Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 11.10.2014.
17:35 >> 20:21h
Vestionline A

Samo bod u Jerevanu: Tošić i Stojković sprečili bruku

Nastavlja se hod po mukama fudbalske reprezentacije Srbije. U prvom susretu kvalifikacija za EP 2016. izabranici Dika Advokata igrali su 1:1 u Jerevanu protiv Jermenije. Da nije bilo golmana Stojkovića koji je odbranio penal i snalažljivosti Tošića u 90. minutu, "orlovi" bi doživeli debakl. Ovako, sa bodom možemo da budemo prezadovoljni, ali je igra bila katastrofalna.

Nemanja Matić uklopio se u sivilo Srbije (Foto: Arhiva)
 

Jalovo, tromo, bezidejno su delovali naši reprezentativci. Ako je u prvom poluvremenu bilo prilika da dođemo do gola, u nastavku smo videli sve mane Srbije. Napadali su "orlovi" ali toliko loše da golman Berezovski nijednom nije morao da interveniše.

Agonija Srbije počela je u 73. minutu, kada je Arzanjan iskoristio smušenost naše odbrane i sa nekoliko metara glavom zatresao mrežu Stojkovića. Umesto tada da krenu odlučno na gol Berezovskog, "orlovi" su stali. Jermeni su to iskoristili. Imali su domaći šansu da zapečate sudbinu Srbije, kada je Stefan Mitrović skrivio penal u 82. minutu. Bizeli je uzeo loptu, šutirao, Stojković je odbranio. Iz drugog pokušaja, naš golman je takođe bio uspešan.

Sreća nas je pogledala u 90. minutu, kada je Tadić dobro asistirao Zoranu Tošiću, koji je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca i matirao golmana Berezovskog. U poslednjim tenucima utakmice mogao je kapiten Ivanović da donese pobedu Srbiji, ali se spetljao u odlučujućem trenutku.

Svi su očekivali više, ali po ko zna koji put su nas "orlovi" razočarali. Prošle kvalifikacije za SP u Brazilu smo počeli samo sa bodom u Glazgovu. Tako je i ovaj put krenulo. Nadamo se samo da se "prvi mačići u vodu bacaju"....U utorak, Srbija nema pravo na kiks protiv Albanije na stadionu Partizana.

PROČITAJTE TOK UTAKMCE:

90+6. minut - Krajm utakmica. Bod za Srbiju na startu kvalifiakcija za EP. Kako se kretao rezultat "orlovi" treba da budu zadovoljni remijem u Jerevanu.
90+5. minut - Ivanović je bio u dobroj prilici, ali se spetljao.
90+1. minut - Igraće se pet minuta sudijske nadokande. Zoran Tošić je dobio žuti karton.

90. minut - GOOOL - Zoran Tošić je izjednačio posle dobrog šuta sa ivice šesnaesterca. Asistencija Tadića.

87. minut - Očajna Srbija bez šanse u drugom poluvremenu.

83. minut - Stojković je odbranio šut Bizelija. Lopta se odbila do Bizelija, ali je opet bio siguran naš golman.

82. minut - Penal za Jermeniju. Krivac je Stefan Mitrović.
80. minut - Nova prilika za Jermeniju. Dašijan je pokušao, ali je na mestu bio Stojković.
79. minut - Šut Kuzmanovića, ali pored gola.
76. minut - Umesto napada Srbije, Jermenija u naletu.

73. minut - GOOOL - Vodi Jermenija 1:0. Strelac Arzumanjan glavom sa nekoliko metara posle centaršuta Voskanjana. Loše postavljenje odbrane Srbije.

70. minut - Nema uzbuđenja u Jerevanu.
62. minut - Stefan Mitrović je pokušao glavom posle kornera, ali je lopta završila preko gola.
56. minut - Tošić je bio u dobroj prilici, ali je loše primio loptu.
53. minut - Sarkisov je imao dobru priliku posle prodora Pizelija, ali preko gola je šutirao napadač Jermenije.
51. minut - I u drugom poluvremenu napadi Srbije, ali jalovi...
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena. Nema golova.
45. minut - Matija Nastasić je dobio žuti karton, prvi na utakmici.
41. minut - Kolarov je dobro centrirao, ali je Filip Đorđević samo okrznuo loptu glavom. Šteta, odlična akcija "orlova".
39. minut - Slobodan udarac za Jermeniju sa 20 emtara iskosa sa leve strane. Pokušao je Jermen, ali je slavo šutirao. Nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.
36. minut - Zoran Tošić je imao dobru priliku, ali je oklevao sa šutem, pa je Berezovski odbranio njegov šut.
31. minut - Pizeli je dobro šutirao sa 25 metara, ali je Stojković dobro intervenisao.
28. minut - Dobar udarac Kuzmanovića, ali je Berezovski dobro postavljen. Ivanović iz kornera glavom šutira iznad gola. Najbolja prilika u dosadašnjem toku utakmice.
26. minut - Marković izlazi zbog povrede, umesto njega u igri je Zdravko Kuzmanović.
23. minut - Povređen je Lazar Marković, ali je nastavio susret napadač Liverpula.
20. minut - Dobar udarac Dušana Tadića, ali Berezovski brani. Samo korner za Srbiju.
16. minut - Srbija napada, ali nema još izgledne prilike za "orlove".
14. minut - Slobodan udarac sa 30 metara za Srbiju. Dobra prilika za Kolarova. Pokušao je naš reprezentativac, ali lopta je išla pravo u Berezovskog.
10. minut  Prvi korner za Jermeniju. Nema opasnosti po gol Stojkovića.
5. minut - Prvi šut na meču uputio je Nemanja Gudelj, ali pored gola.
4. minut - Prvi korner za Srbiju. Skočio je Ivanović, ali nema opasnosti po gol Jermena.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI: Berezovski, Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Mrkčijan (od 53. Kovasepjan), Jedigarjan, Hajrapetjan, Hovnanisjan, Pizeli, Sarkisov, Manučarjan (od 67 Dašijan).

SRBIJA: Stojković, Ivanović, S. Mitrović, Nastasić, Kolarov, Gudelj (od 74. A. Mitrović), Matić, Z. Tošić, Tadić, Marković (od 27. Kuzmanović), Đorđević (od 70 Lazović).

POVEZANE VESTI

Subota 11.10.2014. 18:55
U ovom prvom poluvremenu nije bilo kreativnih ideja za opasne napade, samo dodavanje lopte nasumice jedan drugom na sredini terena, osim one dvije strasne sanse glavom gdje je lopta morala da ide u okvir gola.Sve u svemu za sada veoma jalovo, nadajmo se boljoj igri u nastavku.
Subota 11.10.2014. 19:35
Ha ha ovo je ocajno ljudi,ovi nasi igraju kao "rentijeri",i to protiv jako loseg i nemocnog protivnika (koji vodi 1-0).Nista novo na jugoistoku.
Subota 11.10.2014. 20:15
bolje igraju klinci na ulici od vas manekena. Izgubiće od aljbanaca. Sve ih treba najuriti i pustiti juniorski tim da se kali za budućnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online