Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.03.2010.
01:44
Vestionline A

LŠ: Barsa u Londonu, Inter čeka "armejce"

Fudbaleri aktuelnog šampiona Evrope Barselone u sredu gostuju Arsenalu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok u drugom susretu Inter u Milanu dočekuje moskovski CSKA.

Arsenal i Barselona sastajali su se u finalu elitnog takmičenja 2006. godine u Parizu, kada je katalonski tim golovima Etoa i Beletija slavio 2:1. Prethodno je prednost "tobdžijama" doneo Sol Kempbel, koji je i danas u timu Arsenala.

Barselona je u prošlom kolu španskog šampionata pobedila Majorku 1:0 i zadržala vodeću poziciju sa najvećim rivalom Realom. Trener Pepe Gvardiola imaće problema u sredini terena, jer ne može da računa na standardnog Anresa Inijestu, koji je jedan od najboljih igrača tima. Međutim, Barselona ima nekoliko dobrih igrača koji bi mogli da ga zamene, pre svih Pedro Rodrigez, igrač koji je ušao u istoriju fudbala kao jedini igrač koji je postigao gol u svakom takmičenju u jednoj sezoni.

Olakšavajuća okolnost za Gvardiolu je ta što se njegov tim nalazi u impresivnoj golgeterskoj formi, Mesi i kompanija su na poslednjih pet susreta postigli 15 golova, odnosno tri po meču! Prednjačio je fenomenalni Mesi koji je na tih pet susreta postigao čak osam golova! Iz tog razloga Gvardiola je najavio napadačku igru i na "Emiratima".

Sa druge strane, Arsenal posle kiksa sa Birmingemom (1:1) polako gubi korak sa čelsijem i Mančester junajtedom u borbi za titulu u Premijer ligi. Ipak, Arsen Venger ne odustaje od ambicija da sa ovim timom osvoji domaće prvenstvo i Ligu šampiona. Francuz na klupi Arsenala ne može da računa na Galasa, Đurua, Gibsa, Ramzija i odavno povređenog Van Persija. Još uvek je pod znakom pitanja kapiten Sesk Fabregas, ali će najverovatnije biti u prvih 11.

U drugom meču Inter iz Milana dočekuje moskovski CSKA. Ova dva tima sastala su se u sezoni 2007/08. u grupnoj fazi Lige šampiona. Milanezi su bili bolji u oba meča (4:2, 2:1).

"Nero-azuri" su u veoma lošoj formi kada je u pitanju Serija A pošto su ostvarili samo jedan trijumf u poslednjih pet utakmica, što je dovelo do toga da Roma priđe na samo bod zaostatka. Upravo je Inter poražen od Rome 2:1 u velikom derbiju u subotu, a Žozea Murinja brine neefikasnost ekipe, koja je u tom meču propustila nekoliko zaista dobrih šansi.

Portugalski stručnjak imaće problema i u odbrani pošto ne može da računa na suspendovanog Lusija. Umesto njega bi trebalo da zaigra Marko Materaci, jer Kristijan Kivu još uvek nije sto odsto spreman za napore kakve iziskuje ovo takmičenje. Kaznu odrađuje i Tijago Mota, a njega će najverovatnije zameniti Sali Muntari.

Kada je CSKA u pitanju, Moskovljani su već ostvarili najveći uspeh u istoriji ovog takmičenja, i bez ikakvog pritiska stižu u Milano. Srpski internacionalac Miloš Krasić biće udarna igla "armejaca" zajedno sa odličnim Japancem Hondom, koji je ove zime stigao i golovima već oduševio sve navijače CSKA.

Moskovski tim koji sa klupe predvodi Leonid Slutski je u dobroj formi što potvrđuju i rezultati prva tri kola šampionata Rusije, u kojima su sa sedam bodova među vodećim ekipama.

Verovatni sastavi:
ARSENAL: Almunija, Sanja, Kliši, Fermalen, Song, Volkot, Fabregas, Dijabi, Nasri, Aršavin, Bendtner.
BARSELONA: Valdes, Maksvel, Alveš, Pujol, Milito, ćavi, Ture, Buskets, Pedro, Mesi, Ibrahimović.

 

INTER: žulio Cezar, Maikon, Santon, Samuel, Materaci, Zaneti, Muntari, Kambijaso, Snajder, Eto, Milito.
CSKA: Akinfeev, Ignaševič, A. Berezeucki, V. Berezucki, šenikov, Rahimić, Aldonjin, Krasić, Mark Gonzales, Necid, Džagoev.

Rezultati:

Olimpik Lion - Bordo 3:1 (2:1)
Lisandro Lopez 10', Bastos 32', 77'(pen) - Šamah 14'

Bajern - Mančester Junajted 2:1 (0:1)
Riberi 77', Olić 90'+2 - Runi 2'

Sreda, 31. mart:
Arsenal - Barselona 20,45
Inter - CSKA Moskva 20,45

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online