Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.06.2014.
16:11
Beta A

Del Boske: Snosićemo posledice zbog eliminacije sa SP

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske izjavio je da će on i igrači snositi posledice zbog eliminacije sa Svetskog prvenstva u Brazilu, na kome je "crvena furija" branila titulu i da treba uraditi "ono što je najbolje za španski fudbal".

Ispod proseka: Visente Del Boske
 

Španija je izgubila od Čilea sa 0:2, u utakmici drugog kola Grupe B i pretrpela drugi poraz na turniru, posle debakla u prvom kolu protiv Španije od 1:5, nakon čega je eliminisana sa Mundijala. To je prvi put da aktuelni šampion završi takmičenje na Svetskom prvenstvu posle samo dve utakmice na turniru. Čile se, pored Holandije, plasirao u drugu fazu takmičenja.

"Kada se ovakve stvari dogode tokom Svetskog prvenstva ili nekog drugog velikog takmičenja, mora biti posledica po trenera i ekipu, ali o tome trenutno ne želim da razmišljam, ima vremena za analizu. Mislim da je ova ekipa dobra, ali moramo da donesemo odluku koja će biti dobra za španski fudbal, a koja će se i na mene odnositi", rekao je Del Boske, preneli su španski mediji.

Čile je na poluvremenu vodio sa 2:0, a taj zaostatak Španci do kraja utakmice nisu uspeli da nadoknade. Golove su postigli Eduardo Vargas i Čarles Aranguis.

"U prvom poluvremenu igrali smo stidljivo i sporo i nismo bili hrabri, pa su nas Čileanci stalno pritiskali. U drugom delu smo imali više prostora i nekoliko šansi, ali pokušavam da pronađem izgovore - igrali smo lošije od Čilea i Holandije i izgubili smo", rekao je Del Boske.

Selektor Čilea Argentinac Horhe Sampaoli rekao je da je niz pobeda Španije na velikim turnirima, svetsko i dva evropska prvenstva, jednom morao da se prekine.

"U fudbalu se sve menja. Španija je tokom godina igrala veoma dobro, ali ta generacija igrača nije mogla tako da nastavi i to je normalno, jer uspeh nije večan", rekao je Sampaoli i dodao da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici ići na pobedu protiv Holandije, kako bi u osmini finala izbegla Brazil.

"Protiv Holandije moramo dobro da igramo, kako bismo pobedili i osvojili prvo mesto u grupi. Ako ne pobedimo, u osmini finala ćemo najverovatnije igrati protiv Brazila, ako oni pobede Kamerun", rekao je Sampaoli.

Čile i Holandija igraće u ponedeljak, 23. juna od 18 časva u Sao Paolu, a u isto vreme Španija i Australija igraće u Kuritibi, utakmice trećeg kola.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online