Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.08.2014.
10:00
Vestionline A

Srpska "invazija" na Bundes ligu

Utakmicom Bajern - Volfsburg u petak uveče zakotrljaće se lopta i u Bundes ligi. Srpskih fudbalera nema mnogo u dve najjače lige na svetu - engleskoj Premijer i španskoj Primeri, ali zato je Bundes liga "mamac" za naše igrače. U ovoj sezoni, dres nemačkih najboljih klubova braniće čak desetorica Srba, od kojih će trojica - Filip Đuričić, Filip Kostić i Stefan Mitrović, prvi put da osete travu bundesligaških terena.

Ruše Bajern: Miloš Jojić i Neven Subotić, uzdanice Borusije iz Dortmunda
 

Najbolji transfer, što se tiče naših fudbalera, napravio je Filip Kostić, koji je početkom meseca prešao iz Groningena u Štutgart. Za nekadašnjeg igrača kragujevačkog Radničkog "švabe" su platile 6.000.000 evra i nema sumnje da od potencijalnog srpskog reprezentativca mnogo očekuju u nekadašnjem gigantu, koji poslednjih godina tavori na sredini tabele ili u borbi za opstanak.

Nova šansa: Filip Đuričić u dresu Benfike

Prošlosezonska pojačanja lisabonske Benfike, Filip Đuričić i Stefan Mitrović, nisu se proslavila u redovima "orlova", pa će sreću da potraže u Bundes ligi. Defanzivac Mitrović, posle polusezone u španskom Valjadolidu, braniće boje Frajburga, dok je Obrenovčanin Đuričić na pozajmici u Majncu. Srpski reprezentativac stigao je na "Luš" kao veliko pojačanje, ali je prošle sezone više vremena proveo na klupi, pa će mu epizoda u nemačkom klubu dobro doći za povratnu kartu za Lisabon.

Srbi u Bundes ligi

Opet grčevita borba za opstanak: Nikola Đurđić je ovog leta pojačao Augzburg

* Neven Subotić (Borusija Dortmund), sedma sezona u nemačkoj eliti

* Miloš Jojić (Borusija Dortmund), druga sezona, postigao četiri gola u 2014.

* Slobodan Medojević (Volfsburg), treća sezona, bez pogotka u Bundes ligi

* Slobodan Rajković (Hamburger), peta sezona u dresu kluba iz Hamburga

* Gojko Kačar (Hamburger), četvrta sezona u klubu sa severa Nemačke, vratio se sa pozajmice iz Japana

* Nikola Đurđić (Augzburg), druga sezona u Bundes ligi, a treća u Nemačkoj

* Aleksandar Ignjovski (Ajntraht), četvrta sezona u Bundes ligi, šesta u Nemačkoj

* Filip Kostić (Štutgart), debitant u Bundes ligi, stigao iz holandskog Groningena

* Filip Đuričić (Majnc), debitant, stigao na pozajmicu iz Benfike

* Stefan Mitrović (Frajburg), debitant, došao podno Švarcvalda iz Benfike

Ostalih sedam Srba u elitnoj ligi Nemačke su starosedeoci, a najveće ambicije ima tandem iz Borusije Dortmund, Neven Subotić i Miloš Jojić, koji će pokušati da pomrsi račune strašnom Bajernu. Stameni štoper imao je peh na početku prošle sezone, kada je pokidao ligamente kolena, pa je veći deo šampionata propustio, ali sada je u top formi i zajedno sa Matsom Humelsom biće bedem ispred golmana Vajdenfelera.

Posle dve godine u Grojter Firtu, povremeni reprezentativac Srbije Nikola Đurđić pojačao je redove Augzburga, koji verovatno očekuje grčevita borba za opstanak u Bundes ligi. Aleksandar Ignjovski je posle tri sezone iz Verdera prešao u Ajntraht iz Frankfurta, dok su starosedeoci u Bundes ligi Slobodan Medojević u Volfsburgu i dvojac iz Hamburgera, Slobodan Rajković i Gojko Kačar, koji se vratio sa pozajmice iz japanske Serezo Osake.

Bajern bez premca

Krenuo putem Gecea: Robert Levandovski stigao u Bajern iz Dortmunda
 

Tradicionalno škrti Nemci nisu se mnogo "isprsili" u ovom prelaznom roku, koji traje do 31. avgusta. Klubovi, čak ni oni najbogatiji, nisu dovodili zvučna pojačanja. Osim transfera Roberta Levandovskog iz "milionera" u  Bajern, nije bilo bombastičnih prelazaka, mada nemački mediji najvaljuju da će minhenski gigant pokušati da dovede još jednog "milionera" Marka Rojsa (prethodno su iz Dortmunda na "Alijans arenu" stigli Mario Gece i Robert LevandovskI).

Da li će biti polivanja pivom i u maju 2015: Pep Gvardiola, trener Bajerna

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je Bundes liga dosadna jer se zna ko će biti šampion. Verovatno to imponuje navijačima Bavaraca, ali će harizmatičnog Portugalca pokušati da demantuju fudbaleri Borusije iz Dortmunda, koji su osvojili Super kup Nemačke trijumfom nad četom Pepea Gvardiole. Bavarci su oslabljeni odlaskom Tonija Krosa u Real Madrid, a promenu sredine Hrvata Marija Mandžukića (prešao u madridski Atletiko) sigurno će da nadoknadi Poljak Levandovski.

Gvardiola: Bundes liga najvredniji trofej

Čini se da se sa Bajernom i Borusijom iz Dortmunda završava krug kandidata za titulu. Za vrh bi mogli da se bore Bajer i Šalke. Najmanji budžet ima novajlija Paderborn, a u nemačkoj eliti ponovo je nekada slavni Keln.

Kvote za šampiona Bundes lige   
1. Bajern - 1,11  7. Borusija (M) - 65,00  13. Ajntraht - 250,00 
2. Borusija (D) - 6,50  8. Hofenhajm - 120,00  14. Hanover - 250,00 
3. Šalke - 25,00 9. Štutgart - 150,00 15. Frajburg - 250,00
4. Bajer - 33,00 10. Keln - 200,00 16. Augsburg - 250,00
5. Volfsburg - 40,00 11. Hamburger - 250,00 17. Majnc - 250,00
6. Borusija (M) - 65,00 12. Verder - 250,00 18. Paderborn - 750,00
* Kvote su preuzete sa bet-at-home.com  

POVEZANE VESTI

Petak 22.08.2014. 12:53
Mislim da je bundesliga najbolje resenje za nase mlade igrace ako su se vec odlucili za pecalbu. A sto se tice rezultata, prednost ce imati: -Subotic, Jojic, Medojevic Kod, Ignjovskog, djurdjica i Mitrovica su solidna ocekivanja. Rajkovic, Kacar i Kostic ce imati problema. Filip Djuricic je mozda dosao u pogresno vreme. Pa momci nek vam je sa srecom !
Petak 22.08.2014. 11:11
U Bundes ligi je pola Lužičkih Srba, predaka Pomorana i drugih starih zapadnih Srba kojima Germani davno uzeše zemlju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online