Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.06.2014.
13:20
Beta A

FederBet: U Super ligi Srbije nema nameštenih utakmica!

Evropska organizacija koja se bavi istraživanjem nameštanja utakmica FederBet saopštila je da je prošle i ove godine "sigurno namešteno" 110 fudbalskih utakmica, a da među njima nema nijedne iz Super lige Srbije.

Sve je regularno: Detalj sa utakmice Vojvodina - Crvena zvezda
 

FederBet je svoj godišnji izveštaj predstavio Evropskom parlamentu, a u njemu se navodi da je "sigurno namešteno 110 utakmica, a da je 460 pod sumnjom", a nigde se ne pominje Super liga Srbije. U izveštaju se navodi da je krajem maja ove godine nameštena utakmica Serije A između Katanije i Atalante, kao i pojedine utakmice iz druge lige i nižih liga Italije. Tvrdi se i da su nameštene utakmice iz engleskih konferencija Jug i Sever, Lige Velsa i jedan meč ženske premijer lige.

Povodom tih tvrdnji, predsednik Udruženja evropskih profesionalnih fudbalskih liga (EPFL) Frederik Tirije zatražio je objašnjenje i dodatne informacije od FederBeta.

"Ove optužbe su izuzetno štetne. U ime naših članica, tražim da nam odmah obezbedite sve informacije, kako bi svi u našem udruženju mogli da shvate situaciju. Ako odbijete da nam ih dostavite, EPFL zadržava pravo da tuži za klevetu FederBet", navodi se u pismu Tirijea FederBetu, u koji je agencija Beta imala uvid.

Kako se navodi, namešteni su i neki prijateljski mečevi ove godine, među kojima i Levski Sofija - Lacio, kao i utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i Ligu Evropa, među kojima su oba duela Čelika i Budimpešte. Takođe, u izveštaju piše i da su nameštene pojedine utakmice iz kiparske prve divizije, kineske superlige, kao i tri utakmice iz druge portugalske lige, jedna iz francuske druge lige, Bastija - Klermon i nekoliko njih iz francuskih nižih liga.

FederBet tvrdi da su utakmice nameštane i u grčkoj superligi, albanskoj superligi, letonskoj, litvanskoj, ukrajinskoj, uzbekistanskoj, gruzijskoj, bugarskoj, pa čak i u kanadskoj ligi. Navodi se i da su namešteni pojedini teniski mečevi na čelindžerima, dve košarkaške utakmice Baltičke lige, kao i jedan evropski meč odbojkašica.

Ponedeljak 16.06.2014. 14:19
Ovi su istraživali utakmice ? NE GOSPODO U SRBIJI SE NAMEŠTA POLUSEZONA . TO JE NAJNOVIJI IZUM IZ LJUTICE BOGDANA KOJI NIJE OVE GODINE PROŠAO KOD UEFE .
Ponedeljak 16.06.2014. 20:56
Sefovi kladionica kazu da nije bilo namestenih utakmica ?????? Cirkuz jos jedan..aaahhhahahaa.. Fudbal je kriminalni sport u kom se vrte velike pare. Fudbal je paravan za najvece kriminalce i tzv sportiste.. Poslednji fudbaler sa diplomom fakulteta je bio Sokrates (stomatologija) pre 30god. Fudbal je droga za priglupu raju !!!! .. i nista vise !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online