Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.09.2014.
17:07
Beta A

Advokat: Francuska - putokaz za kvalfikacije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da će prijateljska utakmica sa Francuskom pokazati šta je potrebno da njegova ekipa popravi pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Debituje na klupi "orlova": Dik Advokat

"Igraćemo protiv veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Videćemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", počeo je svoje izlaganje Advokat.

Srbija će u nedelju od 20.45 na stadionu Partizana odigrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

"Francuska je top ekipa i biće zanimljivo šta ćemo moći da uradimo s ovim mladim timom i šta ćemo dobiti od te utakmice", kazao je Advokat.

Ivanović: Meč sa Francuskom odlučujuići momenat

Kapiten: Branislav Ivanović

"Moraćemo da uradimo sve da se domognemo cilja. Biće jako teško, još smo ekipa koja ima oscilacije i koja mora još mnogo kolektivno da uči. Uz dobar rad, nadamo se najboljem", rekao je Ivanović.

 

Srbija od nedavno ima novog selektora, pošto je Sinišu Mihajlovića na klupi zamenio holandski stručnjak Dik Advokat.

 

"Svaka promena ima pozitivne i negativne strane. Mi smo profesionalci, odmah moramo da sprovedemo njegove zahteve u delo. Prve utakmice u velikoj meri daće sliku o budućnosti i moramo da budemo svesni odgovornosti i ovo je možda odlučujući momenat".

 

Srbija će pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati prijateljsku utakmicu s domaćinom kontinentalnog šampionata Francuskom.

 

"Francuska je domaćin EP i njihov projekat u poslednje četiri godine je pravljenje ekipe za osvajanje tog takmičenja. To je ekipa koja ima 30 pođednako kvalitetnih reprezentativaca", naveo je Ivanović.

Selektor je dodao da je već odlučio ko će početi susret s Francuskom, ali nije želeo da saopšti tim jer još nije rekao ni igračima. On je rekao da se ne plaši protivnika, iako se radi o jakoj ekipi, jer bi to bila loša poruka njegovim igračima.

Upitan da li je za četiri dana rada s reprezentativcima stekao utisak o timu, Advokat je rekao da će više znati posle utakmice sa Francuskom.

"Teško je reći, imaću mnogo bolji utisak posle utakmice. Imam određena očekivanja i videćemo šta će uraditi na utakmici. Nadam se da će igrači uraditi sve što se od njih očekuje", rekao je novi selektor "orlova".

Za kraj, Holanđanin je istakao da očekuje da Srbija u susretu sa Francuzima pokaže da je tim.


"Prethodni selektor je uradio pravu stvar jer je pozivao mlade igrače tako da sada imamo miks mladih i iskusnijih fudbalera. Nije bitno 11 igrača koji izađu na teren, već tim, kompletan kolektiv", dodao je Advokat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online