Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.06.2014.
17:40 >> 20:19h
Vestionline A

Holanđani već u osmini finala!

Pobedom nad Australijom 3:2 u prvom susretu drugog kola B grupe na SP u Brazilu, Holandija se plasirala u osminu finala. "Oziji" su pružili odličan otpor favorizovanim "lalama", koji su pogotkom Memfisa Depaja u 67. minutu stigli do nova tri boda.

Fantastičan gol: Tim Kejhil postigao dosad najlepši pogodak na SP u Brazilu
 

Prštalo je u Porto Alegreu. Australijanci su hrabrom igrom pružili odličan otpor "lalama", ali iskustvo i individualni kvalitet Robena i Van Persija odlučio je pobednika.

Kada je u 54. minutu Mile Jedinak iz penala doveo "kengure" u vođstvo, činilo se da je iznenađenje na pomolu. Ipak, prvo je Robin van Persi iskoristio lošu ofsajd zamku Australijanaca i izjednačio, da bi rezervista Memfis Depaj doneo tri boda četi Luja van Gala. Odlučujućem gol "lala" prethodila je sjajna šansa Australije, koja nije iskorišćena, a onda je napadač PSV šutem sa 25 metara iznenadio loše postavljenog Rajana.

Utakmica će se i pamtiti po fenomenalnom golu kapitena Australije Tima Kejhila koji je uhvatio volej sa 15 metara i zakucao u mrežu Silesena.

 PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj utakmice. Holandija je ovom pobedom obezbedila plasman u osmini finala.
90+1. minut - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade.
87. minut - Poslednjih nekoliko minuta na terenu će biti Lens, koji je zamenio Persija, koji zbog kartna propušta naredno kolo protiv Čilea.
81. minut - Slobodan udarac za Australiju sa 20 metara. Dobra prilika za "kengure". Šutira Mile Jedinak, ali slabo. Nema promene rezultata.
74. minut - De Jong ima šansu, ali dobro interveniše Rajan. "Lale" žele da osiguraju trijumf i plasman u osminu finala.
73. minut - Šansa za Snajdera, posle pasa Robena, ali je izblokiran organizator igre "lala".
67.minut  - GOOOL - 3:2 za Holandiju. Memfis Depaj šutira sa 25 metara, a golu je kumovala loša odbrana golmana Rajana. Pre toga, Australija je imala stopostotnu šansu.
63. minut - Tim Kejhil je pokušao glavom, ali pored gola.
58. minut - GOOOL - Robin van Persi je umakao odbrani Australije i izjednačlio na 2:2.
54. minut - GOOOL - Mile Jedinak dovodi "kengure" u vođstvo. Siguran je bio igrač Kristal Palasa sa bele tačke.
53. minut - PENAL ZA AUSTRALIJU. Bozanić je šutirao, lopta je udarila u ruku Janmata. Sudija je posle malo premišljanja pokazao da je ipak penal.
50.minut - Odličan šut Snajdera, ali je golman Australije Rajan dobro intervenisao. Samo korner za "lale", drugi na meču.
47. minut - Žuti karton za Van Persija. I njega nećemo gledati u poslednjem kolu B grupe, kada "lale" igraju sa Čileom.
46.minut - Počelo je drugo poluvreme. Odmah napad Australije, Leki postiže gol, ali je opravdno poništen zbog faula nad Frajom.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45+1. minut - Umesto Martinsa na terenu je Memfis.
44. minut - Tim Kejhil je dobio žuti karton i on neće igrati protiv Španije. Oštar start strelca gola nad Martinsom. Iznose sa terena defanzivca Holandije.
40. minut - Australija i dalje napada, Holandija čeka priliku za kontru.
33. minut - Nova šansa za Australiju, ali Špiranović slabo šutira, siguran je Selesen.
31. minut - Šansa za Australiju. Brešan šutira iznad gola. Odlična igra Australije.
30. minut - Malo je spalsnuo ritam. Australijanci imaju veći posed lopte. "Lale" čekaju kontre.
26. minut - Snajder iz kornera, pokušao je Flar glavom, ali pored gola. Rasplamsala se igra u poslednjih nekoliko minuta, posle uspavanke koje smo fgledali u prvih 20 minuta.

21. minut - GOOL - 1:1. Australijanci izjednačuju. Tim Kejhil, fantastičan gol. Najepši na šampionatu. Kakva volejčina iskusnog Australijanca. Pogledajte remek delo Tima Kejhila:

20. minut - GOOOL - Solo akcija Arjena Robena. Vodi Holandija. Sevnula je kontra, najjače oružje Holandije. 50. gol na šampionatu.

18. minut - Prvi šut za Holandiju uputio je Van Peris glavom, ali slabo. Ostaje bez golova.
16. minut - Prvi korner za Australiju, posle šuta Brešana.
14. minut - Australija se hrabro odupire favorizovanim "lalama".
11. minut - Australija ima više posed u svojim nogama.
6. minut - Roben je bio u prilici, ali se spetljao. Nema uzbuđenja na startu meča.
3. minut - Oštar start Kejhila nad Martinsom.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

AUSTRALIJA: Rajan, Mekgoven, Vilkinson, Špiranović, Dejvidson, Jedinak, Mekkej, Leki, Brešan (od 51. Bozanić), Ojr, Kejhil.

HOLANDIJA: Silesen, De Fraj, Flar, Martins Indi (od 45. Depaj), Blind, Janmat, De Guzman (od 78. Vajnaldum), De Jong, Snajder, Van Persi (od 87. Lens), Roben.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online