Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.08.2014.
20:55
Vestionline A

Milijaš ponovo vodio do pobede

Silna Zvezda lako je izašla na kraj sa Jagodinom (3:0). "Bombom" Nenada Milijaša iz slobodnog udarca u 38. minutu crveno-beli su načeli mrežu "ćurana", prednost je duplirao Đorđe Rakić na startu drugog dela utakmice, a treći gol je delo Darka Lazovića u 67. minutu. Superiornim izdanjem crveno-belih dirigovao je odlazeći kapiten.

Odlični krilni fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović u prodoru

Beograđani ni u drugom meču nisu mogli da računaju na devetoricu novajlija usled neizmirenih dugovanja prema bivšim igračima, ali im to nije smetalo da deklasiraju Jagodinu. Još jednom maestralnom partijom iskusnog Milijaša, koji je pred transferom u tursku Manisu, Zvezda je nastavila da niže stoprocentni učinak.

Verovatno poslednji meč na "Marakani" začinio je golom i asistencijom i podsetio koliko će nedostajati četi trenera Nenada Lalatovića.  Milijašev projektil sa 30 metara u smiraj prvog dela igre završio je iza leđa golmana Perića, koji je paradom dodatno učinio gol efektnim (1:0). I, to mu nije bilo dosta. Lucidnim dodavanjem sa sredine igrališta uposlio je Darka Lazovića u 68. minutu (3.0). U međuvremenu, do prvenca je došao centarfor Đorđe Rakić, koji je početak drugog poluvremena začinio pogotkom.

Crveno-beli su dominirali tokom celog toka susreta. Stvorili su veliki broj šansi, kontrolisali posed lopte i tek na momente iskazivali slabosti, koje "ćurani" u nekoliko navrata nisu uspeli da iskoriste. Talentovani Predrag Rajković je i u drugom prvenstvenom meču ove sezone ostao nesavladan.

PROČITAJTE TOK MEČA:

90+2. minut - Kraj utakmice.
86. minut - Na terenu je još jedan mladi fudbaler Zvezde. Mihajlo Ristić je zamenio Vukana Savićevića.
85. minut - Ivanović se oprobao posle asistencije Lepovića, ali uzalud.
80. minut - Ulazimo u poslednjih deset minuta utakmice, sve je odavno rešeno i tempo lagano opada.
78. minut - Crveno-beli pokušavaju da "umrtve" igru, ali Savković je presekao loptu, krenuo ka golu i oprobao šut iskosa sa leve strane.
74. minut - Teren napušta i Savo Pavićević usled povrede, a na terenu ga menja još jedno zvezdino dete, Vukašin Jovanović.
71. minut - Rakić mesto ustupa Luki Joviću, koji dobija ovacije od strane publike.
69. minut - Šušnjar je imao zicer, ali je loptu poslao pored gola.

67. minut - GOOOOOOOL!!! - Lazović stavlja tačku na pitanje pobednika. Najlepša akcija Beograđana na susretu uspešno je realizovana. Lucidno dodavanje Milijaša "sa centra" iskoristio je Darko Lazović. Najpre je dao for grudima, a zatim matirao Perića šutem u dalji ugao.

61. minut - Žuti kartona za Mijailovića zbog povlačenja za dres Arsenijevića.
57. minut - Slobodnjak za crveno-bele. Veliku priliku propustio je Lazić posle udarca glavom. Lak posao za Perića. Milijaš nije uspeo da upiše asistenciju.
53. minut - Ritam utakmice je drastično opao posle gola domaćih. Akcija se odvija jedino na sredini terena.

48. minut - GOOOOOOOL!!! Rakić za 2:0. Zvezda je duplirala prednost. Visoki napadač crveno-belih iskoristio je dobar prodor Pečnika i nije mu bilo teško da plasira loptu u mrežu. Igrači Jagodine tražili su prekršaj nad golmanom Perićem, ali je arbitar pokazao na centar. Neposredno pre pogotka na severnoj tribini je počeo vatromet.

46. minut - Počeo je drugi deo meča. Nema izmena u sastavima ekipa.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
44. minut - Domaćin ne posustaje. Želi da pre odmora dođe do još jednog pogotka.

38. minut - GOOOOOOL!!! - Projektil Nenada Milijaša sa 30 metara iz slobodnjaka. kapiten Zvezde nije se libio da okuša levicu i nije pogrešio. Lopta se od leve stative velikom silinom odbila u mrežu.

35. minut - Solidan pokušaj Lazovića iz slobodnog udarca, a kontru sprečava Kovačević i dobija žuti karton.
31. minut - Jagodina se polako oslobađa pritiska. Cvetković je snažno šutirao, ali je mladi golman Rajković odlično intervenisao.
23. minut - Pokušaj Savićevića da padom na ivici šesnaesterca iznudi prekršaj za najstrožu kaznu nije prošao, a u kontri odličnu priliku je propustio Savković.
20. minut - Zvezda nikako da valorizuje inicijativu. Savićevićev pokušaj odbranio je Perić.
17. minut - Nesporazum Milijaša i Rakića u kaznenom prostoru rivala. Velika prilika je otišla u nepovrat. Napadač je bio na petercu, ali lopta nije bila dovoljno upotrebljiva.
14. minut - Šut kapitena Milijaša sa distance golman Jagodine je ukrotio.
10. minut - Pečnik je imao priliku posle kornera, ali je lopta proletela pored gola.
2. minut - Pre početnog udarca minutom ćutanja odata je počast nekadašnjem golmanu Crvene zvezde Vladimiru Beari.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Mijailović, Lazić, Pavićević, Petković, Savićević, Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić, Pečnik.

JAGODINA: Perić, Filipović, Mihajlović, Gašić, Milinković, Savković, Arsenijević, Mitošević, Cvetković, Šušnjar, Martinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online