Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 16.06.2014.
17:29 >> 21:05h
Vestionline A

Miler i "panceri" zgazili Portugalce

Nemci su pregazili Portugalce i naneli im najteži poraz u istoriji Svetskih prvenstava. Golovima Tomasa Milera u 12. (penal), 45. i 78, i Matsa Humelsa u 32. minutu, Nemačka je pobedila Portugal 4:0 u prvom susretu E grupe na SP u Brazilu. Portugalci su od 38. minuta igrali bez Pepea, koji je dobio crveni karton zbog udaranja Milera.

Pregazili Portugalce: Radost Milera, Gecea i Kedire
 

Portugalska zvezda Kristijano Ronaldo nije se videla na terenu. S druge strane briljirao je Tomas Miler, strelac tri pogotka. Srpski sudija Milorad Mažić odlično je vodio utakmicu.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 38. minutu, kada je kod rezultata 2:0 za Nemačku isključen Pepe, zbog namernog udaranja Milera, Mažić mu je poslao put u svlačionicu i tada je bilo jasno da su Nemci upisali prve bodove. U nastavku susreta, izabranici Joakima Leva lako su sačuvali i uvećali pobedu protiv bezidejnih Portugalaca.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+2. minut - Pokušao je Kristijano Ronaldo, ali je na mestu bio Manuel Nojer. Kraj utakmice - 4:0 za Nemačku.
90. minut - Igraće se još tri minuta.
82. minut - Trostruki strelac Miler napušta teren. U igri je Lukas Podolski.
80. minut - Nemci se igraju sa Portugalcima.
78. minut - GOOOOL - Treći gol Tomasa Milera - 4:0 za Nemačku. Slaba intervencije Patrisija, posle šuta Šurlea. Najbliži je bio Miler i rutinski ubacio loptu u mrežu.
77. minut - Eder šutira, Nojer brani. Ronaldo je "napao" Mažića, tražeći jedanaesterac. Srpski sudija autoritativno vodi meč.
73. minut - Zbog povrede, teren je napustio strelac drugog gola Mats Humels. Umesto njega na terenu je Mustavi, defanzivac Sampdorije.
70. minut - Šansa za Gecea, ali samo korner. Neće gol brzonogo krilo "pancera".
65. minut - Umesto Koentraa na terenu je Andre Almeida.
63. minut - Povredio se Koentrao. Teško će moći da nastavi utakmicu sudeći po bolnoj grimasi.
61. minut - Najboljem igraču današnjice Kristijanu Ronaldu ništa ne polazi za nogom.
58. minut - Nema uzbuđenja u Salvadoru. Nemci lagano troše vreme.
51. minut - Nemci u laganom ritmu u nastavku. Portugalci pokušavaju, ali jalovo. Na drugoj strani velika šansa za Ozila i Milera, koji nisu uspeli da savladaju Patrisija.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Kraj poluvremena. Katastrofa Portugalaca.

45+1. minut - GOOOL - Tomas Miler - 3:0 za Nemačku. Sjajno se snašao igrač Bajerna i pored uspavanog Alveša matirao nesigurnog Patrisija. "Gaženje" Portugalaca. Lekcija Nemaca!

43. minut - Šansa za Gecea, ali je siguran Patrisijo.
40. minut - Toni Kros je šutirao iz slobodnog udarca, ali samo novi, treći korner za Nemačku. Gece je šutirao, ali preko gola.

38. minut - Crveni karton za Pepee, zbog udaranja Milera. Kakva glupost defanzivca Portugala. Prvi crveni karton Pepea u dresu reprezentacije.

37. minut - Koentrao se našao u šansi, ali se spetljao. Samo korner, prvi za Portugal.
36. minut - Nani je imao šansu, ali očajan pas igrača Mančester Junajteda.

32. minut - GOOOL - Mats Humels 2:0. Toni Kros je izveo korner. Sjajan skok i trzaj glave defanzivca Borusije iz Dortmunda.

31.minut - Gece je imao sjajnu šansu posle prodora Ozila, ali je Pereira uspeo da zahvati loptu u korner.
30. minut - Nemci su malo "umrtvili" meč, dok Portugalci ne nalaze načina da ugroze Nojera.
28. minut - Povređen je Hugo Almeida. Umesto napadača Bešiktaša u timu Portugala je Eder.
25. minut - Odličan pokušaj Nanija iz daljine, ali lopta je otišla preko gola.
20. minut - Brzonogi Mario Gece pravi najviše probleme odbrani Portugalaca.
18. minut - Malo je splasnuo ritam utakmice. Nemci su malo "stali" na loptu.
14. minut - Odlična utakmica u Salvadoru. Šanse zna obe strane. Uživanje za ljubitelje fudbala. Ovo je bio peti penal na SP. Svih pet je iskorišćeno. Na tribinama je i Angela Merkel, kancelarka Nemačke.

12. minut - GOOOL - Siguran je bio Tomas Miler sa bele tačke. 1:0 za Nemačku.

10. minut - Penal za Nemačku posle starta Pereire nad Geceom. Sudija Mažić bio je blizu prekršaja. Čini se da je doneo ispravnu odluku. Žuti karton za Pereiru.
8. minut - Šansa za Ronalda, ali je odlično odbranio Nojer. Portugalci opasniji. Šansa na drugoj strani za Nemce. Kedira je promašio prazan gol sa 25 metara posle očajne intervencije golmana Patrisija.
7. minut - Šutira Ronaldo, ali daleko preko gola Nojera.
5. minut - Prvi ozbiljan napad Portugala. Brzonogi Kristijano Ronaldo uposlio je Almeidu, ali je loše šutirao napadač Portugalaca.
2. minut - Prva šansa za Nemce. Mario Gece šutira glavom, ali nema opasnosti po Patrisija.
1. minut - Utakmica je počela. Meč sudi naš Milorad Mažić.

SASTAVI:

NEMAČKA: Nojer, Boateng, Mertesaker, Humels (od 74 Mustafi), Hovedes, Kedira, Lam, Kros, Ozil (od 62. Šurle), Gece, Miler (od 82. Podolski).

PORTUGAL: Patrisio, Pereira, Alveš, Pepe, Koentrao (od 66. A. Almeida), Mutinjo, Meireleš, Veloso (od 46. Košta), Nani, H. Almeida (od 29. Eder), Ronaldo.

Ponedeljak 16.06.2014. 18:58
Nemci osvajaju ovo SP. Nisu vec dugo, uvek su u samom vrhu fudbala, a i koliko im je nacista izbeglo u Brazil verovatno se osecaju kao kod svoje kuce.
Ponedeljak 16.06.2014. 18:47
2:0 za pola sata. Portugal kao nekad Juga, vrhunski individualci,trener sve, ali protiv nemaca rezultatski slabo. Ostali su bez Pepea, izgleda da im se sprema potop.
Ponedeljak 16.06.2014. 23:05
Svaka čast! Njemačka mi je uvijek favorit na prvenstvima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online