Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.06.2014.
10:57
Beta A

Hrvatski mediji: Reprezentacija nemoćna i jadna!

Hrvatski mediji danas su oštro kritikovali igru svoje reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Brazilu i selektora Nike Kovača, posle poraza od Meksika (1:3) i eliminacije sa Mundijala.

Nemoć: Niko Kovač

Reprezentacija Hrvatske sinoć je izgubila od Meksika sa 1:3 u utakmici trećeg kola Grupe A na Svetskom prvenstvu i takmičenje završila u prvoj fazi.

Pod naslovom "Niko ekipa ti je bez veznjaka, a igra bezvezna", portal Indeks je počeo analizu rada domaćeg Saveza.

"Nastavak kontinuiteta u Savezu po kojem je ključni kriterijum za novog selektora taj da je trenerski početnik i (Zdravko) Mamićev pouzdanik (Slaven Bilić) ili njegov partner iz crno-crne koalicije (Igor Štimac), nastavljen je i dolaskom braće Kovač, koje s Mamićima veže kumstvo i prijateljstvo", naveo je Indeks.

Igrači ni ovog selektora "nisu shvatili", a u tri utakmice na kojima je vodio ekipu na SP, navijači Hrvatske nisu imali preteranih razloga za smeh, barem ne od sreće, jer je tri puta mešao tim, piše Indeks.

"Ekipa je protiv Meksika izgledala i igrala po onoj Mandžukićevoj nakon remija protiv Srbije: 'Nismo shvatili selektora'. Nevidljivi napadač verovatno je isto mrmljao u bradu i protiv Meksika, jer na utakmici u kojoj je sve trebalo biti podređeno napadu, golu i pobedi, bio je potpuno odsečen", navodi se.

Jutarnji list naveo je da su "vatreni doživeli tužan kraj" i pisao o "varljivoj statistici" i "zelenom" Niki Kovaču koji je "pao na popravnom".

"Hrvatska je više držala loptu u posedu - 55 odsto naprema 45 Meksika. Imali smo i više tačnih dodavanja - 376 naspram 299, ali rezultat na sajtu FIFA piše 3:1 za Meksiko. Izgledala je Hrvatska nemoćno i jadno, baš kao i pre 12 godina u Japanu", naveo je Jutarnji.

"Ono što nije uspeo kao igrač, Niko Kovač nije ni kao trener, 16 godina smo čekali prolaz u drugi krug Svetskog prvenstva, verovali da je ova generacija ta. Da je stiglo vrijeme. Ali nije... Neće to veče ostati upamćeno po hrabroj igri, pre po velikom posrtanju (Ivana) Rakitića, (Ivana) Perišića, Mandžukića. Luka Modrić 'probudio'
se u drugom delu i taman kad je izgledalo da stvari idu na bolje, Luka je 'zaspao'", piše list.

Hrvatski mediji osvrnuli su se i na pisanje svetskih medija o eliminaciji "vatrenih" sa Svetskog prvenstva.

"Meksiko je i sedmi put uzastopno prošao grupu, a Hrvatska je ponovo razocarala svoje navijace", piše Vol strit džornal, koji navodi da su posebno razocarali hrvatski napadaci.

"Zvezda Bajerna Mandžukić nije uputio udarac prema golu, u prvom delu pipnuo je loptu samo devet puta, a hrvatski golman Stipe Pletikosa duplo više. Veteran Ivica Olić se brzo umorio, a sredinom drugog dela hrvatska igra se raspala", piše list.

Rojters je naveo da je hrvatska ekipa bila borbena, ali bezidejna, pogotovo u napadu.

"Hrvatska je izgubila od Meksika jer se previše uzdala u iskustvo svojih napadača, a ekipi je nedostajalo sveže krvi, mladih i poletnih igrača. Rupe u hrvatskom timu su bile očite i nisu ih mogle zakrpiti ni zvezde poput Modrića ili Mandžukića, pa ni pobeda nad vrlo slabim Kamerunom", naveo je Rojters.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.06.2014. 11:12
Jedan poznati ugostitelj i iz Zagreba (Ilica) je sav sretan sto ce da dobije tako brzo stolnjake nazad za svoj restoran.
Utorak 24.06.2014. 13:25
Иако волим што нису проши, јер мислим да су ситнице одлучивале и да смо и ми лако могли одемо - не играју они не знам колико боље од нас тренутно! Мени је занимљиво то што мислим да европским тимовима, дефинитивно, не одговара клима ! Синоћ је влажност ваздуха била 82%, и многи европски тимови не могу да се тако брзо аклиматизују ! Лоше партије Енлеске, Немачке, Португала, Италије .....Као да нико од њих не зна а игра фудал. А ови Латино тимови се одлично сналазе у овим условима ! Мислим да је немогуће да су ТОЛИКО бољи!
Utorak 24.06.2014. 14:27
Stvarno losa utakmica Hrvatske reprezentacije, medjutim imam osecaj da su tu mediji dodali ulja na vatru, jer je bilo carki- npr u vezi golisavih slika. Slicno je bilo i s nasom reprezentacijom koje su novinari doveli do stanja usijanja sto se pokazalo i na terenu- mada opet, ti fudbaleri bi trebali biti profesionaci i ne obracati paznju na medije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online