Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.08.2014.
11:11
Beta A

Za vikend počinje domaće fudbalsko prvenstvo

Takmičenje u domaćem fudbalskom prvenstvu Super ligi Srbije počinje za vikend, brojni klubovi su u finansijskim problemima, a njih pet, među kojima su Crvena zvezda i Partizan, zbog dugovanja neće moći da registruju nove igrače.

Duel Gogića i Luke na prošlosezonskom derbiju
 

Zvezda, Partizan, OFK Beograd, Rad i Vojvodina zbog dugovanja neće moći do početka takmičenja da registruju ukupno 25 fudbalera - crveno-beli i Rad po devet igrača, OFK Beograd pet, a Partizan i Vojvodina po jednog.

Disciplinska komisija FSS je ukinula suspenzije registracije novih igrača Jagodini, Donjem Sremu, Napretku, Novom Pazaru, Čukaričkom i Radničkom iz Kragujevca.

I ova sezona počinje posle neuspeha klubova u kvalifikacijama za evropska takmičenja, pošto je od četiri kluba Partizan jedini srpski predstavnik. Jagodina, Vojvodina i Čukarički su nastup u kvalifikacijama završili u drugom kolu.

Partizan je ove sezone igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ga je u trećem kolu eliminisao bugarski Ludogorec na osnovu pravila o postignutom golu u gostima. Crno-beli će danas u 13 časova dobiti protivnika u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Zvezda u prvenstvo ulazi sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem, koji je na klupi zamenio Slavišu Stojanovića. Bivši kapiten crveno-belih
će pokušati da odbrani titulu, a u prvom kolu njegova ekipa sutra od 19.30 igra na svom terenu protiv Radničkog iz Niša. Radnički u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, a ekipu će predvoditi proslavljeni trener Dragoslav Stepanović.

Partizan u utakmicu protiv Voždovca, u nedelju od 17 časova na stadionu Obilića, ulazi posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i želi pobedom da se iskupi i dobro započne šampionat u kome je cilj isti - titula. Jagodina, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu, pokušaće da ponovi dobre rezultate i izbori se za izlazak u evropsko takmičenje. Ekipa Mladena Dodića u prvom kolu, sutra od 20 časova, igra protiv Mladosti iz Lučana, koja se ove sezone posle šest godina
vratila u Super ligu. Čukarički se nada da će i ove sezone ponoviti igru i rezultate iz
prethodne. Trener Vladan Milojević ima na okupu uigrani tim, koji će sutra od 20 časova u Kruševcu igrati protiv Napretka, koji u sezonu ulazi sa novim trenerom Sinišom Gogićem.

Vojvodina sa podlmađenim timom dočekuje novu sezonu, ovog leta prodali su Genku Sergeja Milinkovića Savića i Mančester junajtedu mladog golmana Vanju Milinkovića Savića, koji će braniti u novosadskom klubu još godinu dana. Ekipa Zorana Marića će u prvom kolu, u nedelju od 19 časova na svom "Karađorđu" igrati protiv OFK Beograda, koji je u završnici prošle sezone zadržao superligaški status. Tim sa Omladinskog stadiona predvodiće Dejan Đurđević, a u ekipu je sigao bivši fudbaler Partizana Milan Obradović.

Fudbaleri Novog Pazara sutra od 17.30 na svom terenu igraju protiv Rada. Ekipu iz Pazara preuzeo je Dragan Kanatlarovski, a od ove sezone utakmice na Gradskom stadionu će se igrati pod reflektorima. "Građevinari" su ostali u Super ligi posle baraža sa Metalcem. Umesto dvomeča odigrana je jedna utakmica, pošto ekipa iz Gornjeg Milanovca nije želela da igra revanš zbog incidenata na stadionu i bacanja suzavca. Trener Milan Milanović će pokušati da ekipi sačuva superligaški status i popravi utisak iz prošle sezone. Fudbaleri Spartaka sutra od 17.30 u Subotici igraju protiv Radničkog iz Kragujevca. Trener Petar Kurćubić će sa podmlađenim timom
pokušati da zadrži kontinuitet nastupa u Super ligi, a njegov kolega iz Radničkog Dragoljub Bekvalac da izbegne "scenario" iz prošle sezone i borbu za opstanak.

Borac iz Čačka se posle dve sezone vratio u Super ligu, a ekipu će predvoditi trener Bogić Bogićević. Borac će sutra od 20.30 na svom stadionu igrati protiv Donjeg Srema, koji je prošle sezone u završnici uspeo da ostane u ligi.

Parovi prvog kola Super lige Srbije:

Subota:

Novi Pazar - Rad (17.30)
Spartak - Radnički (KG) (17.30)
Crvena zvezda - Radnički (N) (19.30)
Jagodina - Mladost (20.00)
Napredak - Čukarički (20.00)
Borac - Donji Srem (20.30)

Nedelja:

Voždovac - Partizan (17.00)
Vojvodina - OFK Beograd (19.00)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online