Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.08.2014.
12:58
Beta A

Terzić: Nije realno da platimo dug za 30 dana

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić je rekao da taj fudbalski klub ni za dodatnih 30 dana neće moći da plati dugovanja prema bivšim igračima i klubovima, da je na korak od gašenja i da Fudbalski savez Srbije mora da promeni kriterijume.

 V.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i trener Nenad Lalatović
 

"Zvezda ima 4,9 miliona evra duga prema bivšim igračima i klubovima na ime obeštećenja. U tu sumu, koju bi nesporno trebalo da izmirimo spada 1,5 miliona evra izvršnih presuda, što znači da su se određeni igrači i klubovi obratili disciplinskom sudiji koji je doneo presudu da dok ne izmirimo te obaveze, ne možemo da registrujemo nove igrače. Znači, 3,4 miliona evra još nije ni došlo do sudije", rekao je Terzić za današnje izdanje "Sportskog žurnala".

Fudbalski savez Srbije je dao dodatni rok od 30 dana fudbalskim klubovima da izmire svoja dugovanja. Pored Zvezde, radi se o OFK Beogradu, Napretku i Mladosti iz Lučana.

"To nije realno. Kao što nije realno ni da to bude kriterijum za dobijanje licence. Imam utisak da je FSS 'zategao' kao da smo u Švajcarskoj. Mora da promeni kriterujume. FSS preteruje, pravi se fama. U narednih 30 dana niti će Crvena zvezda, niti preostali klubovi neće izmiriti dugovanja", rekao je Terzić.

On je istakao da će klub regulisati pravosnažne presude kako bi mogao da registruje nove igrače.

"I ako to ne učinimo Crvena zvezda bi trebalo da se takmiči. Isplatiće se kad dođu srećnija vremena. Nije primereno da angažujemo nove igrače, dok se ne izmire stari dugovi. Registracija je jedna tema, a dobijanje licence nešto drugo", rekao je on i dodao da je klub "bez dinara" doveo devet novih igrača.

Bivši predsednik FSS je rekao da se zalaže da se uslovni karakter licence primeni na celu sezonu i da ne strepi.

"Taman posla da nekog izbace posle 30 dana. Ne strepim, nije Crvena zvezda moja svojina. Rekao sam na sastanku da se ne držimo svega kao pijan plota, država nam je pred bankrotom. Fudbal se u Beogradu i Srbiji igrao i u vreme Drugog svetskog rata, pod okupacijom. Sada je došao neko pametan da kaže da se neće igrati kako bi se primenio pravilnik. Moramo da se stegnemo, Berlin je 1945. godine sravnjen sa zemljom, pa su se iz pepela izdigli snagom i energijom. Ako ne budemo Nemci u glavama, preti gašenje Crvene zvezde. U najtežoj je situaciji od
osnivanja. Radimo na registraciji igrača i da budemo šampioni. Dajemo maksimum, ali su problemi daleko ozbiljniji nego što smatra javnost, FSS i neki zaposleni", rekao je Terzić. 

Takmičenje u novoj sezoni u Super ligi Srbije počinje predstojećeg vikenda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online