Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.04.2010.
15:28
Vestionline A

LŠ: "Tobdžije" na Kamp Nou, Inter u Moskvi

U naredna dva dana biće odigrani revanš mečevi četvrtine finala fudbalske Lige šampiona u kojima će biti veoma uzbudljivo i neizvesno, pošto je u prvim duelima samo Lion protiv Bordoa stekao prednost od dva gola.

Najkvaliteniji meč prošle sedmice odigrali su Arsenal i Barselona u Londonu (2:2).

Neće moći da pomogne ekipi - Ibra

Trener Barselone Pepe Gvardiola u utorak neće moći da računa na strelca dva gola na "Emiratima", Zlatana Ibrahimovića, koji se povredio uoči prvenstvenog meča sa Atletikom iz Bilbaoa (4:1). Dodatni problem aktuelnom šampionu predstavlja i suspenzija štoperskog para Karlos Pujol i Žerard Pike.

Emanul Peti, koji je u karijeri nastupao za oba tima, tvrdi da Arsenal ima psihološku prednost pred revanš.

"Arsenal nema šta da izgubi, za razliku od Barselone. Da sam na Vengerovom mestu rekao bih igračima da su igrači Barselone pod velikim pritiskom, jer kao favoriti i šampioni mogu da izgube. Ipak, prednost dajem domaćinu jer treba očekivati da se razigra Lajonel Mesi, koji u prvom meču nije puno toga pokazao. Pored toga, "Kamp Nou" je mnogo veći od "Emirejtsa", a Arsenal mora da napadne tako da će navalni igrači Barselone imati mnogo više prostora", rekao je Peti.

Menadžer Arsenala Arsen Venger takođe tvrdi da njegov tim nije bez šansi, iako će biti bez pomoći povređenog kapitena Ceska Fabregasa i iskusnog Vilijama Galasa.

"Odigrali smo egal meč sa Barselonom, stvarali šanse, i imali odličan posed lopte protiv sjajne španske ekipe. Samopouzdanje i karakter imamo i potrebno je u utorak samo da im se približimo malo više, da ih stegnemo i ne damo im da se 'igraju' sa loptom. Igraće bez dva centralna beka i to su veoma dobre vesti za nas. Znamo da nas čeka naporan meč, ali ako imamo želju da osvojimo ovaj trofej, moramo da pobedimo šampiona", rekao je Venger.

Drugi duel u utorak uveče u Moskvi će odigrati CSKA i Inter. Milanezi su u prvom duelu odigrali onoliko koliko im je trebalo za pobedu (1:0) i veliki su favoriti za prolaz u polufinale. Posebno jer zbog dva žuta kartona za CSKA neće nastupati najbolji igrač Miloš Krasić. Sa druge strane Žoze Murinjo računa na najjači sastav na čelu sa veoma raspoloženim argentinskim napadačem Militom.

Interesantno će biti na "Old Trafordu" gde Mančester junajted protiv Bajerna juri 1:2 iz Minhena. Pored toga što su u poslednjoj sekundi izgubili meč, "crveni đavoli" su izgubili i najboljeg strelca i igrača, Vejna Runija, koji je povredio članak. Ipak, danas su se u Engleskoj pojavile informacije da će menadžer Aleks Ferguson uvrstiti u tim Runija, koji navodno ima 40% šanse da zaigra u revanšu. Da se "čudo" ipak neće desiti potvrđuju i reči veterana Gerija Nevila.

"Poslednjih osam meseci Vejn je naš najbolji igrač i pravi vođa tima. Svaki njegov izostanak teško je nadomestiti, ali moramo da naučimo da do uspeha ne možemo da dođemo ako se oslanjamo na samo jednog igrača. I 1999. godine smo u finalu igrali bez Roja Kina i Pola Skolsa, pa smo pobedili Nemce", rekao je Nevil.

Sa druge strane Luis van Gal ima problema samo samo Arjenom Robenom, koji je povredio mišić. Poslednje vesti iz kluba iz Bavarske govore da će se on ipak naći u startnoj postavi u Mančesteru.

Poslednji, ali ne i najmanje interesantan duel, odigraće Bordo i Lion. U prvom meču na "Žerlanu" Lion je slavio sa 3:1, ali je utisak da je Bordo imao zrelije šanse i da je diktirao tempo. Ekipa Liona zato pred revanš ne preti previše, posebno jer će igrati bez prvog napadača Lisandra Lopeza, kao i Sidnija Govua, dok će veznjak Tulalan i defanzivac Kris početi meč sa klupe.

"Ja samo mogu da poručim mojim igračima da u meč uđu sa željom i htenjem za pobedom kao u prvom meču. Bordo jeste izgubio u prvenstvenom meču, ali je ovo sasvim druga dimenzija", rekao je trener Liona Klod Puel.

Ekipa Lorana Blana se u revanšu oslanja na virtuoznost Joana Gurkufa i efikasnost sjajnog Maruna Šamaka.

"Teško ćemo doći do cilja ako ne uspemo da dignemo glave i promenimo stav", rekao je Blan.

Bordo ima tri vezana poraza, a kapiten tima Alu Dijara ne krije da je ekipa malo moralno uzdrmana.

"Nije nam lako...izgubili smo tri meča za redom i to utiče na moral ekipe. Trenutno ne igramo kao šampioni", rekao je Dijara.

Četvrtfinale Lige šampiona - revanši:
utorak, 06. april:
CSKA - Inter 18,30 (prvi meč 0:1)
Barselona - Arsenal 20,45 (2:2)

sreda, 07. april:
Bordo - Lion 20,45 (1:3)
Mančester j. - Bajern 20,45 (1:2)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online