Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.03.2010.
19:17
Vestionline A

LŠ: Mančester u Minhenu, Lion čeka Bordo

U utorak se nastavlja Liga šampiona prvim mečevima četvrtfinala u kojima Bajern na "Alijanc Areni" dočekuje Mančester Junajted, dok u francuskom duelu Bordo gostuje na "Žerlanu" ekipi Liona.

U derbiju prvog dana Bajern u Minhenu dočekuje Mančester junajted, u reprizi finala iz 1999. godine. Nemci se i danas nerado sećaju tog 26. maja kada su vodili 1:0 do samog kraja utakmice, a potom golovima Šeringema i Solskjara u zaustavnom vremenu ostali bez trofeja.

Gotovo 11 godina kasnije "crveni đavoli" stižu na "Alijanc arenu" kao blagi favoriti. Mančester je u poslednjem kolu Premijer lige pregazio nejaki Bolton 4:0, a menadžera Aleksa Fergusona posebno raduje igra napadača Dimitra Berbatova koji je sa dva gola pokazao da nije Vejn Runi jedini postiže golove. Treba reći da Runi nije igrao na "Ribok stadionu" zbog problema sa kolenom, ali će ipak biti u sastavu za duel sa Bavarcima. Još od ranije menadžer Ferguson ne može da računa na povređene Andersona, O'Šeja, Ovena, Hargrivsa i Brauna.

U tim se vraća i Rio Ferdinand, koji će zajedno sa srpskim reprezentativcom Nemanjom Vidićem činiti odbrambeni bedem protiv domaćina na "Alijanc Areni".

"Bajern ima nekoliko fudbalera koji su izuzetno jaki „na lopti". Igrači kao što su Frenk Riberi i Arjan Roben diktiraju pakleni ritam i veoma su opasni u igri jedan na jedan. Takođe imaju i nekoliko „old skul" napadača koji su nezgodni u kaznenom prostoru. Međutim, ne pravim veliku razliku među protivnicima i ukoliko želiš rezultat, moraš „preći" preko svega što ti se nađe na putu. Bajern ima svoje mane i probaćemo da ih iskoristimo. Mi smo u Nemačku došli da bismo pobedili, budite uvereni u to", rekao je Vidić.

Sa druge strane, Bajern u ne baš sjajnom raspoloženju dočekuje Junajted posle subotnjeg poraza od Štutgarta na svom terenu (2:1) i pada na drugo mesto Bundeslige.

Trenera Luja van Gala može da brine slaba igra odbrane u duelu sa "švabama", naročito ako se uzme u obzir da će u utorak uveče Lam, Badštuber i Van Bujten ispred sebe imati daleko opasnije igrače nego što su to bili Marika, Kakau i Gebhart. Još veći problem mogao bi da predstavlja eventualno odsustvo Arjena Robena koji se tokom meča sa Štutgartom požalio na bolove u listu.

"Neću rizikovati sa Robenom. On nije povređen, nego, kako su mi lekari rekli, njegov mišić se samo "umorio". Ovo je veoma važan meč za nas i na Robena ću računati samo ako dobijem garancije da je 100 odsto spreman", rekao je Van Gal i dodao da se prvi strelac ekipe Mario Gomeš oporavio od povrede, ali da neće biti starter u sutrašnjem meču.

Mnogo manje pažnje privući će duel dve francuske ekipe koje su osvojile poslednjih osam titula u Francuskoj, Liona i Bordoa. Lion je za vikend pobedio Grenobl 2:0 i vratio se u trku za titulom šampiona te zemlje, dok je Bordo ostao bez prvog trofeja u sezoni pošto je poražen u finalu Liga kupa od Marseja rezultatom 3:1.

Interesantno, poslednji nerešen rezultat ovih timova zabeležen je 5. februara 2006. godine kada je bilo 0:0 u okviru prvenstva. Od tada, u narednih devet utakmica rezultat je 5:4 za Bordo.

Trener Liona Klod Puel malo je kombinovao u susretu sa Grenoblom, kako bi odmorio tim za daleko važniji meč sa Bordoom. Tako su Miralem Pjanić i Lisandro Lopez susret počeli sa klupe, ali je sasvim sigurno da će se naći u prvom timu za duel sa Žirondincima.

Na drugoj strani, Bordo je u najjačem sastavu poražen u finalu Liga kupa i ne treba očekivati radikalne promene tima Lorana Blana u sutrašnjem meču.

Verovatni sastavi:
BAJERN MINHEN: But, Lam, Badštuber, Demikelis, Van Bujten, Van Bomel, Švajnštajger, Riberi, Roben, Olić, Gomez.
MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar, Rafael, Evra, Vidić, Ferdinand, Flečer, Karik, Valensija, Nani, Park, Runi.

 

LION: Loris, Reveije, Sisoko, Kris, Ederson, Tulalan, Bodmer, Pjanić, Makun, Bastos, Lisandro.
BORDO: Rame, Cijani, Tremulinas, šalme, Plašil, Dijara, Žusi, Gurkuf, Gufran, Sane, Šamak.

utorak, 30. mart:
Lion - Bordo 20,45
Bajern - Mančester junajted 20,45

sreda, 31. mart:
Arsenal - Barselona 20,45
Inter - CSKA 20,45

Revanš utakmice na programu su 1. i 8. aprila.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online