Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 18.10.2014.
18:47 >> 22:31h
Vestionline A

Drinčićeva "bomba" odlučila 147. večiti derbi, Jović tragičar

Trka za šampiona Srbije je, po svemu dudeći, dobila epilog. Partizan je nastavio tradiciju pobeda nad večitim rivalom Crvenom zvezdom u jesenjim duelima u Humskoj ulici, koja je na snazi više od 20 godina, pošto je u 147. derbiju savladao crveno-bele 1:0 (0:0). Gol odluke postigao je Nikola Drinčić u 77. minutu iz slobodnog udarca.

Prštalo na sve strane: Petar Grbić i Aleksandar Kovačević
 

Partizan je trijumfom nad najljućim rivalom povećao bodovnu prednost na tabeli i sada ima četiri boda više, uz utakmicu manje, što bi već moglo da odgonetne pitanje oko novog vladara Srbije. Istovremeno "parni valjak" je ostvario 13. uzastopnu ligašku pobedu, a do nje je došao posle pogotka Nikole Drinčića u 77. minutu iz slobodnjaka. "Bomba" veziste crno-belih sa ruba šesnaesterca podsetila je na pogodak istog momak u derbiju iz prošle sezone, kada je, takođe, odlučio pobednika.

Duel najefikasnijeg napada i najčvršće odbrane u ligi pripao je crno-belima, posle fenomenalnog izdanja u drugom poluvremenu. Gosti kao da su ostali bez daha, jer su prvobitno imali sijaset šansi u prvih 45 minuta. Petar Škuletić našao se sedam puta u izglednim prilikama, ali Predrag Rajković ga je odlično "čitao". 

Duel Vojislava Stankovića i Aleksandra Kovačevića

Crvena zvezda je konstantno pretila u prvom delu meča, stihijski napadala preko Darka Lazovića i Nejca Pečnika, a mladi špic Luka Jović propustio je dve kolosalne prilike da crveno-belima omogući lakši nastavak meča. Najpre je sa peterca neometan prebacio gol Lukača, da bi nešto kasnije slabo šutirao na izvanredno dodavanje Miloša Bosančića i tako poneo epitet tragičara susreta.

Napadač Zvezde Luka Jović (16) postao je najmlađi učesnik večitog derbija u istoriji, a utisak je da je upravo iskusniji sastav crno-belima doneo prevagu.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Katai je uputio poslednju udaraca ka golu Lukača. Kraj utakmice.
85. minut - Sedma izgledna prilika za Petra Škuletića. Pavićević se okliznuo, špic crno-belih ostao je bez čuvara i snažno je šutirao, ali je Rajković bio siguran.
80. minut - Dvostruka izmena u redovima Zvezde. Danijel Avramovski zamenio je Miloša Bosančića, a Aleksandar Katai Mihaila Ristića.

77. minut - GOOOOOL!!! 1:0 za Partizan, strelac Drinčić iz slobodnog udarca. Danko Lazović je prošao Lazića, a ovaj ga obara na ivici kaznenog prostora. Žuti karton za defanzivca Zvezde, a potom iz prekida Nikola Drinčić pogađa "kroz uši" mladog golmana Rajkovića.

72. minut - Rajković je spasao Zvezdu. Živković je odlično uposlio Škuletića, a zicer stamenog centarfora "skida" mladi čuvar mreže gostiju.
69. minut - Poništen gol Partizanu, jer je pre izvođenja kornera Mažić prekinuo igru i Vladimira Volkova, zbog guranja sa Mihailom Ristićem, kaznio kartonom. Danilo Pantić je zamenio Sašu Ilića.
64. minut - Škuletić je ponovo zapretio Rajkoviću. Pokušao je iskosa sa leve strane snažnim udarcem, ali je mladi golman bio na visini zadatka. Odmah potom Luka Jović je ustupio mesto Đorđu Rakiću.
61. minut - Ponovo prekid zbog bakljade na južnoj tribini. Taman kada je Zvezda krenula u opasnu kontru. Nezadovoljstvo igrača gostiju.
59. minut - Još jedna šansa za Jovića otišla je u nepovrat. Darko Lazović je centrirao sa desne strane, a Jović u padu šutira glavom preko gola.
56. minut - Vulićević se okliznuo i rukom izbacio loptu u aut, kako ne bi dospela u posed rivala. Zaradio je žuti karton. Istovremeno, Andrija Živković je zamenio "nevidljivog" Petra Grbića.
52. minut - Pometnja u redovima crno-belih nije kažnjena. Lazović je probio po desnoj strani, a Ćirković u poslednjem momentu osujetio Jovića koji je čekao loptu "na tacni". Odmah na drugoj strani velika prilika za Petra Škuletića posle centaršuta Danka Lazovića.

48. minut - Fenomenalna prilika za Branka Ilića. Slovenac je sačekao da Škuletić glavom prebaci loptu na drugu stativu i sa peterca je snažnim šutem prebacio gol.

47. minut - Dobra prilika za Partizan. Škuletić je iskosa izbio sam pred Rajkovića, ali se, umesto na šut, odlučio za asistenciju ka Lazoviću. Propala je prilika.
46. minut - Meč je nastavljen.
45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Škuletić je sjajno šutirao sa deset metara glavom, ali samo preko gola, dok je već na drugoj strani Pečnik imao odličnu priliku da dovede Zvezdu u vođstvo. Odličan je bio Lukač.

41. minut - Crveno-beli nastavljaju sa stvaranjem šansi. Gavrić je snažno centrirao ka Pečniku, koji se odlučio da je uštopuje umesto da je zahvati glavom i propala je izgledna prilika.

36. minut - Druga velika šansa za Jovića. Sjajan pas Bosančića ka Luki Joviću u prazan prostor mladi napadač nije iskoristio. Traljavo je šutirao i lopta je završila u rukama Lukača.

34. minut - Žuti karton za Gavrića, koji je laktom uzvratio Vulićeviću, udarivši ga po glavi.

25. minut - Idealna prilika za Zvezdu. Bosančić je ukrao loptu i krenuo u kontru, dodao na vreme Lazoviću na desnoj strani, a ovaj je perfektno uposlio Jovića, koji je sa peterca promašio gol.

18. minut - Dve odlične prilike za crno-bele. Najpre je Lazar Ćirković pokušao "bombom" sa oko 30 metara, da bi u nastavku akcije Škuletić zamalo bio neprecizan.

14. minut - Danko Lazović leži kraj klupe svog tima. dobio je udarac na sredini terena, ali je puštena prednost.
12. minut - Meč je najzad nastavljen.
7. minut - Sada su i "grobari" upriličili bakljadu. Dim je prekrio teren, a sudija je nakratko prekinuo susret. Prekid traje već četiri minuta, jer vetar nikako da oduva oblak dima.
5. minut - Prva uzbuđenja pred golom Lukača. Prošao je Lazović, a kasnije Mijailović izborio korner. Domaćin je na trenutak otklonio opasnost. Lazović je u poslednjem momentu sprečen da uputi šut.
2. minut - Neposredno pre početka utakmice na severnoj tribini otpočela je bakljada u režiji "delija", dok je na južnoj koreografija u crno-belim tonovima.
1. minut - Počelo je 147. odmeravanje snaga večitih beogradskih rivala. Na stadionu u Humskoj prisutno je oko 25.000 gledalaca. Odmah na startu šansa za crno-bele. Škuletić je pokušao sa 20 metara, ali je bio neprecizan.

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Lukač, Volkov, Stanković, B. Ilić, Vulićević, Ćirković, Drinčić, Ilić, Grbić, Lazović, Škuletić.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Lazić, Mijailović, Pavićević, Pečnik, Kovačević, Bosančić, Ristić, Gavrić, Lazović, Jović.

POVEZANE VESTI

Subota 18.10.2014. 21:05
Šta reći POBEDIO JE SREĆNIJI ali što je najvažnije POBEDIO JE PARTIZAN . ZASLUŽENO ? POTPUNO .
Subota 18.10.2014. 21:20
Partiza slavio pobjedu zasluzeno, da se nije Skuletic propisno ispromasivao 7-8 puta sa velikim sansama pobjeda bi bila ubjedljivija bez obzira na 2-3 izvanredne prilike Zvezdasa. Sve u svemu drago mi je da je derbi zavrsen u sportskom i fer duhu kako i treba i dolikuje. Cestitke na borbenosti objema ekipama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online