Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.04.2010.
19:51
Vestionline A

Vojvodina oduvala Partizan u Lav Kupu

Fudbaleri Vojvodine slavili su u polu finalu Lav Kupa Srbije domaći Partizan sa 3:1 pa će u finalu nacionalnog kup takmičenja igrati sa Crvenom zvezdom 5. maja.

 

Vojvodina je boljom igrom sasvim zasluženo slavila nad crno-belima, a reprezentativni napadač Srbije Dragan Mrđa je postigao dva gola.

Nakon pola časa igre, koja je bila užasno dosadna, Tadić je lepo probio po levoj strani i još lepše centrirao na peterac, a Mrđa je manirom vrhunskog golgetera glavom poslao u mrežu golmana Božovića za 0:1. Partizan je ipak do izjednačenje došao u poslednjem minutu prvog poluvremena i prve ozbiljnije akcije, koju je preciznim udarcem sa nekih 20 metara završio Petrović za 1:1.

U drugom poluvremenu Vojvodina je zaigrala znatno brže, sa željom da iznenadi poslednju liniju Partizana. Lazevski je u 49. minutu napravio prekršaj nad Tadićem iskosa od gola, a posle centarssuta Tadića Mrđa je bio najviši u skoku i ponovo doveo Novosađane u prednost (1:2). Odmah potom, trener Partizana Goran Stevanović uvodi u igru Moreiru i Dijaru, koji ipak nisu uspeli da unesu živost u igru. Samo nekoliko minuta posle toga još jedna ubitačna kontra Vojvodine odlučila je finalistu. Odlična asistencija Vulićevića ka Đurovskom koji sa ivice 16 metara topovskim udarcem pogađa donji desni ugao Božovića za konačnih 3:1.

Skauti u Humskoj

 

Skauti italijanskog Udinezea, holandskog PSV-a i francuskog Pari Sen Žermena pratili su meč polufinala Lav kupa Srbije između Partizana i Vojvodine.
Skautima evropskih klubova interesantni su fudbaleri Partizana Nemanja Tomić i Radisav Petrović, kao i golman Vojvodine željko Brkić.


Predstavnici Udinezea pratili su igre Tomića i Brkića, koji bi mogao da bude drugi golman Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Petrović je interesantan skautima PSV-a i PSž-a.

Do kraja utakmice "crno-beli" nisu uspeli da se vrate u meč i predali su pehar Lav kupa Srbije nekom od "crveno-belih" ekipa, pošto će se u finalu sastati Crvena zvezda i Vojvodina.

Na kraju, navijači sa istočne i zapadne tribine stadiona u Humskoj tražili su ostavku trenera Gorana Stevanovića uzvicima "Plavi, odlazi"! Ipak, kako posluje uprava Partizana to se neće dogoditi skoro sigurno jer je predsednik crno-belih Dragan Đurić koliko juče rekao da Stevanović ima najveću podršku uprave u istoriji kluba. Kako i ne bi kada je poslušnik bez pardona.

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je posle poraza od Vojvodine i eliminacije u polufinalu Lav kupa Srbije da su drugi faktori uticali na rezultat.

"Mnogi su rušili Partizan od početka sezone. Ono što se večeras desilo na terenu je rezultat svega toga. Odgovorno tvrdim da bi mi bili u finalu Kupa i da bi zaostajali dva boda u prvenstvu da nam šestorica igrača nisu otišla u Japan. Namerno izbegavam da pričam o utakmici sa Vojvodinom, jer je nju odlučilo nešto sasvim drugo", rekao je posle utakmice vidno nervozni Stevanović.

"Najžalije mi je igrača, za koje i dalje tvrdim da su najbolji u Srbiji, a srušeni su na ovakan način. Takođe, poštujem zahteve navijača koji su tražili da odem. Ako treba, i to ću da uradim, jer ja sve radim u interesu Partizana", dodao je šef struke "crno-belih".

 

Đuričić: Osvojićemo Kup!

 

Trener fudbalera Vojvodine Milan Đuričić bio je presrećan posle pobede nad Partizanom, poručivši da će njegov tim osvojiti trofej u tom takmičenju.

 

"Ovo je velika pobeda za nas. Plasirali smo se po četvrti put u istoriji u finale Kupa i ubeđen sam da ćemo ga po prvi put osvojiti. Istina je da smo obe utakmice u šampionatu izgubili od Zvezde, ali u svakom duelu smo imali više prilika i veći posed lopte, iako su oni kasnije pričali bajke o nekakvoj vanserijskoj igri. Sada im kažem da ćemo i njih pobediti", samouvereno je poručio Đuričić.

 

On dodaje da su njegovi igrači na najbolji način iskoristili sve slabosti Partizana.

 

"Bili smo svesni činjenice da ne igraju Fejsa i Krstajić, koji su ove sezone bili možda i ključni igrači Partizana. Zatvorili smo i Lomića i to je bilo ključno. Sve u svemu, zasluženo smo pobedili", izjavio je trener Vojvodine.

Četvrtak, 15. april:
Partizan - VOJVODINA 1:3 (1:1)
(Petrović 45' - Mrđa 36', 49', Đurovski 59')

Sreda, 14. april:
CRVENA ZVEZDA - OFK Beograd 1:0 (0:0)
(Lekić 87') 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online