Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.08.2014.
13:13
Beta A

Elkan: Alegri je oduvek bio navijač Juventusa!

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je zadovoljan radom ekipe tokom priprema, uoči početka takmičenja u italijanskom šampionatu, u kome će crno-beli i ove sezone braniti titulu.

Zadovoljan ekipom: Masimilijano Alegri

"Ekipa radi dobro, ali nije moguće biti 100 odsto spreman za prvo kolo. Obavili smo dobar posao, iako smo s radom počeli kasnije zbog Svetskog prvenstva", rekao je Alegri.

"Između dva kola imaćemo pauzu zbog obaveza reprezentacija, ali ćemo i tada nastaviti da radimo, iako ćemo imati mnogo odustinih igrača", dodao je on.

Juventus je prošle sezone osvojio treću uzastopnu titulu u Seriji A, a posle toga trener Antonio Konte saopštio je da napušta klub. Manje od 24 časa kasnije, Alegri je imenovan za novog trenera crno-belih.

"Poziv Juventusa sam doživeo kao grom iz vedra neba. Počastvan sam i shvatam koliko je važno biti trener Juventusa. Došao sam da pomognem ekipi da nastavi da pobeđuje", rekao je Alegri prilikom potpisivanja dvogodišnjeg ugovora.

Alegri je u januaru, posle tri i po sezone, dobio otkaz u Milanu. U sezoni 2010/2011 je osvojio titulu s "roso-nerima", ali posle toga nije mogao da ostvari dobre rezultate pošto je klub prodao svoje najbolje igrače, a neki od njih su i završili karijeru. Vlasnik Juventusa Džon Elkan uvren je da je Alegri pravi izbor.

"Uvek smo radili dobre i velike stvari i siguran sam da ćemo to nastaviti sa Alegrijem. On oseća duboku povezanost sa Juventusom i ubedio me je da je oduvek bio navijač crno-belih. Počinje nova era i sigurno je da ćemo biti ambiciozni", rekao je Elkan.

Vlasnik Juventusa je rekao da je cilj Liga šampiona i da se odbrani šampionsku titulu. Navijači Juventusa od Alegrija očekuju da makar ponovi rezultate svog prehodnika. Konte je u prvoj sezoni osvojio titulu u Seriji A bez poraza, dok je prošle sezone Juventus osvojio 102 boda, čime je postao prvi italijanski klub koji je osvojio više od 100 bodova u šampionatu. Juventus je na pripremnoj turneji u Aziji i Australiji pobedio u svim utakmicama, a prošle nedelje je pobedio svoj "B" tim sa 6:1, u tradicionalnoj utakmici uoči početka domaćeg prvenstva.

U Juventus su ovog leta stigli Roberto Pereira iz Udinezea, Patris Evra iz Mančester junateda i dosadašnji napadač Real Madrida Alvaro Morata, ali će on na teren tek sredinom septembra pošto je pokidao ligamente levog kolena. Crno-beli su za sada uspeli da zadrže Artura Vidala, a mediji spekulišu da bi Čileanac do kraja prelaznog roka mogao da pređe u Mančester junajted. Prvu utakmicu u novoj sezoni u Seriji A Juventus će igrati u Veroni protiv Kjeva u subotu od 18 časova.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online