Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 19.11.2014.
17:40
Srna A

"Kosovo neće ići u UEFA i FIFA"

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da Srbija ne može sprečiti članstvo samoproglašenog Kosova u Međunarodnom olimpijskom komitetu , ali da je sigurna da Kosovo neće postati član UEFA i FIFA.

Ne priznaje ništa vezano za samozvanu državu Kosovo: Milovan Drecun
 

Drecun je izjavio za B92 da Srbija ne želi da dozvoli članstvo Kosova u MOK-u, ali je pitanje da li to prevazilazi njene moći i da li je uticajnija u toj organizaciji od Amerike.

On je naveo da je utešno što UEFA i FIFA ne prihvataju Kosovo kao članicu te da, što se tiče fudbala i košarke, Srbija može da bude sigurna da Kosovo neće postati članica međunarodnih sportskih organizacija tih sportova.

"Kosovo pokušava svuda gde može da se probije, da pokaže da ima nekakvu državnost", rekao je Drecun.

Drecun je ponovio da takozvani "kosovski pasoš" ne važi u Srbiji i da srpska policija, na osnovu lične isprave privremenih kosovskih organa, izdaje potvrdu o identitetu, sa kojom građanin Kosova putuje kroz Srbiju do graničnog prelaza, i sa tom potvrdom izlazi iz Srbije.

"A kako će dalje putovati, njegova stvar. Nema priče o kosovskom pasošu. Ništa na čemu piše Republika Kosovo, na čemu je grb ili zastava samozvane tvorevine, za Srbiju nije prihvatljivo", rekao je Drecun.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić ranije danas je u Kosovskoj Mitrovici rekao da bi prijem Kosova u MOK bio presedan nad presedanima u međunarodnom sportu, s obzirom na činjenicu da Kosovo nisu priznale UN.

On je dodao da je MOK nevladina organizacija, a zakonom je zabranjeno da Vlada urgira ili utiče na odluke nevladinog sektora.

"Mi smo, naravno, uradili apsolutno sve što je zakonski bilo moguće, obavili smo brojne konsultacije, pomogli smo u pripremi Olimpijskog komiteta Srbije u pokušajima da se ovo spreči. Svako od nas je nezvaničnim kanalima, svojim vezama, poznanstvima i ugledom, pokušao da spreči prijem Kosova u šlanstvo MOK. Nažalost, više od toga je zakonski nemoguće uraditi", rekao je Udovičić.

Sreda 19.11.2014. 17:43
Све је супротно од онога што тврдите.Тако увек испадне на крају.
Sreda 19.11.2014. 19:55
Ovaj veleizdajnik foteljas djon obraz naso da laze narod.Pa Vucic je prihvatio precutno Briselskim sporazumom da nece blokirati clanstvo Kosova u svim organizacijama i neznam zasto lazete narod,pa baba Merkelova je zadala zadatak Vucicu.
Sreda 19.11.2014. 20:15
U UEFA I FIFA neće ući Srbija,a KLosovo hoće.To je evropska novostvorena država,a Srbija je za Evropu zemlja koje više nema.- mrtvo more koje se još malo talasa da ga primete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online