Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.04.2010.
23:04
Vestionline A

LE: U polufinalu Fulam, Hamburg, Liverpul i Atletiko

U revanšima četvrtfinala Lige Evrope Liverpul deklasirao Benfiku sa 4:1, Atletiko u Madridu odigrao bez golova sa Valensijom, Hamburg pobedio Standarda na gostovanju 1:3, a isti epilog priredio Fulam u Volfsburgu 0:1.

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su u revanšu četvrtfinala pobedili Benfiku rezultatom 4:1. Prvi meč u Lisabonu završen je pbedom Benfike od 2:1.

Junak trijumfa "crvenih" bio je Fernando Tores koji je postigao dva gola u drugom poluvremenu. Prethodno, Dirk Kujt je u 28. minutu doneo Liverpulu prednost posle sumnjive situacije u petercu gostiju, koji su smatrali da je Holanđanin u ofsajdu. Samo pet minuta kasnije Lukaš Leiva je povećao na 2:0, nakon brze kontre i lepe asistencije kapitena Stivena Džerarda.

Kada je Tores u 59. minutu, na dodavanje Kujta, postigao treći gol činilo se da je na "Enfildu" sve gotovo. Međutim, Oskar Kardozo je u 70. smanjio na 3:1 golom iz slobodnog udarca, vrativši Benfiku u igru. Ipak, Tores je drugim golom na meču, u 82. minutu, potvrdio plasman Liverpula u polufinale Lige Evrope.

Napadač tima sa "Enfilda" imaće vrlo emotivan dvomeč u polufinalu, jer će protivnik Liverpula biti njegov bivši tim Atletiko iz Madrida. "Jorgandžije" su odigrale 0:0 na svom stadionu protiv Valensije i tako sačuvale 2:2 iz prvog meča. Srpski interancionalac Nikola Žigić odigrao je umesto Hoakina poslednjih 20 minuta meča na "Visente Kalderonu", u kojima je bio centralna figura.

Srpski centarfor je najpre odlično šutirao glavom ali je golman "jorgandžija" dobro reagovao, a onda je nad Žigićem napravljen čist jedanaesterac, jer mu je "čuvar" bukvalno pokidao majica u skoku, ali ovaj događaj umesto nedosuđenog penala, imao je završetak u vidu isključenja trenera "šišmiša" Unaja Emerija, koji je oštro protestovao pokazajući sudijama da nemaju obraza.

Najbolji evropski plasman u klupskoj istoriji ostvario je londonski Fulam koji je slavio u Volfsburgu 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 eliminisao nemačkog prvaka. Strelac jedinog gola bio je Bobi Zamora već u 30. sekundu utakmice!

Fulam će u polufinalu igrati protiv nemačkog Hamburga, inače grada domaćina finalne utakmice. HSV je u revanšu u Liježu pobedio domaći Standard sa 3:1.

Mladen Petrić postigao je dva gola u prvom poluvremenu i već tada osigurao plasman svog tima među najbolja četiri. De Kamargo je doneo šansu Belgijancima za preokret, a u poslednjim trenucima utakmice, kada je već sve bilo gotovo, Gerero je potvrdio veliku pobedu Nemaca.

U polufinalu sastaju se Liverpul - Atletiko Madrid i Fulam - Hamburg.

četvrtak, 8. april:
Volfsburg - FULAM 0:1 (0:1), prvi meč 1:2
(Zamora 1')

Standard - HAMBURGER 1:3 (1:2), 1:2
(De Kamargo 33' - Petrič 20', 35', Gerero 90')

ATLETIKO MADRID - Valensija 0:0, 2:2

LIVERPUL - Benfika 4:1 (2:0), 1:2
(Kujt 28', Lukaš 34', Tores 59', 82' - Kardozo 70')

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online