Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 04.11.2014.
18:14
Vestionline A

Odlazak Milijaša u "giganta" Manisu kao pokazatelj propasti srpskog fudbala!

Da li znate na kom mestu Druge lige Turske je Manisa, klub koji je letos angažovao kapitena Crvene zvezde Nenada Milijaša? Verovali ili ne, na poslednjem, 18. mestu, sa samo četiri boda u osam kola. A u tom malenom timu igra prošle sezone verovatno jedan od najboljih igrača Jelen Super lige. Nije li to dovoljan pokazatelj propasti srpskog fudbala?!

U Srbiji bio dominantan, a sada je u ekipi koja držii "fenjer" Druge lige Turske: Nenad Milijaš, nekadašnji kapiten Crvene zvezde
 

Prošle sezone, Milijaš je bio lider tima, po mnogima najzaslužniji što je, posle godina posta, titula stigla na Marakanu. Odlično je Zvezdin "dirigent" počeo i u ovom šampionatu. Sjajnim golovima iz slobodnih udaraca i maestralnim asistencijama pomogao je četi Nenada Lalatovića da startuju šampionat sa tri pobede.

A onda je usledio šok - kapiten srpskog šampiona seli se u Drugu ligu Turske. Trener crveno-belih Nenad Lalatović u više navrata je isticao koliko mu nedostaje Nenad Milijaš. Njegovim odlaskom usledio je i pad u igri i rezultatima Crvene zvezde.

Još jedan bivši kapiten Zvezde u Manisi

Zanimljivo, u ovom turskom klubu igra još jedan bivši kapiten Crvene zvezde, Nikola Mikić. On je u Manisi već drugu sezonu.

Mnogi su se posle odlaska Milijaša pitali: "Pa gde u Drugu ligu Turske"? "Zar kapiten nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta treba da igra u "velikanu" Manisi?

Znalo se da je Zvezda dugovala Milijašu na stotine hiljade evra i da je pitanje trenutka kada će kapiten da "digne sidro". Mnogi su opravdavali ovaj potez da je Milijaš u poznim igračkim godinama (samo u Srbiji je veteran sa 31 godinom) i da mu je ovo poslednji momenat da dodatno zaradi dobrim ugovorom u pečalbi.

I kada se mislilo da Milijaš ide u ambiciozni klub koji će da se "prošeta" Drugom ligom i ekpresno uđe u elitni rang, uslediio je sunovrat. Posle osam kola, Manisa drži "fenjer" drugoligaškog karavana Turske sa samo četiri boda.

Nekada su kapiteni Zvezde odlazili u Real, Milan...najbolje lige Evrope, a danas?! Da se u Srbiji igra sve slabiji fudbal pokazuju i rezultati naših klubova u evro kupovima. Vojvodina, Jagodina i Čukarički završili su bitisanje u periodu godišnjih odmora kada većina šampionata nije ni počela. Partizan je mukom stigao do grupne faze Lige Evrope, a tamo na tri meča još nije postigao nijedan gol i trenutno drži "fenjer" grupe C.  A, Zvezda, kaznom UEFA, nije ni učestvovala u ovogodišnjim evro kupovima. Mnogi bi rekli, srećom!

Našim fudbalerima klubovi iz najjačih liga postaju sve više samo pusti san, a realnost Kazahstan, Azerbejdžan, Iran, Kina... Ako se trend nastavi, više ni tamo neće moći da unovče fudbalsko "znanje".

POVEZANE VESTI

Utorak 04.11.2014. 19:22
Fudbal nam je propao jer u njiemu kao i u drzavi mnogo lopova funkcionera.Da su Djokovica kao tenisera preuzeli funkcioneri taj bi sada davao casove na nekom beznacajnom terenu i bio bi finansiski gotovo nokautiran.
Utorak 04.11.2014. 21:14
a milijaš je kao za bolje ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online