaki", kaže Pantelić.


Kao temelj uzleta "orlova" navodi selektora Radomira Antića, "šarmantnog i uspešnog čoveka, koji uvek pronalazi prave reči". Antić je, po rečima Pantelića, uspeo da reši stari problem srpskog fudbala - da stvori harmoniju na terenu i van njega.

"Ako svi standardni reprezentativci budu zdravi i spremni za Mondijal, bićemo veoma opasni za Nemce", zaključio je Marko Pantelić ovaj razgovor. 

Učinak za ponos


Sa dozom nostalgije, autori intervjua podsećaju na Markov učinak u Bundesligi, u dresu Herte:

 

2005/06 - 28 11 5
2006/07 - 32 14 4
2007/08 - 28 13 4
2008/09 - 26  7  8

 

NAPOMENA: Cifre redom označavaju odigrane mečeve, golove i asistencije

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online