Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.09.2014.
21:16
Beta A

Despotović za prolaz Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su na svom stadionu savladali Borac sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Đorđe Despotović u 50. minutu.

Najzad pogodio: Đorđe Despotović
 

Fudbaleri Crvene zvezde su na startu utakmice imali inicijativu, višeloptu u svom posedu i nekoliko prilika, a čak dva puta su pogađali okvir gola. Prvu šansu Zvezda je imala u 11. minutu kada je posle kornera sa leve strane koji je izveo Darko Lazović na prvoj stativi u skoku najviši bio Luka Jović, ali je njegov udarac glavom završio malo pored leve stative.

Borac je najbolju priliku imao kada je Dejan Đenić u 17. minutu iz okreta sa sredine kaznenog prostora šutirao preko gola. U 30. minutu Zvezda je mogla da stigne do vođstva, ali je udarac Daniela Avramovskog sa ivice šenaesterca samo okrznuo stativu pa je lopta završila u gol-autu.

Najbolju priliku crveno-beli su imali dva minuta kasnije. Avramovski je kroz sredinu pronašao u kaznenom prostoru Nenada Gavrića koji je ostao sam ispred Vladimira Bajića, ali je čuvar mreže Borca istračao i obranio udarac.

Izabranici Nenada Lalatovića su nastavili sa napadima i samom finišu poluvremena dobru priliku je imao i Marko Petković u 44. minutu. Despotović je dobro skočio posle kornera i spustio loptu u peterac, a Petković je okrenut leđima pogodio prečku.

Zvezda je u istom ritmu počela i drugi deo igre i posle pet minuta je stigla do prednosti. Gavrić je šutirao sa ivice šesnaesterca iskosa levo, golman Borca je odbranio, ali je lopta "pala" pravo na nogu Despotovića, koji je šutirao iz prve i poslao je u mrežu gostiju sa desetak metara.

Samo nekoliko minuta kasnije Despotović je mogao da duplira prednost Zvezde, ali je šutirao malo pored stative. Gosti su imali odličnu priliku da izjednače u 64. minutu, kada je Alen Mašović dobro skočio na petercu, ali je Kahriman bio siguran
na golu.

U samom finišu meča Borac je sve više napadao, a lepu šansu da postigne gol propustio je Mutavdžić u 75. minutu. Gosti su tada tražili i najstožiju kaznu, pošto su signalizirali da je jedan od defanzivaca Zvezde igrao rukom, ali Čepegi Kiš nije tako mislio. Šansu za Borac je u 83. minutu imao i Stefan Milojević, on je šutirao sa nekoliko metara, ali je njegov udarac završio pored gola.

Do kraja susreta, kao i u većem delu meča, igralo se otvoreno na obe strane, pa su i Zvezda i Borac imali po nekoliko dobrih prilika, ali se mreže nisu zatresle.

Crvena zvezda i Borac će sastati ponovo za samo nekoliko dana u Čačku, kada je na programu utakmica sedmog kola Super lige Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online