Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 06.06.2014.
23:29
mozzartsport.com A

Srbija namučila Brazil

Orlovi poraženi u Sao Paulu, ali su ostavili dobar utisak - 0:1, prenosi "Mocart sport".

 Nejmar i Aleksandar Kolarov
 

Mlaki Brazil nije zadovoljio oko 60.000 navijača na stadionu Morumbi - Orlovi su igrali raširenih krila u većem delu susreta! Generalna proba u Sao Paulu nije bila po ukusu domaćina Mundijala, ali reprezentativci Srbije mogu biti zadovoljni! Imaju i za čim i da žale - jer su skladnom i organizovanom igrom na muke stavljali Selekao, koji je na kraju, posle jedine ozbiljnije greške naše odbrane, uspeo da postigne gol i slavi minimalnim rezultatom - 1:0.


Da nije bilo nesrećnog remija sa Panamom i te jedne, kobne greške Ivanovića u susretu sa mašinom Luiza Felipea Skolarija, utisak američke turneje bio bi više nego zadovoljavajući. Ovako, sasvim solidno su Orlovi odigrali tri prijateljska susreta, a možda i najbolje baš protiv najtežeg rivala u generalnoj probi za Mundijal.


Ljubinko Drulović je, bar se stekao utisak, uspeo da sklopi ekipu koja, kad nas već nema na najvećoj smotri, može na EP u Francusku 2016.


Srbija je tokom prvih 45 minuta bila za nijansu bolji rival. Iako je uvodnih 15 minuta prošlo u blagom pritisku domaćina, Orlovi su uspeli da odole naletima rivala, koji su uglavnom tekli preko Nejmara.


Triling Petrović - Basta - Ivanović odradio je veliki deo posla, pošto su napadali Brazila tekli upravo po toj desnoj strani, a osim nekoliko poluprilika, Hulk, Nejmar, Dani Alves i društvo nisu imali rešenja za ukomponovanu defanzivu Srbije.


Naši momci su, sa druge strane, umeli su valjano da priprete. Kolarov je u dva navrata, posle prodora po levom boku, na velike muke stavljao Cezara, a najbolju priliku srpski reprezentativci propustili su u 33. minutu. Tada je Dušan Tadić nadriblao loptu po desnoj strani i sa ivice šesnaesterca poslao loptu na glavu Aleksandra Mitrovića. Centarfor Anderlehta se u tom trenutku nalazio usamljen na nekih sedam metara od gola, ali je njegov udarac završio nekih dva metara od gola.


Domaćin je do kraja prvog poluvremena igrao prilično mlako, nezainteresovano, a navijači su tu dozu nonšalantnosti kaznili salvama zvižduka koje su uputili svojim miljenicima.


Drugi deo igre doneo je i znatno bolju igru Brazila. Naši momci su gotovo potpunu inicijativu prepustili rivalu, koji su ponovo dodali gas i počeli da pritiskaju defanzivnu liniju Srbije, koja je u 58. minutu "pukla", a odmah je usledila i kazna.


Tijago Silva je uputio jedan, na prvi pogled, mlak centaršut na ivicu šesnaesterca. Ipak, Ivanović je loše proceonio let lopte, koja je stigla do Freda, a centarfor Fluminensea je, pored kapitena Orlova i Baste poslao loptu pored Stojkovića. Igrao se 58. minut.


U nastavku susreta ponovo je pripretila četa Ljubinka Drulovića. Prvo je Jojić u 72. minutu pogodio stativu posle odličnog centaršuta Tadić s leve strane, da bi Marković nekoliko trenutaka kasnije odlično pobegao svojim čuvarima, ali nije imao snage da akciju i dovrši do kraja.


Do 88. minuta bilo je uglavnom mirno, a onda je u Vulićević poslao jedan oštar centaršut s desne strane, ali je Majkon, uz dosta muke raščistio nevolju i poslao loptu u korner. Što je bila i poslednja ozbiljnija akcija na meču.


Priliku da debituje imao je Milan Lukač, koji je u 89. minutu zamenio Vladimira Stojkovića.

BRAZIL - SRBIJA 1:0 (0:0)
(Fred 58)


BRAZIL: Žulio Cezar - Alveš (od 72. Majkon), Silva, Luiz, Marselo (od 77. Maksvel) - Paulinjo (od 65. Fernandinjo ), Gustavo - Hulk, Oskar (od 46. Vilijan), Nejmar (od 82. Nejmar) - Fred (od 75. Žo). Selektor: Luis Felipe Skolari.

SRBIJA: Stojković - Basta (od 87. Vulićević), Ivanović, D. Tošić, Kolarov - Petrović (od 87. Mrđa), Matić - Tadić (od 70. Z. Tošić), Jojić, Marković (od 81. Gudelj) - Mitrović (od 80. Đorđević). Selektor: Ljubinko Drulović.

 

STADION: Morumbi u Sao Paulu. GLEDALACA: 60.000.

POVEZANE VESTI

Petak 06.06.2014. 23:50
Odlicno su igrali, sve cestitke.po meni, nasi su bili bolji. zadrzati Drulovica,i pustiti ga da radi.
Petak 06.06.2014. 23:51
типично дебилни коментар - у фазону - јес' да смо примили 3 комада ал' што смо ми имали шансе ??? чувени "морални" победници....
Petak 06.06.2014. 23:38
Ali i nas gledaoce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online